Home page
Haber Menüsü


 
Düştü ama yıkılmadı
 
Haftaya girerken görüntü endeksin 12 bin 900 ile 14 bin 200 aralığında kalacağı yönünde. Bu görünümü, 13 bin düzeyinin üstünde güç toplamaya çalışan bir piyasa olarak yorumlamak gerekli.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
2 Aralık—  Piyasada beklentiler dahilinde Yapı Kredi Bankası hissesinin ağırlıgında bir hafta yaşadık. Geçtiğimiz hafta yazımızda piyasada yaşanan yorulmanın kısa vadeli bir yön tayininine kendisini bırakacağını ve 13 bin 100 seviyesinin altındaki kapanışların 12 bin 500 noktalarına kadar kısa vadeli bir gevşeme getireceğinden bahsetmiştik.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Gözler yine Yapı Kredi'de
MSNBC News Murat Turgut: Ampul bir yandı, pir yandı
MSNBC News Murat Turgut: Seçim sonrası riskler
MSNBC News Murat Turgut: Top seçmende
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Gerçekten hem Yapı Kredi Bankası hemde mali sektörün diğer hisselerinde gelen satışlarla aşağı dogru bir sarkma yaşadıysak da haftayı yine önemli oldugundan bahsettiğimiz 13 bin 100 noktasının üstünde kapatmayı başardık.
       Bu görünüm, daha çok “orta vadede” güçlü olan trendin getirdiği bir hareket niteliğinde. Neticede bazı beklentiler sona ererken yenileri satın alınmakta ve piyasada satıcılar özellikle alternatif piyasaların sakin seyrettiği bu günlerde isteksiz davranmaya devam etmekte.
       Yeter ki “hisse bazı” olumsuzluklar trendi etkileyecek derecede olmasın.
       
KISA HAFTA VE ÖTESİ
       Artık 12 Aralık tarihi bariz bir şekilde daha çok satın alınmaya başlıyor. Kişisel görüşüm, piyasamızdaki fiyatların daha çok “olumsuz” bir haberi içerdiği yönünde. Bu durumda, gelecek olumlu bir haber seyrimizi “temel”den değiştirebilir.
       Ayrıca bayram sonraki dönemde gündeme gelecek ihalelerin de önemli bir nokta oldugunu düşünmekteyim. Belki de bu dönemde faizlerde önce bir miktar yükseliş ve ihalelerden sonra bileşik faizlerin yüzde 50’nin altına inmesi bile söz konusu olabilir.
       Faizlerde bir gevşeme olması halinde endeksin sıkışık seyrini yukarı dogru kırabileceğini söyleyebiliriz. Bunu bir haftalık değil, bir kaç haftalık projeksiyon olarak görmekte fayda var.
       Aslına bakarsanız zaten “orta vadeli yukarı” trendler duraklamalarla beraber yukarı hareketi devam ettirmek zorundadırlar. Yatay hareketin uzun sürmesi yerli oyuncuların “aşağı yönde” malzeme bulmalarına zemin hazırlayabilir.
       
TEKNİK GÖRÜNÜM
       Bu haftaya girerken görüntü endeksin 12 bin 900 ile 14 bin 200 arasında bir marj içinde kalacağı yönünde. Bunu daha çok 13 bin seviyesinin üstünde güç toplamaya çalışan bir piyasa olarak yorumlamak lazım. Bu durumda gözler yine endekste etkili olan banka hisselerinin performansında olacak.
       Bu hafta için surpriz olacak olan şey 14 bin 200’ün üstüne hareketlerle 12 bin 600’ün altına sarkmalar olabilir.
       Genel olarak 12 bin 600 - 12 bin 900 bandındaki kapanışların kısa vadeli stoploss olarak değerlendirilmesi, 13 bin 500 - 14 bin 200 bandının ise piyasanın gücünü görmek açısından kısa vadeli realizasyon noktaları olarak görülmesi makul görünüyor.
       
NE YAPMALI?
       Yapılacak şey yukarıda bahsetmeye çalıştıgım destek- direnc noktalarına göre kısa vadeli işlem yapmak olarak özetlenebilir. Orta vadede ise daha önceki yazılarımda aktardığım gibi portföylerin belli bir kısmının yatırımcı profiline göre pozisyonda tutulması gerektiği düşüncemi tekrarlıyorum.
       Şu görüşümü de eklemek istiyorum: Ne zaman borsada bir düşüş olsa, olmadık sebepler ileri sürülerek buna bir bahane ayarlanmaya çalışılıyor. Benim özellikle küçük yatırımcılara önerim, borsa kötüyken kötü; iyiyken iyi mesajı veren kaynaklara nisbeten temkinli yaklaşmalarıdır.
       Neticede piyasanın kendi iç dinamikleri ve analizin gösterdiği yol hemen hemen çoğu riski içine almaktadır ve ona göre yol gösterici olmaktadır.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta ve şimdiden iyi bayramlar diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları