Home page
Haber Menüsü


İş Bankası’nda dolar kuru, 1milyon  
  İş Bankası doların satış kurunu 1 milyon 31 bin 865 lira olarak açıkladı. Tahtakale döviz piyasasında ise dolar 880 bin lirada bulunuyor. Öte yandan Ankara’da döviz büfeleri işlem yapmıyor.

Ankara
AA
 
   22 Şubat—  Türkiye İş Bankası, internet sitesinde saat 09.53 itibariyle, ABD Doları’nın efektif satış kurunu 1 milyon 31 bin 865 lira olarak açıkladı. İş Bankası doların efektif alış fiyatını ise 687 bin 910 lira olarak belirledi. 

   
 
       
   
MSNBC News Moody's not kırdı
MSNBC News Başbakanlık'ta ekonomi toplantısı
MSNBC News S&P: Türkiye'den endişeliyiz
MSNBC News Piyasalar kilitlendi
MSNBC News Türkiye, gelişmekte olan piyasaları da vurdu
MSNBC News Bankacılar: Güç savaşı yaşanıyor
MSNBC News Taner: Radikal kararlar alınmayacak
MSNBC News Arınç: Krizin faturası Ecevit'e ait
MSNBC News IMF'den Türkiye'ye tam destek
MSNBC News Dünya Bankası'ndan da destek geldi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Banka, Alman Markı’nın efektif satışını da 319 bin 82 lira, alış kurunu ise 319 bin 82 lira olarak belirl
       
TAHTAKALE’DE DOLAR 880 BİN LİRA
       Bu arada, İstanbul Tahtakale’de dolar 880 bin lira, mark ise 400 bin liradan işlem görüyor. Sabahın ilk saatlerinde 850 bin liradan satılan doların fiyatı, 880 bin lira düzeyine çıktı. Piyasa ilgilileri, dövize talep oluşmaya başladığını belirterek, taleple birlikte döviz fiyatlarının da yükseliş kaydettiğini bildirdiler.
       Kapalıçarşı’daki döviz büfelerinde ise dolar 790 bin- 1 milyon lira, mark 340 bin 500 bin aralığında fiyatla işlem görürken, Atatürk Havalimanı’nda banka şubelerinde doların satış fiyatı 1 milyon liradan başlıyor.
       Diğer yandan, Ankara serbest döviz piyasasında dolar günü 900 bin liradan açarken, mark ise 420 bin liradan işlem görüyor. Dün akşam saatlerinde 689 bin liradan satılan dolar, bugün 900 bin liraya yükseldi. Mark ise dün akşam saatlerinde 322 bin 500 liradan satılmıştı. Mark bugün 420 bin liradan işlem görüyor. Dün Merkez Bankası, ABD Doları’nın efektif satışını 689 bin 729 lira, Alman Markı’nın efektif satış fiyatını da 322 bin 439 lira olarak gösterge niteliğinde açıklamıştı.
       Buna göre, düne oranla ABD Doları’nın satış fiyatında yüzde 49.4, Alman Markı’nda ise yüzde 67.8 artış oldu.
       
ANKARA’DA DÖVİZ BÜFELERİ İŞLEM YAPMIYOR
       Hükümetin dövizde dalgalı kur sistemine geçildiğini açıklamasının ardından, serbest döviz piyasasında, sabah saatlerinde döviz alış-satış fiyatları konusunda belirsizlik oluştu. Ankara’da döviz bürolarının yoğun olarak bulunduğu Sakarya Caddesi’nde, büroların çok büyük bölümü sabah açılmadı. Açılan döviz büroları ise saat 11.00’e kadar fiyat ilan etmedi.
       Büfelerin önünde çok sayıda vatandaş, şaşkınlık ve merak içinde bekliyor. Vatandaşlar, döviz satmak için değil almak için beklediklerini, borçlarını kapatmak için daha fazla yükselmeden döviz almak istediklerini söylediler. Vatandaşlar, doları, 900 bin-950 bin liraya kadar alabileceklerini söylüyorlar.
       Bu arada saat 11.00 sıralarında, Sakarya Caddesi’ndeki Uğurlu Döviz Bürosü, mark ve dolar alış fiyatı ilan ederek işlem yapmaya başladı. Büro, doları 690 bin liradan, markı da 317 bin liradan alacağını duyurdu. Ancak vatandaşların döviz satmadığı, büronun satış fiyatı açıklamasını beklediği görüldü. Aynı büro daha sonra doların alış fiyatını 682 bin 500 liraya çekti.
       Öte yandan döviz bürosu önünde bekleyen vatandaşlarla büro yetkilileri arasında da döviz satışı yapılmadığı için yoğun ve oldukça sert tartışmalar yaşanıyor. Vatandaşlar, döviz alışı yapılırken neden döviz satışı yapmadıklarını sorarlarken, büro yetkilileri, bu sorunun muhatabının kendileri olmadığını söylüyorlar. Vatandaşların hala döviz satmadığı, alış için beklediği belirlendi.
       Meşrutiyet Caddesi’ndeki bürolar, dolar için 700 bin lira alış, 1 milyon 200 bin lira satış fiyatı açıklayarak işlem yapmaya başladı. Bürolar, mark için de 320 bin lira alış, 480 bin lira da satış fiyatı açıkladı.
       Trend Döviz yetkilileri, bu fiyatların geçici olduğunu vurgularken, bir-iki gün içinde piyasanı durulacağını tahmin ettiklerini söylediler. Bu arada sadece bazı vatandaşların düşük miktarlarda alım-satım yaptıkları gözlendi.
       Sakarya caddesindeki döviz büroları işlem yapmazken, büroların önünde bekleyen vatandaşların birbirlerine 800 bin liradan dolar alıp sattıkları belirlendi.
       
ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELDİ
       Diğer yandan, dalgalı kur sistemiyle döviz fiyatlarındaki artış, altın fiyatlarına da yansıdı. Kapalıçarşı’da dün 37 milyon 346 bin lira alış, 38 milyon liradan satış gerçekleşen Cumhuriyet altının fiyatı, alışta 45 milyon lira, satışta 60 milyon liraya yükseldi.
       24 ayar külçe altının gramı da, 7.5 milyon liraya kadar yükseldi. Külçe altın, dün 5 milyon 620 bin liradan alınıp, 5 milyon 650 bin liradan satılıyordu. Altın piyasası ilgilileri, fiyatların sağlıklı olmadığını bildirdiler.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları