Home page

Haber Menüsü


Yazara mail atmak için resmin üzerine tıklayın.
 
Avrupa, depresyona soktun beni...
 
Dile kolay; iki günde 6 farklı Avrupa sınavı... En son ne zaman böyle olmuştu, hatırlamıyorum bile. Olmuş muydu ki?
 
NTV-MSNBC
 
20 Eylül—  İlk gün, Galatasaray, lokum gibi bir maç çıkartıp Lokomotif’i istediği(miz) yöne çekmiş. Elde var biir! Sabah kalkmışım, gazetelerde bir başka güzel haber: Türk futbolu dünyada yedinci sıraya yükselmiş, Avrupa’da da dördüncü... Hadi aslanlar, 5’te 5 yapalım bu akşam...

   
 
       
    MSNBC News Bozcaada, Süreyya ve Reklamlar...
MSNBC News Tayfun Öneş'in tüm yazıları -4-
MSNBC News Tayfun Öneş'in tüm yazıları -3-
MSNBC News Tayfun Öneş'in tüm yazıları -2-
MSNBC News Tayfun Öneş'in tüm yazıları
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bir tek Kocaeli’nden yana umudum az. Sıfır puanla ligin dibinde 5 haftalık Körfez çukuru oluşturması, Ferençvaroş’un dillere destan mazisinden daha çok kırıyor ümitlerimi.
       Kocaeli maçını seyredemedim. Korktuğum gibi oldu. Ferençvaroş mazisindeki günlere döner mi, bilemem ama Kocaeli’nin aldığı skor bizim Avrupa futbolundaki mazimizi hatırlatıyor.
       
       15 dakika arayla Fener’le, Beşiktaş’ın maçları da başlıyor. Lokumdan daha lokum, iki takım karşımızda. “Adlarını söyle” deseler; dilim bile sürçer. Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin işleri, Kocaeli ile Ankaragücü kadar zor değil yani. Haydi çocuklar. (ah! Sopalık çocuklar) Zaten ileriki turlar için içimizde umuttan yelkenler şişirten Kocaeli, Denizli ya da Ankaragücü değil, doğruya doğru; sizlersiniz.
       İnönü’den 2-0, İsveç’ten 2-1, 3-1 haberlerini, görüntülerini dönüşümlü alıyorum bir bir...
       
       Denizli 2-0’la çok rahat olmasa da; yani Rıza Çalımbay’ın yüzü gibi kahkaha attırmasa da, güldürecek bir skoru alıp cebine koymuş bile... Mustafa Özkan son haftalarda ne ise, (tıpkı Arif gibi) bu maçta da o.
       Fenerbahçe gevşer, bir tane yer mi, dönerayak? Yese ne yazar? Deplasmanda 3-2. Yedi bile! Üçüncü de geliyor mu ne? Direklerden dönüyor. Şu maç bitse de onlar da dönseler artık, huylanmaya başladım. Yine direk, ama bu kez tamamlıyorlar. 3-3.
       Ya İnönü? Cânım stat, cânım atmosfer yine bir ton kahır yükü. 2-0’dan 2-2...
       3-0’dan 5 dakikada 3-3’lük, o, ta babamdan kalma fi tarihli Avrupa maçı kadar saçma bir skor. İki muhteşem gol ve bir dolu kabız pozisyondan sonra hem de... Bu Lucescu, en kolay maçlarda bile işin özünü önce, gol yememeye bağlayan hoca değil miydi? Dobra dobra konuşmak gerekirse, Kaan Dobra’yı gördüğümde bile bu skor kadar şaşırmadım işe? Öyle bir rakip ki, seyirci bile inanamamış yenilgiye, “gülsek mi ağlasak mı” durumları...
       
       Ankaragücü de gecenin modasına uymakta. Radu’dan klas bir gol ve 1-0. Alaves’ten daha klas bir beraberlik golü, ardından 1-2.
       Bana sorarsanız, hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş turu geçtiler bile. Denizli’nin bile, tur işi onlarınkinden daha zor. Ankaragücü’nün ki mucize. Kocaeli ise mucize ötesi.
       Yarın, sayfalarca okuyacağız, saçma skorlara yaslanılarak alelacele yazılmış bir dolu makaleyi. “Şöyle oynasaymış, yok böyle oynasaymışlar”la dolu yazılarda sinir küplerimizin köşelerini yontmaya çalışacağız.
       Bir ara kafama takıldı; İlhan Mansız, 2-2’lik maçı seyrederken ne düşünüyordu acaba? Her kaçan golde, ameliyat sonrası (iki aynı ameliyatın ilki sonrasında) koltuk değnekleriyle taksiden inip gece kulübüne giden hâli geliverdi gözüme... Gözlerini kaçırır gibiydi nedense?
       Sonra oturdum kaldım koltuğa, özet, özet bir daha özet görüntüler için. Ne için? Hazmedeyim diye... Bir kasa soda tüketsem hazmedilmez ya, neyse...
       
       Lorant’ın basın toplantısını da bekledim. Son haftalarda yazılanlar çizilenlerden etkilenmiş miydim ne? “Bu adamın suçu ne?” diye, diye gelmiştim bu akşama. Oysa bu akşam, ben de sinir oldum Herr’ife. Futbolda her skor vardı da, her şey olağandı da, o, her saçma skoru olgun karşılayacak, duygusuz ve tepkisiz kalacak kadar çok gün görmüş bir hoca mıydı? Yoksa, o tiklerde mi gizliydi, her haltı inatla hazmeder gibi gözükme aldatmacası? Bilemem. Bilebildiğim o ki: Yakında, bir dolu Fenerli de “tik”lenecek, sinirden.
       2 günde 6 maçın rakamlarını topluyorum: 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet almışız. 11 gol atmışız, 10 gol yemişiz. Yoldan, futboldan hiç anlamayan bir garibanı çevirsem; “Bu 6 maçın 3’ü deplasman, 3’üde iç saha maçıydı” desem o tatmin olur da, ben ne yapacağım? Ben fena halde depresyondayım!
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları