Home page
Haber Menüsü


Binali Yıldırım: İstifa etmiyorum
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tren kazasıyla ilgili olarak istifa etmeyeceğini ve yaptığı uygulamaların arkasında olduğunu söyledi. Yıldırım, “Ben zor anlarda bırakıp kaçacak bir adam değilim. Yaptığım her uygulamanın arkasındayım” dedi.
NTV-MSNBC
    23 Temmuz 2004—  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sakarya’da meydana gelen hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, hızlandırılmış tren seferlerinin devam edeceğini de söyledi.  

   
 
       
    MSNBC News Onay veren hocalar AKP'li
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yıldırım, Sakarya’daki kazanın elim ve üzücü olduğunu belirterek “Bu kazayı daha da üzücü yapan hızlandırılmış tren uygulamasıyla ilişkilendirmeye çalışması ve psikolojik ortam içinde bizim açımızdan kolay değildir. Savunulacak bir husus görmüyorum” dedi.
       
EN BÜYÜK KAZA BU DEĞİL
       Yıldırım, bu kazanın demiryollarında yaşanan kazaların en büyüğü olmadığını belirterek “Hızlı tren bilimsel tanımı 250 km ve üzerindeki trenlerdir. 106 km ortalama sürat yapan trenin hızlı tren olması sözkonusu değildir. Daha önce de trenler ortalama 90 km hız yapıyordu. 16 km’lik bir iyileştirme yapılmıştı. Demiryollarında son 50 yılda bir çalışma yapılmamıştı. Bu nedenledir ki bu kazadan önce bundan daha büyük sonuçlar içeren kazalar olmuştu. Son 50 yıl içinde dördüncü sırada bir kazadır bu” dedi.
       
SİYASET ARACI YAPILIYOR

       Binali Yıldırım, kazanın sadece hızdan oluşmadığını insan unsurunun önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bu güzergahtaki 180 makas yenilenmiştir. Böylece makaslardaki yavaşlamadan dolayı 45 dakika kazanılmıştır. Yine treni hızlandırmak için ara duraklarda durma kaldırılarak zaman kazanılmıştır. Vagonların hıza yetersiz kaldığı iddiaları da mesnetsizdir. Sadece hızdan kaza oluşmaz. Pekçok nedeni vardır. Kullanıcı hatası önemlidir. Dünyadaki örnekler gösteriyor ki kazaların yüzde 85’i insan hatasından oluşuyor. Bu kazayı dönüp dolaştırıp sadece 16 km’lik hız artışıyla ilişkilendirmek insafa sığmaz. Bunu siyaset aracı yapanları halka şikayet ediyorum. Bunu ayıp sayıyorum” dedi.
       
İSTİFA ETMİYORUM
       Yıldırım istifa etmeyeceğini ve yaptığı uygulamaların arkasında olduğunu belirterek, “Bakan istifa etsin deniyor. Bunun cevabını şöyle veriyorum; ben zor anlarda bırakacak kaçacak bir adam değilim.Yaptığım her uygulamanın arkasındayım. Bunun hesabını da sonuna kadar veririm.
       Bu acıları bir kenara bırakarak buradan bize yüklenilmesini yüce milletin takdirine bırakıyorum” dedi.
       
KAZADA VİRAJA GİRİŞ HIZI 118 KM
       Yıldırım kazanın meydana geldiği viraja giriş hızının 80 kilometre olması gerektiğini belirterek, “Biz trenin kayıtlarını inceledik. Viraja giriş hızı 118 kilometre görünüyor. Bu kazanın araştırılması için yurtdışından uzman talebinde bulunacağız” dedi.
       
HAZIRLIK YAPMADIĞIMIZ DOĞRU DEĞİL
       Ulaştırma Bakanı, bu uygulamayla ilgili hazırlık çalışması yapılmadığına ilişkin iddiaların da doğru olmadığını söyledi. Yıldırım, “Bu projenin gündeme gelişi 30 Mayıs 2003 tarihidir. O tarihten itibaren 180 makas ve raylar değiştirilmiştir. Bu ülke raylarını dışarıdan satın alıyordu. Biz geldik, rayları Karabük’te yapmaya başladık. Karabük artık ray imal eder duruma geldi. Ayrıca traversler değişti, yol bakamı yapıldı. Hemzemin geçitlerle ilgili çalışma yapıldı. Deneme seferleri yapıldı. tüm bu hazırlıklardan sonra 4 Haziran 2004’da hizmete açtık. Düne kadar 192 sefer gerçekleştirildi” dedi.
       
STK’LAR YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR
       Yıldırım, sivil toplum kuruluşları halkı yanlış bilgilendidiğini belirterek “YTÜ’lü öğretim üyesinin ortaya attğı iddialar üzerine 14 kişilik bir uzmanlar ekibini Ankara’ya davet ettik. Bir gün boyunca tophlantı devam etti. Hızlandırılmış tren durdurulmalı mı sorusunu tartıştık. Ortaya çıkan sonuç; ‘Bu proje sürmeli ama gerekli kontroller sürekli yapılmalı’ oldu” dedi.
  TREN KAZASI
Hızlandırılmış facia
TCDD uyarıları dikkate almadı
Baykal: Sorumlular hesap vermeli
‘Bu raylar 50 km hızı bile kaldırmaz’
Hızlandırılmış tren için uyarmıştı
‘Enkaz incelenmeden kaldırıldı’
Ölenlerden kimliği belirlenenler
Hükümet projeyi savundu
TCDD 'Tedbirimizi aldık' demişti
Yolcular: Tren çok hızlı gidiyordu
Kaza ile ilgili fotoğraflar için tıklayın
Makinistler: 105-110’la gidiyorduk
Bakan Yıldırım: İstifa etmiyorum
Erdoğan: Haddinizi bilerek soru sorun

HAT ÜZERİNDE TERTİBAT ALINMIŞTIR
       Ulaştırma Bakanı Yıldırım bu projeyle ilgli her türlü tertibatın alındığını söyledi. Yıldırım, “Bu olay üzerinden siyaset yapılmamalıdır. Böylece 1946’dan günümüze unutulan demiryollarıyla ilgili büyük kötülük yapılmış olur” dedi.
       
SEFERLER SÜRECEK
       Yıldırım, hızlandırılmış trenin devam edip etmeyeceği uzmanlar ekibinin raporu doğrultusunda ortaya çıkacağını söyledi. Yıldırım, “Bu rapor sonucunda sonuç kimi sorumlu tutuyorsa ben de dahil gereği yapılacaktır. Bu hizmetin durdurulması sözkonusu değildir. Aynı şekilde devam edecek” dedi. Yıldırım, delillerin yok edilmesi gibi bir durumun da olmadığını söyledi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları