Home page

Haber Menüsü


 
Mehmet’ten muhteşem veda
Türk futbolu dün gece bir yıldızını daha uğurladı. Beşiktaş kaptanı “Şifo” lakaplı Mehmet Özdilek, aktif futbol yaşamına Beşiktaş-Milan maçının 45. dakikasında son noktayı koydu.
İstanbul
AA
 
    5 Ağustos —  Gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bıraktığı AC Milan maçında 45 dakika forma giyen Mehmet, hakemin devrenin bitiş düdüğünü çalmasının ardından faal futbol yaşamına son vermiş oldu. Şifo’nun jübilesi nedeniyle Milan’la karşılaşan Beşiktaş, efsanevi 10 numarasını galibiyetle uğurladı. 18. dakikada Sevchenko’nun golüyle yenik duruma düşen Kara-Kartal, 60. dakikada Baya, 89. dakikada ise Nihat’ın golleriyle maçtan 2-1 galip ayrıldı.  

   
 
       
    MSNBC News Şifo: Amaç eğitime katkı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       Beşiktaş’ın emektar kaptanı “Şifo” lakaplı Mehmet Özdilek, muhteşem bir törenle sahalara veda etti. Gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bıraktığı AC Milan maçında 45 dakika forma giyen Mehmet, hakemin devrenin bitiş düdüğünü çalmasının ardından faal futbol yaşamına son vermiş oldu. Bitiş düdüğünün ardından tribünler ve saha tamamen karartılırken, iki projektör Mehmet’in üzerine tutuldu. Beşiktaşlı futbolcular da Mehmet’i saha ortasında omuzlara aldılar.
Beşiktaş’tan lige gözdağı: 2-1

        Mehmet, daha sonra orta sahada tek başına durarak ve skorboarddan eski görüntülerininin verildiği reklam filmini izledi. Bu arada Eğitim Gönüllüleri Vafkı çocukları ellerindeki küçük meşalelerle saha ortasında Mehmet’in etrafında dizildiler.
Şifo: Sessiz, sedasız kahraman

MUHTEŞEM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
       Çocukların da sahada yerini almasından sonra BJK İnönü Stadı’nda muhteşem bir havai fişek gösterisi yapıldı. Numaralı ve kapalı tribünden şelale şeklinde havai fişekler bırakılırken, tribünleri dolduran taraftarlar da çılgınca Mehmet’i alkışladı.
  Muhteşem jübileden notlar
Jübile maçı öncesi 100 çocuk ve 50 gönüllüden oluşan eğitim gönüllüleri ellerinde pankartlarla sahada tur attı. Kaptan Mehmet de bu koridordan geçerek sahaya son kez çıktı.
AC Milan Teknik Direktörü Fatih Terim, tribünlerin "İmparator" sloganlarıyla sahaya çıktı.
Terim ile Mehmet de saha ortasında birbirlerini kucakladı.
Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Terim'e de jübile maçına takımını getirdiği için bir kupa verdi.
Hakemler Ali Aydın, Fahir Ersoy, Binali Kartal ve 4. hakem Metin Aydoğan bu karşılaşmadan alacakları ücretleri Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışladı.
Ayrıca protokol tribünün girişlerinde de 75'er milyon lira alındı.
Türk ve İtalyan gazeteciler de, jübile maçına 5'er milyon lira vererek girdi.
Daha sonra kapalı tribünde 10 numaralı Mehmet yazılı forma açıldı. Bu formanın indirilmesinin ardından yine aynı boyutta 1 milyon numaralı yine üzerinde Mehmet yazan “1 milyon çocuk eğitim kampanyası” yazılı bir forma daha atıldı.
       Kaptan Mehmet, bu gösterilerin ardından Eğitim Gönüllüleri Çocukları ile birlikte tüm tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı. Tecrübeli futbolcu son olarak da saha ortasına gelerek taraftarlara son kez veda etti.
       
TRİBÜNLERDEN COŞKULU DESTEK
       Tribünler de dakikalarca Mehmet’i ayakta alkışlayarak futbol yaşamının son maçında yanında olduklarını gösterdi. Mehmet, jübile töreni sırasında oldukça duygulanırken, tribünlerde de bazı taraftarların ağladıkları gözlendi. İkinci yarıda Mehmet’in yerine Tümer oyuna dahil oldu. Siyah-beyazlı takımın başında son kez kaptan olarak sahaya çıkan Mehmet’in bu sevgi gösterileri karşısında oldukça duygulandığı gözlendi.
  Jübileye büyük ilgi
Mehmet'in jübile maçına binlerce taraftarların yanı sıra politikacılar, üst düzey bürokratlar ve spor adamları da ilgi gösterdi.
Devlet Bakan Hasan Gemici, Faruk Bal, Fikret Ünlü, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, TBMM eski başkanı Hikmet Çetin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe yöneticileri Hamdi Akın ve Nihat Özdemir, Beşiktaş eski teknik direktörü Gordon Milne, Hans Peter Briegel, John Benjamin Toshack, Nevio Scala ve işadamı Rahmi Koç ile çok sayıda davetli karşılaşmayı izledi.

MİLAN, AYAKTA ALKIŞLANDI
       Gelirinin Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bırakılacağı jübile maçına gelen AC Milan takımı da sevgi gösterilerinden nasibini aldı. AC Milanlı futbolcular, sahaya çıkışlarında siyah-beyazlı taraftarlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Anlamlı karşılaşma öncesi Milan ve Beşiktaşlı oyuncular gazetecilere dostluk pozu verdiler. Bu arada, maçın oynandığı İnönü Stadı'nın kapalı tribününün üzerine asılan, İtalyanca "Teşekkürler Milan" pankartı dikkat çekti.

       
Mehmet’in futbol serüveni

MEHMET’E PLAKET YAĞDI
       Jübile gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlayan kaptan Mehmet’e karşılaşma öncesi plaket ve kupalar verildi.


        İlk olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Mehmet’e bir kupa verirken, Milli Eğitim Bakanlığı adına İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, çeşitli kuruluşlar Mehmet’e plaketler sundu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili de üzerinde kartal amblemi olan bir kupa hediye etti.
       Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Suat Kaya da jübile maçına geldi. Suat, karşılaşma öncesi Şifo Mehmet’e Galatasaray Kulübü adına bir plaket verdi.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları