Home page
Haber Menüsü


Molla Ömer esir düştü iddiası
 
Taliban’ın son kalesi Kandahar’ı teslim etmesinin ardından, Taliban lideri Molla Ömer’in akıbetiyle ilgili çelişkili bilgiler geliyor.  

 
İslamabad
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
9 Aralık—  İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi ise, Taliban liderinin, Kandahar’a giren komutanlardan Hacı Gül Ağa’nın elinde olduğunu ileri sürdü. Kabil’deki kaynaklarsa, Molla Ömer’in eski Kandahar Valisi Nakibullah’ın elinde olduğunu öne sürüyor. Kandahar çevresindeki Amerikan birliklerinin komutanı ise, Molla Ömer’in yakalandığı iddialarını yalanladı ve ‘Aramayı sürdürüyoruz’ dedi. Geçici Afgan hükümetinin başkanı Hamid Karzai de, Molla Ömer’in henüz yakalanmadığını, yakalanırsa uluslararası mahkemeye teslim edileceğini söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       The Times gazetesindeki haberde, Hacı Gül Ağa’nın Sözcüsü Halid Paştun’un, Molla Ömer’in Kandahar yakınlarındaki bir yerde gözaltına tutulduğunu söylediği belirtiliyor. Molla Ömer’in Taliban dostu bir ortamda tutulduğunu söyleyen Paştun, “Ancak grubumuzu oluşturan kişiler içinde Molla Ömer‘in yeni Afgan hükümetine teslim edilmesinden yana olanlar var. Bu istekler, bu sabah toplantıda değerlendirilecek” diye konuştu. Kabil’deki kaynaklarsa Molla Ömer’in eski Kandahar Valisi olan Nakibullah’ın elinde olduğunu belirtiyor.
       Geçici Afgan hükümetinin Başbakanı Hamid Karzai ise, Molla Ömer‘in nerede olduğunu bilmediklerini söyledi. Molla Ömer‘in yakalandığı yolundaki haberleri de yalanlayan Karzai, Molla Ömer ve Usame bin Ladin’in mutlaka yakalanacağını ve uluslararası adalete teslim edileceğini vurguladı.
       Taliban lideri Molla Ömer’in Spin Boldak’ta olduğu iddia edilmişti. Afgan İslam Ajansı ise, Molla Ömer’in, Kandahar’ın teslimiyle ilgili anlaşmanın ardından kenti terk ettiğini duyurmuştu.
       
  AFGANİSTAN'DA SAVAŞ
'Molla Ömer yakalanmak üzere'
Kandahar teslim oldu
Taliban dönemi Kandahar'da kapandı
ABD bombardımana devam
Tora Bora'da Ladin izi yok
Bonn anlaşmasına tepki

       
‘YAKALAMAK ÜZEREYİZ’
       Amerikan ve İngiliz koalisyonunun İslamabad’daki sözcüsü Kenton Keith, Kandahar’ın tesliminin ardından yerel Afgan kuvvetlerin Molla Ömer’i yakalamak üzere olduğunu söylemişti. Afganistan’ın yeni başbakanı olarak atanan Peştu lider Hamid Karzai ise, Molla Muhammed Ömer’in nerede olduğunun bilinmediğini, ancak bulunduğunda tutuklanacağını kaydetti.
       Amerikan komandoları da Kobra savaş helikopterlerinin desteğinde Kandahar kentinden silahlı Taliban savaşçılarının kaçmasını önlemek için tüm yolları tutuyor.
       
KARZAİ: TALİBAN TAMAMEN BİTTİ
       Afganistan’da kurulacak geçici yönetimin başına atanan Hamid Karzai, Taliban’ın teslim olmasından sonra patlak veren anlaşmazlıkların çözümü amacıyla bu sabah Kandahar’a gitti. Karzai, Kandahar’da eski vali Hacı Gül Ağa ile Taliban’ın yetkilerini devrettiği Molla Nakibullah arasında çıkan anlaşmazlıkları gidermeye çalışacak. Karzai’nin, sorunların aşılması için yerel meclis toplamaya çalışacağı kaydedildi. Karzai, Kandahar’ın da düşmesiyle Taliban yönetiminin tamamen bittiğini ilan ederken, kentin teslim anlaşmasına aykırı olarak bazı Taliban ve El Kaide üyelerinin silahlarıyla dağlara doğru kaçtığını bildirdi.
       
ABD TALİBAN’I SIKIŞTIRIYOR


       Öte yandan ABD’nin Afganistan Harekatı’nı yürüten Merkez Komutanlığı baş yetkilisi Orgeneral Tommy Franks, son kalesi Kandahar’dan silahlarıyla çekilen Taliban’ın, ABD ordusu askerlerinin ateşi altına alındığını açıkladı. General Franks, Afganistan Harekat Merkezi’nin bulunduğu Florida eyaleti-Tampa kentinden başkent Washington ve Savunma Bakanlığı Pentagon ile irtibatlı telekonferans basın toplatısında, “Amerikan ordusunun amacının, Taliban’ın kentteki silahları kaçırmasını önlemek olduğunu, bu yüzden ateş duvarı kurduğunu” duyurdu. General, ABD’nin hem havadan hem karadan, Kandahar’ı terk etmek zorunda kalan Taliban’ı vurduğunu söyledi.
       
       
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları