Home page
Haber Menüsü


Enerji Bakanı Zeki Çakan
 
Çakan: TEDAŞ 2001’de kâra geçti
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, kaçak elektrik kullanımıyla ilgili mücadele hakkında bir basın toplantısı düzenledi.
 
Ankara
AA
 
1 Mart—  Enerji Bakanı Zeki Çakan, kaçak elektrikle mücadele konusunda alınan önlemler sayesinde kayıp oranında yüzde 3. 2 azalma sağlandığını açıkladı. Zarar eden kamu iktisadi teşebbüslerinin (KİT) ayakta durmasının mümkün olmadığını belirten Zeki Çakan, “2000 yılında 222 trilyon lira zarar eden TEDAŞ, 2001’de 37 trilyon lira kar etti” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News Çakan: Mavi Akım gazı daha ucuz
MSNBC News Çakan: Elektrikte kaçak oranı % 21.4
MSNBC News Kaçak elektrik kontrol dinlemiyor
MSNBC News Kaçak elektriğin faturası 1.5 milyar $
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Enerji Bakanı Zeki Çakan, kaçak elektrik kullanımıyla ilgili mücadele hakkında düzenlediği basın toplantısında, kayıp ve kaçakla mücadele sonucunda hiç yatırım yapılmadan enerji üretiminin mümkün olduğunu söyledi.
       Çakan, ağustos ayından bu yana yapılan etkin mücadele sonucunda kaçak oranında sağlanan azalmanın maddi karşılığının 392 trilyon lira olduğunu belirtti. 2006 yılına kadar enerji sıkıntısı çekilmeyeceğini belirten Çakan, kaçak elektrik konusunda hiçbir taviz verilmeyeceğini vurguladı.
       
BAŞARISIZ MÜDÜRLER GÖREVDEN ALINDI
       Verimlilikle kayıp-kaçak oranlarının azaltılmasıyla yüzde 25-30 tasarruf imkanı olduğuna işaret eden Çakan, mücadele çerçevesinde başarılı olanların ödüllendirildiğini, başarısız olanların da görevlerinden alındığını belirtti.
       Bu çerçevede bazı müessese müdürlerinin görevden alındığını, bunun devam edeceğini kaydeden Bakan Çakan, Burdur, Tunceli, Kahramanmaraş ve Aksaray elektrik dağıtımı müessese müdürlerinin de başarılı olduklarından dolayı ödüllendirileceklerini söyledi. Kaçak elektrik kullanan abonelerle ilgili olarak hiçbir ayrım yapılmadığını belirten Bakan Çakan, bu konuda TEDAŞ yöneticilerinin hiçbir baskıyla karşılaşmayacaklarını söyledi.
       
HUKUKİ HAZIRLIK SÜRÜYOR
       Şubat ve mart aylarında elekriğe zam yapmadıklarını, aynı şekilde doğalgaza da zam yapmayacaklarını açıklayan Bakan Çakan, borcunu ödemeyen kamu kurum ve kuruluşlarının elektriğini kesmeyi sürdüreceklerini söyledi. Elektrikte kartlı sisteme geçilmesine ilişkin çalışma başlattıklarını kaydeden Çakan, kaçak elektrik kullananlara verilecek cezaların artırılmasına ilişkin de hukuki bir hazırlık yaptıklarını sözlerine ekledi.
       
DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE ZAM YOK
       Çakan, zam yapmamaya gayret ettiklerini belirterek, elektrik ve doğalgaza Ocak ve Şubat aylarında zam yapmadıklarını, dün yapılan yönetim kurulu toplantısında doğalgaz ve elektriğe yine zam yapılmamasının kararlaştırıldığını söyledi.
       Çakan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, TEDAŞ’ın alacaklarının 1 katrilyon 685 trilyon lira düzeyinde bulunduğunu, borçlarını ödemek isteyenlere taksitlendirme kolaylığı sağladıklarını, ancak ödemek istemeyenlerin elektriğini ayrım yapmaksızın kestiklerini bildirdi.
       Kaçakla mücadele ekiplerinin saldırıya uğramalarına karşılık bir önlem alınıp alınmadığı yönündeki bir soruya karşılık Bakan Çakan, güvenlik güçlerinden yardım istediklerini söyledi.
       Çakan, bu saldırıların ekipleri yıldırmadığını, başarılı personelin takdirname ve ikramiye ile ödüllendirildiğini anlattı. TEDAŞ’ın geçen 7,5 ayda mücadele sonucu 392 trilyon liralık kazanım elde ettiğini belirten Çakan, kaçak elektrik kullanımının caydırılmasında hukuki eksiklikler bulunup bulunmadığını hukukçulara incelettiğini, çalışma sonucunda gerekirse cezaların artırılmasını öngören bir yasal düzenlemeye gidileceğini kaydetti.
       Kamu kurum ve kuruluşlarından başlamak üzere kartlı sayaca geçilmesinin planlandığını ifade eden Çakan, imalatçı firmalarla geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapıldığını ve hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.
       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları