Home page

Haber Menüsü


 
Mondragon resmen Galatasaray’da
Galatasaray Kulübü, daha önce ön protokol yaptığı Kolombiyalı kaleci Farryd Ali Mondragon ile 1 yıllığına kiralık olarak sözleşme imzaladı.
İstanbul
AA
 
    26 Haziran—  Kolombiya Milli Takımı ve geçen sezon Fransa Birinci Ligi takımlarından FC Metz’in kalesini koruyan Mondragon, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen törenle, kendisini 1 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan imzayı attı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Mondragon’un kiralık olarak imzalanan sözleşmesinin bitiminde, bonservisiyle birlikte satın alma önceliğinin Galatasaray Kulübü’ne ait olduğu ifade edildi. İmza törenine, Galatasaray Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst katıldı.
       
DÜRÜST: MAÇ SORUNUNU HALLETTİK
       Galatasaray Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst, 1 yıllığına kiralık olarak sözleşme imzaladıkları Kolombiyalı kaleci Farryd Ali Mondragon ile aralarındaki milli maç problemini de çözdüklerini söyledi.
       Florya Metin Oktay Tesisleri‘nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Ali Dürüst, Mondragon‘un geçen yıl Fransa‘nın en iyi kalecisi seçildiğini kaydederek, “Kalemizi önümüzdeki sezon Mondragon‘a teslim ettik. Kendisiyle, daha önce bazı sorunlar yaratan milli maç konusuna da anlaştık. Öncelik her zaman için Galatasaray‘ın. Takımımızın Avrupa Şampiyonlar Ligi‘ndeki tüm maçlarında forma giyecek. Kendisi de Kolombiya‘nın katılacağı Kupa Amerika‘da oynamayacak“ diye konuştu.


Kolombiyalı kaleci, geçtiğimiz hafta İstanbul'a gelip Galatasaray'la ön protokol imzalamıştı.
       
MONDRAGON: BENİM İÇİN ONUR
       Galatasaray‘ın yeni transferi Kolombiyalı Farryd Ali Mondragon ise Galatasaray‘ın çok büyük bir takım olduğunu daha önceden bildiğini ifade ederek, “Galatasaray‘a transfer olmak benim için bir onur. Zaten bana yapılan teklifi de bunun için kabul ettim“ dedi. Mondragon ayrıca, sarı-kırmızılı takımın eski kalecisi Taffarel‘in dünya çapında bir oyuncu olduğunu ileri sürerek, Galatasaray kalesini en az O‘nun kadar iyi koruyacağını söyledi.
       
TRANSFER ÇALIŞMALARI
       Galatasaray Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst, transfer etmek için görüştükleri ve ön anlaşma sağladıkları diğer futbolcuların durumuna da değinerek, “Bizim, anlaşma yaptığımız futbolcularla hiçbir problemimiz yok. Kulüpleriyle anlaşma zemini arıyoruz“ dedi.
Ümit Davala yeni sezondan umutlu

       Kadrolarına dahil etmeyi düşündükleri futbolcularla sözleşme imzalamaları için önlerinde iki seçenek bulunduğuna değinen Dürüst, “Ya bu oyuncuların kulüpleriyle anlaşırız, ya da FIFA yoluna gideriz. Daha önce Galatasaray‘dan bu yolla futbolcu alan diğer kulüplerin yaptığı gibi hareket ederiz. Bizim için oyuncuların tercihleri önemli. Yine de kulüplerle anlaşmayı yeğliyoruz“ diye konuştu.
       
“AYHAN‘I İSTİYORUZ“
Beşiktaşlı futbolcu Ayhan da, sarı kırmızlı kulübe gitmek istediğini belirtmişti.
       Beşiktaşlı futbolcu Ayhan konusunun da kısa bir süre içinde netlik kazanacağını belirten Dürüst, bu oyuncunun Galatasaray‘da forma giymek istediğini kendilerine ilettiğini söylerek, şöyle konuştu: “Biz bu oyuncuyu istiyoruz. Beşiktaş Kulübü‘nün de bizden istediği bazı oyuncular var. Görüşmelerimiz sürüyor. Beşiktaşlı yöneticilerle anlaştığımız takdirde Ayhan ile sözleşme imzalayacağız.“
       
SERGEN KONUSU
Sorunlu yıldız Sergen'in yeniden Galatasaray'a dönebilmesi için çalışmalar sürüyor.
       Daha önce ön anlaşma yaptıklarını açıkladıkları Sergen için, “Bu futbolcu için kira veya bonservis bedeli ödemeyi düşünmüyoruz“ diye görüş belirten Dürüst, Sergen‘i futbola yeniden kazandırmak istediklerini, piyasası yükseldiğinde de bundan kazançlı çıkacak takımın Siirt Jet-Pa Spor olduğunu kaydetti.
       
JARDEL‘İN DURUMU
Brezilyalı golcü, sezon sonuna doğru çıkarttığı sorunlarla gözden düşmüştü.
       Kendilerine Brezilyalı futbolcu Jardel için teklifler geldiğini de hatırlatan Dürüst, sözlerini şöyle tamamladı: “Jardel için iki kulüple yoğun görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca bir kulüp de bizden takas yoluyla bu futbolcuyu alma teklifini iletti. Galatasaray için en hayırlısı ve yararına uygun ne ise o yola gidilecektir. Jardel, değerli ve takımımızın ihtiyaç duyduğu bir oyuncudur.“
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları