Home page
Haber Menüsü


Okuyan: Atıl kadrolar iptal edilmeli
Çalışma Bakanı Okuyan, İş Güvencesi Yasası’nın Mart sonuna kadar çıkarılacağını belirterek, kamuda resen emeklilik uygulamasını doğru bulmadığını söyledi. Okuyan, atıl kadroların “iptal edilmesi gerektiğini” de belirtti.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
7 Şubat— Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, atıl kadroların “iptal edilmesi gerektiğini” belirterek, “Yoksa seçim zamanı popülist politika izleyenler bu kadroları dolduracaktır” dedi. Okuyan, halen Başbakanlık’ta bulunan İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın bugünlerde TBMM’ye sevk edileceğini belirterek, “İş Güvencesi Yasası’nın Mart ayı sonuna kadar çıkması için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” dedi. Okuyan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras ve bazı partilileri, Bakanlık’taki makamında kabul ederek, bir süre görüştü.

   
 
       
   
MSNBC News Okuyan: İş güvencesinde imza tamam
MSNBC News Okuyan: İş güvencesi 1-2 aya çıkacak
MSNBC News Okuyan: Haksız maaş alanların sayısı binleri bulabilir
MSNBC News Okuyan: Sosyal güvenlikle oynanmamalı
MSNBC News Okuyan: İş Güvencesi Yasası 1-2 ay içinde çıkacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Okuyan, tasarının Ulusal Program çerçevesinde Mart ayı içinde yasalaşması gerektiğini söyledi. Okuyan, tasarının mütevazi olmasına rağmen, bazı çevrelerce engellenmeye çalışıldığını ifade ederek, “Türkiye hala 12 Eylül mantığıyla o dönem içinde yapılan yasalarla yönetilemez” dedi.
       Okuyan, “Mutlak iş güvencesi dünyanın hiçbir yerinde zaten yoktur. Buna bile eğer itiraz ediliyorsa, hakikaten bu konuda AB sürecine olumlu katkı sağlayacağımızı söylemek çok zor olacaktır. Bu tasarı bugünlerde Meclis’e sevk ediliyor. Mart ayı sonuna kadar çıkması için de elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” dedi.
       
ATIL KADROLAR İPTAL EDİLMELİ
       Devletin 1 milyon 3 bin civarında kullanmadığı kadro bulunduğunu belirten Bakan Okuyan, bunun en az 400 bininin atıl kadrolardan oluştuğunu söyledi. Çalışma Bakanı, “Bu kadroların iptal edilmesi gerekir, yoksa seçim zamanı bu kadrolar doldurulacaktır ” dedi.
       Okuyan, “Geçmiş dönemlerde bazı iktidarlar döneminde popilist politikaların devlete nasıl zarar verdiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu ayıklamanın yapılması lazım. Atıl kadrounun iptal dediğimiz hadise budur” dedi.
       
RESEN EMEKLİLİK DOĞRU DEĞİL
       Okuyan, bir başka gazetecinin, hükümet tarafından IMF’ye sunulan niyet mektubunda devletteki atıl kadroların iptal edileceği ve ilave olarak da 15 bin kişinin emekli edilmesinin gündeme getirildiğini söylemesi üzerine, bugün, devletin kullanmadığı 1 milyon 3 bin kadro bulunduğunu, bu kadronun da 500 bininin memurların yükselmesine ilişkin kadrolar olduğunu kaydetti.
       Okuyan, devlette en az 400 bin civarında boş duran kadro bulunduğunu belirterek, bu kadroların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Okuyan, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim zamanı ister bu hükümet ister başka bir hükümet yarın tutup bu kadroları doldurma niyetine gitme durumunda olursa, elinde hazır kadro var. Geçmiş dönemlerde, bazı iktidarlar döneminde popülist politikaların nasıl devlete ve millete büyük bir bedel ödettiğini biliyoruz. Önce bir ayıklamanın yapılması lazım. Kamuda çalışanların sayısının fazlalığı söz konusu olabilir. Ama önceden bir envanter çıkarılması lazım. Zannediyorum bugünlerde bu envanter yapılıyor. Bu envanterden sonra devlette çalışanlarda fazlalıklar varsa, onlar üzerinde bir değerlendirme yapılması lazım. Kamuda resen emeklilik uygulamasını doğru bulmuyorum. Bunun için de gönüllülük esası teşvik edilerek emeklilik gündeme gelebilir.”
       ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da yaşanan ekonomik krizin bedelini çok geniş bir kesimin ödediğini belirterek, İş Güvencesi Yasası’nın çıkmasının bu geniş kesim için çok önemli olduğunu söyledi.
       İş Güvencesi Yasa tasarısının yasalaşmasıyla Türkiye’de çok geniş bir kesimin yüzünün güleceğini belirten Uras, bu kanunun hızla TBMM’nin gündemine getirilmesini ve yasanın çıkarılması gerektiğini kaydetti. Uras, işçinin iş güvencesinin, işverenin iki dudağı arasına bırakılmaması için bu yasanın çıkmasını çok önemsediklerini bildirdi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları