Home page
Haber Menüsü


Sincar kardeşler DGM’de yargılandı
Sadettin Sincar’ın katil zanlısı Gaffur Karaca’nın iş ortağı Sait Yılmaz ile şoförü Mustafa Yanbul’un öldürülmesine ilişkin, 15 sanığın yargılanmasına başlandı.
İstanbul
AA
24 Temmuz— İstanbul 1 No’lu DGM’deki duruşmada, sanıklar hakkında açılan 3 ayrı davanın dosyası, “aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu” gerekçesiyle birleştirildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Şükrü Uyar, Uğur Atilla, Ekrem Necmi Kızıltaş, Raci Oflaz, Zekeriya Ülger, Selma Atilla ile tutuksuz sanık Levent Çiftçi katıldı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Murat Sincar ile Davut Sincar’ın da aralarında bulunduğu diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Murat ve Davut Sincar’ın, kaldıkları cezaevine tebligat ulaşmadığı için duruşmada hazır edilemedikleri öğrenildi. Kimlik tespitlerinin ardından sorguları yapılan sanıklardan Selma Atilla, “Adam öldürmeye azmettirmek” suçuna ilişkin iddiaları reddederek, “Benim içim yandı. Oğlum Sadettin Sincar öldü. 40 gün kendimde değildim. Kimseyi tanımıyorum. Kimseyi azmettirmedim” dedi.
       
“VEFA BORCUM VARDI”
        Olayda tetikçilik yaptığı ileri sürülen sanık Şükrü Uyar ise olay günü Bostancı Vapur İskelesi’nde beklerken Sadettin Sincar’ın öldürüldüğü lokantanın ortaklarından Sait Yılmaz’ı gördüğünü söyledi. Uyar, “Sadettin Sincar’a vefa borcum vardı. Öldürmek istedim ve öldürdüm. Hem iş ortağım, hem patronum ölmüştü. Ekmek teknem kapanmıştı. Silahı ise öldürmek amacıyla olaydan bir gün önce Uğur Atilla’dan aldım” diye konuştu. Olayı planlamadığını, şoför Mustafa Yanbul’u ise kazayla öldürdüğünü kaydeden Uyar, bu iş için kimseden talimat almadığını savundu. Diğer sanıklar ise haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye isteminde bulundular. Daha sonra söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.
       
TAHLİYELER
        Mahkeme heyeti, dosya kapsamı ve delil durumuna göre sanıklardan Selma Atilla, Ekrem Necmi Kızıltaş ve Raci Oflaz’ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Sanıklardan Zekeriya Ülger, duruşma öncesi nezarete alınırken “Sincarlar’a kefen dikenlerin ölümü korkunç olacak” şeklinde bağırdı. Duruşma sonrası cezaevi aracına götürülen sanıklardan Şükrü Uyar ise “Sadettin Sincar rahat uyu, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” şeklinde konuştu.
       
İDDİANAMEDEN
        İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Sincar aşireti lideri Murat Sincar ile kardeşi Davut Sincar ve anneleri Selma Atilla hakkında, “Taammüden adam öldürmeye azmettirmek” suçundan “idam” ve “Cürüm işlemek amacıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçundan 4.5 ile 9 yıl arasında ağır hapis cezaları talep ediliyor.
        İddianamede, olayda “tetikçilik” yaptığı ileri sürülen Şükrü Uyar hakkında da “Taammüden adam öldürmek” suçundan “idam”, “Meskun mahalde ateş etmek”, “Sahte kimlik düzenlemek”, “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” ve “Cürüm işlemek amacıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçlarından da 8.5 ile 12 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor. İddianamede, sanıklardan Uğur Atilla, Şükrü Akduman ve Zekeriya Ülger’in ise “Taammüden adam öldürmek suçuna iştirak” ile “Cürüm işlemek amacıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçlarından, 24.5 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
        Aşiret üyelerinden Mehmet Saylağ’ın, “Cürüm işlemek amacıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçundan 4.5 ile 9 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, yine aşiret üyesi Şevket Gürdap’ın da, suç örgütü üyeliği ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçlarından 5.5 ile 10.5 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
        Sanıklardan Ekrem Necmi Kızıltaş ile Raci Oflaz’ın “6136 sayılı ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” ve “Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan suç örgütü üyelerine yardım ve yataklık” suçlarından 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenen iddianamede, Ahmet Meşe, Levent Çiftçi, Serkan Çiftçi ve Çelebi Çiçek hakkında ise “Cürüm işlemek amacıya oluşturulan suç örgütü üyelerine yardım ve yataklık” suçundan, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
        Büyükada’da 15 Şubat 2001 tarihinde öldürülen Sadettin Sincar’ın katil zanlısı Gaffur Karaca’nın iş ortağı Sait Yılmaz ile şoförü Mustafa Yanbul, Bostancı’da, 6 Nisan 2001 tarihinde öldürülmüşlerdi.
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları