Home page
Haber Menüsü


Enerjide kaçak oranı 3 puan düştü
Enerji Bakanı Çakan, 24.6 olan elektrikteki kayıp-kaçak oranını 3 puan düşürdüklerini belirterek, bu tasarruftan 397 trilyonluk gelir sağlandığını kaydetti.
Bartın
AA
12 Mayıs— Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, “Türkiye’de 24.6 olan elektrikteki kayıp-kaçak oranı, göreve başladığımdan bu yana bir yılda 3.2 puan düşerek 397 trilyon lira gelir sağlandı” dedi. Çakan, Bartın’da yaptığı konuşmada, TEDAŞ’ın 2000 yılında 222 trilyon lira zarar etmesine rağmen, 2001’de 37 trilyon lira kara geçtiğini söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News Enerji sektörü yeniden yapılanıyor
MSNBC News Bulgaristan'la yeni enerji hattı tamamlanıyor
MSNBC News Gaydalı nükleer enerjide ısarlı
MSNBC News AB'den enerji reformlarına destek
MSNBC News Enerji ihalelerine ek süre veriliyor
MSNBC News 2020'de enerji ithalatı yüzde 80'i bulabilir
MSNBC News Çakan: Almadığımız gaza para vermeyeceğiz
MSNBC News Çakan: TEDAŞ 2001'de kâra geçti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Enerjide kayıp-kaçak ile büyük bir mücadele başlattıklarını, 970 bin abonenin Ramazan Bayramı’na elektriği kesik girdiklerini anlatan Çakan, şunları kaydetti:
       “Bu kadar abonenin elektriğini kesmek kolay değil. Türkiye’de 24.6 olan elektrikteki kayıp-kaçak oranı, göreve başladığımdan bu yana bir yılda 3.2 puan düşerek 397 trilyon lira gelir sağlandı. Siyaset artık ekonomik politikayla tamamen birleşti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara’da enerji ile ilgili yapılan bir toplantıda (Artık siyasi partiler arasında Coca Cola ile Pepsi Cola arasındaki fark kaldı) dedi. Bu ifadeye katılıyorum. Çünkü dünyada ekonomik politikalar birleşti. Artık radikal görüşlere yer yok. Serbest piyasada rekabete dayalı ekonomik politikayı uygulamayan bütün ülkeler, ekonomik yönden tıkanmaya mahkumdur. 57. hükümetin uyguladığı politikalar ve alınan kararlar, bu doğrultudadır. Bu hükümetin bir üyesi olarak alınan kararların hiç sevimli olmadığını, en az sizler kadar ben de biliyorum.” Çakan, popülist politika yapmadan ekonomik olarak gereken neyse onu yapmak zorunda olduklarını belirterek, “Başbakan Yardımcımız
HİÇ KİMSEYE AYRICALIK YOK
       Bakan Çakan, bakanlığı ile ilgili bazı konuların dile getirilmeye çalışıldığını, kendisinin ve bürokratlarının veremeyeceği hiçbir hesabı olmadığını kaydederek, şunları söyledi:
       “Hiç kimseye ayrıcalık ve imtiyaz tanımayacağız. Bunu medya da böyle bilsin. Görevimizin gereği, ne gerektiriyorsa o yapılacaktır. Önümüzdeki hafta çok geniş açıklamalarda bulunacağım. Son zamanlarda medyada yazılan, özellikle bazı programlarla ilgili bizim görevimizi yerine getirmekten kaynaklanan rahatsızlıklar kamuoyuna yanlış aktarılıyor. Kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar, önümüzdeki hafta doğruları görecekler. Hiç kimseden korkmuyoruz. Hiç kimsenin baskısı altında değiliz. Bizi baskı altına almak ise hiç kimsenin haddine değil. Görevde kaldığım sürece doğru neyse onu yapacağım. Türkiye’de hidroelektrik santraller geçen senekinden daha fazla üretirken, hiçbir hidroelektrik santrali enerji üretiminde durma noktasına gelmemişken, termik santraller çalışmalarını sürdürürken, enerji planlaması yapma gayreti içinde olan bakanlığın çalışmaları devam ederken, (ihaleye girmeyen BOTAŞ’ın 70 milyon dolar al ya da öde ihaleye girdi) diyenler, gereken cevabı tüm belge ve bilgileriyle önümüzdeki hafta alacaklar.”
       
CHHIBBER: KRİZDEN ÇIKIŞIN SİNYALLERİ ALINDI
       Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber da konuşmasında, Dünya Bankası’nın, Türkiye’nin ekonomik krizden çıkmasına yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.
        “Ekonomik krizden çıkılmanın ilk sinyalleri alınmaya başlandı” diyen Chhibber, istikrar ve güven devam ederse, Türkiye’nin krizden daha çabuk ve büyüyerek çıkacağını bildirdi.
       Bölgenin kalkınması için iddialı projelerin var olduğunu ve bunların tümünün mükemmel olduğunu belirten Chhibber, şöyle devam etti:
        “Katkıda bulunabilirsek mutluluk duyarız. Dünya Bankası olarak teknik ve finansal yardımda bulunabiliriz. Bartın-1, Bartın- 2 projelerine eklenecek olan Bartın-3 projesi için bir hafta içinde sizlere bilgi vereceğim. Filyos Limanı ile ticaretin ölçüsü de artacaktır.”
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları