Home page
Haber Menüsü


Sivil İnisiyatiften hükümete uyarı
5 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşan Sivil İnisiyatif zirvesinden, hükümete uyarı çıktı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hükümetten isteklerini sıraladı ve yerine getirilmediği takdirde tavır belirleyeceklerini söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
29 Ekim— Beş sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşan Sivil İnisiyatif, hükümetten ekonominin canlanmasına yönelik isteklerini açıkladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu taleplerin yerine getirilmediği takdirde, Sivil İnisiyatifin tavır belirleyeceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Bizi izlemeye devam edin” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News Ekonomide yoğun Pazartesi
MSNBC News Derviş yarın basın toplantısı yapacak
MSNBC News TOBB: Ekonomi politikaları başarılı değil
MSNBC News Oral: Seçim ekonominin yükünü artırır
MSNBC News Sanayici-bankacı uzlaşması
MSNBC News Esnaf ilanla kredi arıyor
MSNBC News Kavi: 1 milyar dolara ihtiyaç var
MSNBC News Özilhan:1 milyar dolarlık fon gerekli
MSNBC News Ankara'da reel sektör zirvesi
MSNBC News TOBB: Kredi sözleşmeleri adil olsun
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  TOBB’un çağrısı üzerine, oda ve sendika başkanlarından oluşan Sivil İnisatif 5 saat süren toplantıda ekonomik ve sosyal sorunlar ile bunların çözüm önerilerini görüştü.
       Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Refik Baydur, Türk-İş Başkanı Bayram Meral, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Faruk Yücel, Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkan Vekili Ali Paşa Aksu katıldı.
       
SORUNLAR AĞIRLAŞIYOR
       Toplantı sonrası basın açıklaması yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sivil inisiyatifin hükümete önerilerini sıraladı. Hisarcıklıoğlu, temsil ettikleri kesimlerin sorunlarının giderek ağırlaştığını belirterek, sivil toplum kuruluşları, Bildirgede yeralan hususlarda görüş birliğine vardıklarını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, başkanlar kurulu tarafından hazırlanan sonuç bildirgesini açıkladı. Hisarcıklıoğlu’nun okuduğu bildirgenin ana hatları şöyle:
* Kamu yönetimi yeniden yapılandırılmalı, yolsuzluk ve haksız kazançlar önlenmeli.
* Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası demokratikleştirilmelidir. Reel sektörün sorunlarının aşılması için adım atılmamıştır. İnsanca çalışma koluşyları sağlayacak istihdam sağlanmalıdır.
* Birer istihdam vergisine dönüşmüş olan Katma Değer Vergisi ve sosyal sigorta pirimi kesintileri azaltılmalı, sosyal sigorta primi tabanı asgari ücret düzeyine çekilmelidir.
* İstihdamı özendirici ekonomik teşvikler getirilmelidir. Ekonomik kriz nedeniyle kapanan veya kapanma riskiyle karşı karşıya bulunan işletmelerin yeniden faal duruma geçebilmesi için gerekli mali destek sağlanmalıdır.
* Bugüne kadar uygulanan politikalarda reel sektörün karşı karşıya bulunduğu büyük sorunların çözümü için adım atılmamıştır. Yatırımı üretimi ve ihracatı artırıcı tedbirler alınarak, insanca yaşama ve çalışma koşulları sağlayacak istihdamın artırılması sağlanmalıdır.
* Kayıtdışı sektörün kayıtiçine alınması ve vergi tahakkük düzenini sağlayacak yeni bir düzene geçilmelidir.
* AB ile gerçekleştirilen Gümrük Birliği Türkiye’nin aleyhinde işlemektedir. Bu ilişki gözden geçirilmeli ve Türkiye’nin bu ilişkide karar organlarında ve mekanizmalarında söz sahibi olmasını sağlayabilmek için gerekli tedbirler alınmalıdır.
* Mali Milat kaldırılmalı, enflasyon muhasebesi sistemine geçilmelidir.
* Halk Bankası ve Ziraat Bankası’na kaynak sağlanarak esnafın, KOBİ’lerin, tüccar ve çiftçilerin kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gereklidir. Tarımda KDV iadesinin yapılarak çiftçi borçlarının ödenmesi için çözüm getirilmesi şarttır.
* Kamu kesimiyle yaşanan sorunların aşılması için işçi işveren diyalogu artırılmalıdır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeniden yapılandırılmalıdır.
* Türkiye bugün sorunları aşacak güce sahiptir. Bu gücü seferber edebilmenin yolu, toplum kesimleri arasında gerçekleştirilecek sağlıklı bir diyalogdan ve hükümetin de bu diyaloğa etkili ve duyarlı bir biçimde katılmasından geçmektedir.
* Ekonomik ve Sosyal Konsey en kısa sürede yeniden toplanmalıdır. Sivil İnisiyatif bunlara yönelik atılan adımları yakından izleyecek, buna yönelik tavır belirleyecektir.
       
İZLEMEYE DEVAM EDİN
       “Reel sektörün sorunlarıyla ilgili hükümetin çalışmaları belli bir noktaya gelmemişmiydi?” şeklindeki bir soruya Hisarcıklıoğlu, “sonuçlanmadı” yanıtını verdi.
       TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gerekli adımların atılmaması halinde ne olacağına yönelik bir başka soru üzerine de, “Gerçekleşmez ise bizi izlemeye devam edeceksiniz” dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları