Home page
Haber Menüsü


 
Alıcı gelmezse satıcı gelir
 
10 bin 800 seviyesi haftalık ve günlük kapanışlarda yeni stop-loss olmak üzere yılın sonuna kadar dengelenmeye çalışacak ve bu seviyelerde dip oluşumuna gayret gösterecek bir piyasa mantıklı olur.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
23 Aralık—  Borsayı yorumlamak açısından gerçekten zor bir haftayı geride bıraktık. 12500 olarak belirlenen desteğin kırılmasıyla daha çok teknik ve biraz da psikolojik diyebileceğimiz panik satışlarla endeksteki gerileme devam etti. Düşüş hemen hemen çok cılız denebilecek tepkilerle 10 bin 800-11 bin 200 bandına kadar devam etti.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Gündem Irak'a kalıyor
MSNBC News Murat Turgut: Düştü ama yıkılmadı
MSNBC News Murat Turgut: Gözler yine Yapı Kredi'de
MSNBC News Murat Turgut: Ampul bir yandı, pir yandı
MSNBC News Murat Turgut: Seçim sonrası riskler
MSNBC News Murat Turgut: Top seçmende
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Düşüşte özel olarak hisse bazı satışlardan bahsetmek anlamlı olmaz. Neticede yaşanan genel bir çöküş ve biraz da “likiditasyon” (paraya dönme) havasıydı. Ancak yine de ana aktörlerin aynen yükselişte olduğu gibi banka hisseleri olduğu ve özellikle İş Bankası C ve Yapı ve Kredi Bankası olduğu açıktı. Bu düşüşü 12 bin 500-13 bin 500 arasında sıkışan piyasanın kendi içinde yarattığı gerilimin kırılması ile açığa çıkan bir deprem gibi görmek lazım.
       
IRAK SAVAŞI
       IMF ile görüşmelerde fikir birliği sağlandığına göre artık önümüzdeki günlerde tek gündemimiz Irak savaşı olacak. Anlaşılan o ki ABD bir şekilde bir operasyon yapmadan bu işten vazgeçmeyecek.
       Bir de benim anladığım kadarıyla bu operasyondan kasıt bir kara harekatı olsa gerek. Yoksa zaten orda her gün uçaklar bir yerleri bombalamaya devam ediyor.
       Bu durumda istenilmese bile bunun bir an önce olup bitmesinde fayda var. Anlaşıldığı kadarıyla en erken tarih olarak şubat ayının başları görünüyor. Bu durumda gelecek haberlerle tamamıyla spekülatif hareket etmeye aday bir dönemden geçmekteyiz.
       Geçtiğimiz hafta aynen şu satırları yazmıştım. Üstüne eklenecek fazla bir şey olduğunu sanmıyorum.
       “Özetle artık Irak meselesi bizim borsamızda sebepsiz düşüşlerin sebebi haline gelmiştir ve maalesef “şüyuu vukuundan beter” bir hal almıştır. Görünen o ki bu haftadan itibaren gündem tekrar Irak’a dönecek. Zaten zayıf olan piyasada yeni para girişi sağlanamadığı sürece aşağı oynamak isteyenler olursa bunun için güzel bir malzeme olacak.
       Bu satırlardan bu sorunu küçümsediğim anlamı çıkmamalı. Üstünde durmak istediğim trend ne yöne olursa borsa da o yönde malzeme bulunabileceğine dikkat çekmek o kadar.”
       
10 BİN 800’ÜN ÖNEMİ
       Geçtiğimiz haftanın son günü gelen veto haberi ve Irakla ilgili haberlere rağmen piyasanın tanıdığı 10800-10900 bandı artık kısa vadede önemseyeceğimiz bir nokta. bu noktanın güçlenmesi durumunda alımların 11700 den 12300 e kadar sıralanan dirençleri denemesi gündeme gelebilir.
       Özellikle Cuma günü 56 bileşik seviyelerinden bono da görülen gerileme gerçek bir gerilemememi yoksa bir geri çekilmemi bunu da görmemiz gerekecek. Bu arada döviz piyasasındaki yükselişin çok can sıkıcı olduğu düşünmemekteyim. Neticede zaten mevsimsel olarak bu dönemlerde pozisyon kapatmalar olabileceğinden bir yukarı hareket olası görünmekteydi.
       Özetle dengelerin özellikle bono ve borsa cephesinde bozulduğu bir dönemden geçiyoruz.
       Bu çerçevede 10 bin 800 seviyesi haftalık ve günlük kapanışlarda yeni stop-loss olmak üzere yılın sonuna kadar dengelenmeye çalışacak ve bu seviyelerde dip oluşumuna gayret gösterecek bir piyasa mantıklı olur.
       
NE YAPMALI?
       Bu sayfalarda artık “orta vadeli” kelimelerini mümkün olduğu kadar kullanmamaya gayret edeceğim. Neticede bu ülkenin şirketleri iki ay içinde yüzde 100’lere yakın prim yapıp tekrar aynı fiyatlara geri dönebiliyorsa orta vadeli kavramının sorgulanmasını gerektirecek “yapısal sorunlar” var demektir düşüncesindeyim.
       Bu sebeple sadece alım yada satım yönünde olma gerekliliği üzerinde durmak doğru olacaktır. Faizlerde hissedilir bir gerileme görüldüğü takdirde 11700-12000 seviyelerine doğru yaşanabilecek bir tepki için kısa vadeli pozisyon alınabileceğini düşünmekteyim.
       10 bin 800’ün altındaki kapanışlarda 9 bin 600 seviyesi gündeme geleceğinden satış yapılmasında yarar olabilir.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları