Home page
Haber Menüsü


Babacan: Krueger’e kararlılığımızı aktardık
Devlet Bakanı Babacan, IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger’e, ekonominin içinde bulunduğu toparlama sürecinin ivmesinin artırılması yönünde, hükümetin kararlılığının anlatıldığını bildirdi.
Ankara
AA
    17 Ocak—  Devlet Bakanı Ali Babacan, “niyet mektubu taslağı üzerinde teknik seviyedeki çalışmalar, nihai aşamaya gelmiştir” dedi. Babacan’ın makamından dün gece yapılan açıklamada, Krueger’in Ankara’daki temasları değerlendirildi.  

   
 
       
   
MSNBC News IMF'ye programa bağlılık taahhütü
MSNBC News Krueger: IMF ile ilişkiler reformlara bağlı
MSNBC News IMF ile görüşmeler faiz dışı fazlaya kilitlenecek
MSNBC News Dawson: IMF'den ek kaynak yok
MSNBC News Barclays Bank: IMF ile görüşmeler gerilimli geçecek
MSNBC News Acil Eylem Planı revize edildi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Babacan açıklamasında, davet üzerine dün Türkiye’ye gelen Krueger’in İstanbul’da iş ve bankacılık camiası, Ankara’da ise hükümet yetkilileri ve ekonomi yönetiminin üst düzey yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlattı.
       Ankara temasları sırasında Krueger ile, 2003 yılı için bütçe hazırlıkları ve yıl geneline ilişkin makro hedeflere yönelik beklentiler üzerinde, genel bir çerçeve içerisinde görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade eden Babacan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
       “Sayın Krueger’e, ekonomimizin içinde bulunduğu toparlanma sürecinin ivmesinin artırılması yönünde, hükümetimizin kararlılığı aktarılmıştır. Kendilerine, bu amaç doğrultusunda disiplinli maliye ve para politikaları uygulamalarının sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu çerçevede hükümetimizin, 2003 yılına ilişkin başta yüzde 6.5’lik faiz dışı fazla ve yüzde 20 enflasyon olmak üzere, temel makro hedeflerin tutturulmasına, bu sayede yüzde 5’lik büyüme hedefine ulaşılmasına ve orta vadede sürdürülebilir büyüme ortamına süratle geçilmesine büyük önem verdiği, bu nedenle gerekli tedbirlerin süratle alınarak uygulamaya konulacağı vurgulanmıştır.”
       
ÖZELLEŞTİRMEYE HIZ
       Açıklamada Krueger’e ayrıca, daha önce hükümetin duyurduğu Acil Eylem Planı kapsamındaki yapısal reform çalışmalarına da hız verileceği, bu doğrultuda, 2003 yılı için kapsamlı bir özelleştirme programının açıklandığının dile getirildiği bildirildi.
       Bu programla, devletin ekonomide üstlendiği rolün azaltılarak, özel sektör katılımının artırılacağı, daha etkin ve verimli bir piyasa ekonominin hedeflendiğinin belirtildiği kaydedilen açıklamada, “Aynı şekilde, kamunun faaliyetlerine ilişkin sürdürülen yapısal reform programıyla da, kamunun daha hızlı ve etkin çalışan bir yapıya kavuşturulmasının amaçlandığı vurgulanmıştır” denildi.
       
NİYET MEKTUBU SON AŞAMADA
       Babacan açıklamasında, Niyet Mektubu taslağı üzerindeki teknik seviyedeki çalışmaların nihai aşamaya getirildiğini ifade ederken, şunları kaydetti:
       “2003 yılına ilişkin bütçe hazırlıklarına paralel, ekonomik program kapsamında uygulanan politikalar ve bunlara ilişkin tedbirler; IMF ile yürütülmekte olan stand-by düzenlemesi kapsamındaki 4. Gözden Geçirme’ye ilişkin tarafımızca hazırlanan Niyet Mektubu taslağına yansıtılmaktadır. Niyet Mektubu taslağı üzerindeki teknik seviyedeki çalışmalar, nihai aşamaya getirilmiştir.”
       
KRUEGER: SİYASİ İMADA BULUNMADIK
       IMF 1. Başkan Yardımcısı Anne Krueger, yazılı açıklamalarında, “programda yazılı olan makro ekonomik ve yapısal politikaları işaret ettiklerini, siyasi bir imada bulunmadıklarını” söyledi. Devlet Bakanı Ali Babacan, bu akşam, Ankara’da temaslarda bulunan IMF 1. Başkan Yardımcısı Anne Krueger onuruna bir yemek verdi.
       Kreuger, Kale Washington Restourant’ın çıkışında gazetecilerin, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Atılması gereken somut adımlarla neyin ima edildiğini” sormaları üzerine, burada programda yazılı olan makro ekonomik ve yapısal politikaları işaret ettiklerini, siyasi bir imada bulunmadıklarını ifade etti.
       Yemeğe, IMF Ankara Temsilcisi Odd Per Brekk, IMF İcra Direktörü Wiilly Kiekens ve üst düzey ekonomi bürokratları da katıldı.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları