Home page
Haber Menüsü


Kutan: Hükümet istifa etmeli
FP lideri Recai Kutan, ‘hükümetin IMF’ye teslim olduğunu ve derhal istifa etmesi gerektiğini’ savunarak, ‘onun yerine, milletimize güven verecek, geçmişte ekonomi politikalarında başarılı sonuçlar almış siyasi kadrolar iş başına gelmelidir’ dedi.
AA
Kutan, partisinin genel merkezinde, yaşanan son ekonomik krizle ilgili olarak, partili ekonomi kurmaylarının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Kutan, Türkiye’nin IMF programı ile düzlüğe çıkamayacağını her platformda dile getirdiklerini ifade etti.

   
 
       
    MSNBC News Ecevit: Döviz durulacak
MSNBC News Çiler: Ekonomik program çöktü
MSNBC News Moody's not kırdı
MSNBC News Başbakanlık'ta ekonomi toplantısı
MSNBC News S&P: Türkiye'den endişeliyiz
MSNBC News Piyasalar kilitlendi
MSNBC News Türkiye, gelişmekte olan piyasaları da vurdu
MSNBC News Bankacılar: Güç savaşı yaşanıyor
MSNBC News Taner: Radikal kararlar alınmayacak
MSNBC News Arınç: Krizin faturası Ecevit'e ait
MSNBC News IMF'den Türkiye'ye tam destek
MSNBC News Dünya Bankası'ndan da destek geldi
MSNBC News İş Bankası dolar kurunu 1milyon lira olarak açıkladı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  FP lideri, şöyle konuştu:
       “Bu programın sosyal yönü yoktur. Gelir dağılımını bozucu, zengini daha zengin, fakiri daha fakir eden, üretimi arttırarak değil, tüketimi kısarak enflasyonu düşürmeyi hedefleyen, dövize çıpa metodu uygulayarak, ihracatla döviz getirme yerine dilenerek döviz getirmeyi öngören, iç ve dış borçları günü güne ödeyen, parasal parametrelere dayandığı halde faizleri kontrol edemeyen ve nihayet Düyunu Umumiye’den daha teslimiyetçi, hükümeti, Meclis’i, devleti teslim alan bu IMF anlayışı ile sonuç alınamazdı.”
       
KORKU ATMOSFERİ
       Hükümetin ekonomi programının, baskı ile muhalefetin sesini kıstığını, korku atmosferinde vurgun ve talan gerçekleştirdiğini, yolsuzlukların finansmanını da geniş halk kitlelerine ek vergilerle ve bu programdaki metodlarla yüklediğini öne süren Kutan, şöyle devam etti:
       “Bu programın Türkiye’yi düzlüğe çıkarması mümkün değildir. 3 yıllık programın birinci yılı hüsranla bitmiş, ikinci yılın hemen başında ümitsiz bir şekilde batağa saplanmıştır. Bu programa başka destek veren gruplar da desteklerini çekmişlerdir. Yoksa, başlangıçta programa gösterilen ittifak, baskıcı olağanüstü dönem ekonomisinin zorladığı yapay koalisyon muydu?”
       
“HÜKÜMET, IMF’YE TESLİM OLMUŞTUR”
        FP lideri Recai Kutan, hükümetin ekonomi programını, “revize edilmiş haliyle de olsa uygulama kabiliyetinden yoksun” olduğunu öne sürerek, “bu hükümet, IMF’ye teslim olmuştur. Teslimiyetçi politikalarla ekonominin istikrara kavuşturulması mümkün değildir. Hükümet, siyaset ve ekonomi gündemine hakim değildir” diye konuştu.
       MGK’da yaşanan olayların “yakın bir zamanda yaşanabilecek bir krizi hızlandırmaktan başka bir etkisinin olmadığını” vurgulayan Kutan, şöyle dedi.
       “Hükümet derhal istifa etmeli ve onun yerine, milletimize güven verecek, geçmişte ekonomi politikalarında başarılı sonuçlar almış siyasi kadrolar iş başına gelmelidir. FP’nin güvenilir ve liyakatlı kadroları sorumluluk üstlenmeye hazırdır. Bu üçlü koalisyon hükümetinde ekonominin başı yoktur. Her biri farklı kanaat ve eğilimler içinde olduklarını göstermişlerdir. Hükümet etmek, idare-i maslahat değildir. İleriyi görüp iyi yönetmektir.”
       Kutan, anamuhalefet partisi olarak, üretim ve istihdamın artırılması, ihracatın teşvik edilmesi, vergilerin indirilmesi, piyasalara güven telkin edilmesi, likidite ihtiyacının karşılanması, döviz kurunun rasyonel bir noktaya çekilmesi, ekonominin yüksek faizden kurtarılması için gerekli tedbirlerin alınmasını beklediklerini söyledi.
       
“HÜKÜMET KENDİLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK”
        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kutan, bir soru üzerine hükümetin istifa etmemesi durumunda Parlamento’daki denetim görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını kaydetti. Kutan, “hükümet öylesine bunalmıştır ki, zannediyorum kendiliklerinden istifa edecektir” dedi.
       Kutan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in “Milli Mutabakat Hükümeti” kurulmasına ilişkin açıklamasıyla ilgili de “Milli Mutabakat Hükümeti”ne çeşitli yönlerle karşı olduklarını bildirdi.
       Kutan, “bu, demokrasi anlayışına aykırıdır. Bir hükümet görevden ayrıldığı takdirde yerine nasıl bir hükümetin kurulacağı bellidir. Hükümet istifa ettiği takdirde, güvenilir, bir sorumluluğu omuzlayacak birden fazla hükümet kurulabilir” diye konuştu.
       Kutan, “Milli Mutabakat” konusunda Çiller’le herhangi bir temaslarının olmadığını da bildirdi.
       Bir gazetecinin, “Hükümetle görüşecek misiniz?” sorusuna da Kutan, “çok erken, hele biraz sukünete ersin. Görüşlerimizi takdim ederiz” karşılığını verdi.
       
“PARTİLERE EŞİT UZAKLIKTAYIZ”
       Kutan, bir gazetecinin, “ekonomiyle ilgili gensoru planınız var mı?” şeklindeki sorusu üzerine de Meclis’in yasama kadar önemli bir görevinin denetim olduğunu belirterek, ekonomi başta olmak üzere her konunun soruşturma önergesi veya gensoru önergesi şeklinde Meclis’e taşınacağını söyledi. FP Lideri Kutan, “hükümet alternatiflerinden biri, DYP ve FP mi?” sorusuna da “(Sizin muhtemel bir ortağınız DYP’dir) görüşüne inanmıyoruz. Bizim öyle bir ön kabulümüz yok. Parlamento’da temsil edilen bütün partilere eşit uzaklıktayız” diye konuştu.
       Kutan, bir gazetecinin, “hükümetin istifa etmemesine MGK’nın asker kanadının engel olduğu iddia ediliyor” demesi üzerine de “o, onların görüşüdür. Türkiye’nin ihtiyacı, bu hükümetin istifa etmesidir. Bu bizim görüşümüz” dedi.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları