Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş’tan lige gözdağı  
  Şifo Mehmet’in jübile maçında Beşiktaş, Fatih Terim yönetimindeki İtalya’nın AC Milan takımını ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 yenerek lig maratonuna hazır olduğunu gösterdi.

İstanbul
AA
 
   5 Ağustos —  İyi oyunuyla göz dolduran siyah beyazlı ekip, Süper Lig’in başlamasına bir hafta kala şampiyonluğa aday bir takım profili çizdi. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       1. dakikada Rui Costa’nın sağdan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan İnzaghi’nin vuruşunu kaleci Fevzi direk dibinde ayaklarıyla uzaklaştırdı. 3. dakikada Baya’nın ceza alanı dışından şutunda top üstten auta çıktı.
       6. dakikada İnzaghi’nin ceza alanı içinde uygun durumda vuruşunda topa son anda ayak koyan Ahmet Yıldırım, takımı adına mutlak bir golü önledi. 13. dakikada Mehmet’in ortaladığı topu İlhan Mansız kafayla Baya’nın önüne indirdi. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda topu kaleci Abbiati çeldi.
Şifo Mehmet’ten muhteşem veda

       17. dakikada İnzaghi’nin önüne bıraktığı topla ceza alanı içinde buluşan Rui Costa’nın şutunda meşin yuvarlak, üstten auta gitti. 18. dakikada ani gelişen Milan atağında Donati’nin uzun pasında topla buluşan İnzaghi meşin yuvarlağı uygun durumdaki Sevchenko’nun önüne bıraktı. Bu futbolcu da topu Fevzi’nin sağından filelere göndererek AC Milan’ı 1-0 öne geçirdi.
       20. dakikada Rui Costa’nın pasında savunmanın arkasına sarkan Sevchenko’nun aşırma vuruşunu Fevzi çeldi. Dönen topa Serginho’nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 24. dakikada Nihat’ın sağdan kullandığı korner atışında Bayram, ön direkte topa kafayla dokundu. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.
       30. dakikada Beşiktaş savunmasının duraklamasından yararlanan Sevchenko ceza alanına girdi. Bomboş pozisyonda sağ tarafa çıkardığı topa İnzaghi’den önce davranan Ahmet Yıldırım ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. 33. dakikada Ahmet Yıldırım’ın büyük hatasında topla buluşan İnzaghi’nin sert şutunda Fevzi tehlikeyi önledi.
       42. dakikada Nihat’ın sağdan ortasında Mehmet, uçarak topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
       İlk yarı, 1-0 AC Milan’ın üstünlüğüyle sona erdi.
       
İKİNCİ YARIDA KARTAL FIRTINASI
       İkinci yarıya Beşiktaş Mehmet’in yerine Tümer, Tayfur’un yerine de Erman, AC Milan ise Abbiati’nin yerine Rossi, Donati’nin yerine Kaladze, Laursen’in yerine Costacurta, İnzaghi’nin yerine Javier Moreno, Rui Costa’nın yerine Helveg ile başladı.
       54. dakikada Tümer’in sağdan kullandığı korner atışında Ahmet Yıldırım’ın ayak koyduğu top, yandan auta çıktı. 58. dakikada Erman’ın sağdan yaptığı ortaya İlhan Mansız kafayla dokundu. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.
       60. dakikada Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Bu dakikada Bayram’ın sol kanattan kale sahasına paralel yaptığı ortaya arka direkte Baya dokunarak siyah-beyazlıların golünü attı: 1-1.
       63. dakikada AC Milan’da Maldini’nin yerine Brocchi oyuna girdi. 68. dakikada Erman’ın pasıyla sağ kanattan ceza alanına giren İlhan Mansız’ın yerden vuruşunda golü kaleci Rossi önledi.


       72. dakikada Milan’da Contra’nın yerine Pirlo, Beşiktaş’da da İlhan Mansız’ın yerine Stavrum oyuna dahil oldu. 75. dakikada Nihat’ın soldan kullandığı serbest atışta savunmadan seken topu, ceza alanın sağ çaprazında önünde bulan Baya’nın şutunda meşin yuvarlak yan direği adeta sıyırarak auta çıktı.
       77. dakikada Beşiktaş’ta Bayram’ın yerine Sertan, AC Milan’da ise Gattuso’nun yerine Donadel oyuna girdi. 81. dakikada soldan ceza alanına giren Baya’nın yerden vuruşunda meşin yuvarlak uzak kale direğinin hemen yanından auta gitti.
       83. dakikada Nihat’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta altıpas içinde Ümit’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Rossi’nin kucağında kaldı. 85. dakikada Beşiktaş kalesi büyük bir tehlike atlattı. Bu dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde Coco’nun kafa vuruşunda Javier Moreno önüne düşen topa altıpas içinde dokundu, meşin yuvarlak üst direkten geri döndü.
       89. dakikada Beşiktaş, ceza çizgisinin hemen önünde serbest vuruş kazandı. Baya’nın dokunduğu topu Tümer, Nihat’ın önüne bıraktı. Bu futbolcunun yerden çok sert şutunda meşin yuvarlak AC Milan filelerine gitti: 2-1.
       Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazandı.
       
TERİM: BİZİM İÇİN GÜZEL VE ÖZEL BİR GECEYDİ
       AC Milan Teknik Direktörü Fatih Terim, Şifo Mehmet’in jübilesinde Beşiktaş’a 2-1 yenildikleri karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim için güzel ve özel bir geceydi” dedi. Maçın anlamına değinen Terim, kendi takımının ise özellikle ilk 45 dakikada sergilediği oyundan memnun kaldığını söyledi.
       Beşiktaş’a başarılar dileyen Fatih Terim, ikinci yarıda 6 oyuncu birden değiştirmelerinin sonuçta etkili olduğunu kaydetti. Beşiktaş’ın koşan ve mücadele eden bir takım olduğunu vurgulayan Terim, “İlk 45 dakikada görmek istediklerimi gördüm. Sonuç bu yarıda çok farklı da olabilirdi. Henüz sezon hazırlıklarının başındayız. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Sakat oyuncularımızın düzelmesiyle lige kadar hazır oluruz düşüncesindeyim” diye konuştu.
       Maçta bütün oyuncularını görmek için çok değişiklik yaptığını, ideal 11 arayışlarında olduğunu anlatan Terim, Milan’ın gerektiği zaman yine transfer yapabileceğini kaydetti. Terim, bir soru üzerine de Inter’de forma giyen Emre, Okan ve Hakan Şükür’ün başarılı olacaklarına inandığını sözlerine ekledi. İtalyan ekibi AC Milan, pazar günü İstanbul’dan ayrılacak.
       
İSTANBUL’DA 3. YENİLGİ
       İtalya’nın dünyaca ünlü takımı AC Milan, 3 yıl içinde İstanbul’da 3. kez maç kaybetti. Kırmızı-siyahlılar, bu süre içinde Galatasaray’a 2 kez yenilirken, Beşiktaş’ı 1 kez yenip, 1 kez de sahadan mağlup ayrıldı.
       
YÖNETİM HAVALARA UÇTU
       Beşiktaş’ın Milan karşısında aldığı galibiyet, siyah-beyazlı yöneticileri bir hayli mutlu etti. Başkan Bilgili ve yöneticiler, maç sonrası protokol tribününde adeta bir sevinç yumağı oluştururken, tezarühatlarla takımlarını destekledi.
       
MEHMET’TEN KOÇ’A JEST
       Beşiktaş kaptanı Mehmet Özdilek, ikinci yarı oynanırken, ilk 45 dakikada giydiği formayı locadan karşılaşmayı izleyen işadamı Rahmi Koç’a hediye etti. Tecrübeli futbolcu, protokol tribününde de bir süre Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile sohbet etti.
       Karşılaşmanın ilk yarısını izleyen Beşiktaş Kulübü eski başkanı Süleyman Seba ile eski yönetici Hasan Arat, Mehmet’in devre arasındaki jübile gösterilerini izledikten sonra stattan ayrıldı.
       
BEŞİKTAŞ’A İZİN YOK
       AC Milan’ı 2-1 yenen siylah-beyazlılar, Trabzonspor maçı hazırlıklarına izin yapmadan pazar günü başlayacak. Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenlemeyen teknik direktör Christoph Daum yönetiminde pazar sabahı 09.30’da Fulya Tesisleri’nde çalışacak siyah-beyazlılar, daha sonra Park Orman’a geçerek barbekü partisi yapacak.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları