Home page
Haber Menüsü


Çakan: Enerji sıkıntısı olmayacak
Enerji Bakanı Çakan, devreye girecek 3.850 megavatlık santrallerle 2007 yılına kadar enerjide hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi.
İstanbul
AA
16 Haziran— Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, geçen yıl enerjide gerçekten çok sıkıntılı günler geçirildiğini hatırlatırken, “ama bu sene devreye girecek olan 3,850 megavatlık santrallarla, 2006-2007 yılına kadar hiçbir sıkıntımız olmayacaktır, olması da söz konusu değil” dedi. Bakan Çakan, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (İGDAŞ) Fransız gaz kuruluşu Gaz de France ile işbirliğiyle kurduğu, Uluslararası Gaz Eğitim, Teknoloji ve Araştırma Merkezi’nin (UGETAM) açılış törenine katıldı.

   
 
       
   
MSNBC News Çakan: Bakü-Ceyhan'a ilgi artacak
MSNBC News Çakan: Elektrik üretimi durmadı
MSNBC News Çakan: Almadığımız gaza para vermeyeceğiz
MSNBC News Çakan: Akaryakıt dağıtım payı sabitlendi
MSNBC News Çakan: TEDAŞ 2001'de kâra geçti
MSNBC News Çakan: Elektrikte kaçak oranı % 21.4
MSNBC News Çakan: Mavi Akım gazı daha ucuz
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ümraniye’deki İGDAŞ Anadolu Bölge Müdürlüğü’ndeki merkezde düzenlenen törende konuşan Çakan, dünyada tüm ülkelerin temel gündem maddesinin enerji olduğunu kaydederek, “En ucuz enerji, varolan enerjidir” diye konuştu.
        Hazar bölgesi enerji kaynaklarının Batı’ya açılmasında Türkiye’ye büyük görev düştüğünü anlatan Çakan, başarılı olabilmek için mutlaka risk almanın gerekli olduğunu vurguladı.
       Çakan, “Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti Enerji Bakanlığı, belirli riskleri alarak, hiçbir zaman hükümetler, partiler, kendi menfaatini düşünmeden, ülke menfaatine hareket ettiği süre içerisinde mutlaka her işte olduğu gibi, halkın doğalgaza kavuşmasında da başarılı olacaktır. Bu yapılmış mıdır? Evet yapılmıştır” diye konuştu.
       Mavi Akım başta olmak üzere yanıltıcı çok şey söylendiğini vurgulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Çakan, şöyle dedi: “Bugüne kadar söylenen yalan, yanlış ve kasıtlı beyanlara vatandaşlarımızın inanmamasını özellikle belirtmek istiyorum. Örneğin doğalgazla ilgili olarak, bir tek kuruş ‘al’ ya da ‘öde’ye girilmediği halde, birileri sanki faturayı kendi kesmiş gibi ’170 milyon dolar ceza ödendi’ diyebiliyor, yalan.”
       Mavi Akım ile ilgili yapılan anlaşmaları ve bunları yapanları kutladığını dile getiren Çakan, Rusya’nın bu konuda 2.7 milyar dolar yatırım yaptığını, BOTAŞ’ın ise Samsun-Ankara arasındaki 501 kilometre boru hattı için 290 milyon dolar para ödediğini ve ödeyeceği maksimum paranın ise 315-320 milyon dolar olacağını anlattı.
       
BTC’DE İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ
       Türkiye’nin sadece doğalgazda değil, petrolde de önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Bakan Çakan, “Bakü-Tiflis-Ceyhan projesiyle 50 milyon ton petrol Ceyhan’a akacak. Temel mühendislik ve detay mühendislik çalışmaları bitti, 19 Haziran’dan sonra inşaat çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.
       Çakan, doğalgaz konusunda Yunanistan, Bosna Hersek ve Avusturya ile yapılan görüşmeleri örnek gösterirken, “Türkiye, aldığı doğalgazı kendi bünyesinde bütün vatandaşlarına ulaştırma çabası gösterirken, ihraç edebilme mücadelesi de veriyor” diye konuştu. Yapılan anlaşmaların önemine de dikkati çeken Bakan Çakan, “Geçen sene enerjide gerçekten çok sıkıntılı günler geçirdik ama bu sene 3850 megavatlık devreye girecek olan santrallarla 2006-2007 yılına kadar hiçbir sıkıntımız olmayacaktır, olması da söz konusu değildir” dedi.
       
GÜRTUNA: İGDAŞ İDDİALARI ASILSIZ
       İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da, yaptığı konuşmada, İGDAŞ ile ilgili iddialara dikkat çekerek, “Bunlar aslı astarı olmayan hikayelerdir” dedi.
        Gürtuna, “Bu spekülasyonlarda İGDAŞ’ımızı bir şekilde zedelemek ve özelleştirme sürecinde değerinin düşürülmesi gibi bir çaba hissediyoruz” diye konuştu.
        İstanbul’da doğalgaz alanındaki yoğun çalışmalarla 3-4 yılda yaklaşık 1.7 milyon aboneye ulaşıldığını ve İstanbul’un dünyanın en temiz havasına sahip metropolü haline getirildiğini bildirdi.
       Gürtuna, İGDAŞ’ın tecrübelerini paylaştığını da ifade ederek, Bursa Valisi’nin yardım isteği üzerine gönderdikleri ekibin, Bursa’da muhtemel bir faciayı da önlediğini söyledi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları