Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 17:09 TS 14 Haz., 2001
18

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       TARKANIN ÖZEL HAYATI KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ.BİZ ONUN SANATIYLA İLGİLENMEMİZ GEREKİR.GERÇEKTEN SESİYLE BİR NUMARA
       Alpay Yüzbaşıoğlu
       

Tarkan’a yaziklar olsun. O ki tertemiz, sutten cikmis ak kasik misali Turk toplumunu rezil etti, naumusunu iki paralik edip, Turk toplumunun kisiligine uymayan, ve dahasi simdiye kadar bu topraklarda hic duyulmamis bir rezillik yapti :0). Bu toplum ki, camilerde 5 vakit namazini eksik etmeyip, tum paralarini Taksim’de travestiler ile yemez. Bu toplum ki, ahlaki degerleri en ust seviyededir. Mebuslari sadece isleri ile ilgilenir, baskaca bir hayatlari yoktur. Karilara kizlara bakmaz, fahhiselerle vakit gecirmez, hatta oglanlar ile alemler yapmaz, kuzu kuzu islerini yapar, yolsuzluklara karismaz, aksam da munis aile hayatlarina donerler. Bu toplumun her kesiminde boyledir. Bu ulusun gecmisi de tertemiz, iman dolu ve ahlaklidir. Mesela, padisahlari, halifeleri oglan sevgilileri icin siirler duzmemistir. Seks denilen o melun sey sadece helalleri ile yapilmis, hatta sadece uretim amacli yapilmistir. Ha! Ha! Ha! Uyanin beyler, dunyanin diger ulkelerinde insanlarin seks hayatina degil yaptiklari islere bakiyorlar. Paris belediye baskani bir gay (eminim Melih Gokcek beyefendiden daha saygin birisidir, en azindan daha kotu olamaz). Ingiltere’nin gelecek secimlerdeki en onemli basbakan adaylarindan biri de gay. Kimsenin cinsel hayati (ki bu bir tercih degildir) kimseyi ilgilendirmez. Ayinesi istir kisinin. Bu kafayla buralara geldik zaten :))))) Gidin kendi isinize bakin. Reha Muhtar’a da ne diyeyim. Kendileri toplumumuzun seviyesini yansitiyor ne yazik ki, yoksa hala orda olur muydu?
       Bahadir Yormaz
       

BEN ÖNCELİKLE MHP MİLLETVEKİLİ MEHMET GÜL’ÜN “HAKLI ÇIKTIĞIMA SEVİNEMEDİM.” DEYİP BU OLAYDA KENDİSİNİ HAKLI GÖSTERMEYE ÇALIŞMASINI ANLAMADIM.BU NASIL BİR MANTIKTIR?ÖNEMLİ OLAN BİR İNSANIN CİNSEL KİMLİĞİ DEĞİL,O KİMLİĞİNDEN ÖTÜRÜ(AYRICA TARKAN’IN EŞCİNSEL OLUP OLMADIĞI DA BELLİ DEĞİL) TOPLUM İÇERİSİNDE,(HEM DE BU KONUDA NE KADAR ŞEY BİLDİĞİ ŞÜPHELİ BİRİ TARAFINDAN)YARGILANMASI VE HAKSIZCA ELEŞTİRİLMESİDİR. YANLIŞ OLAN,”TARKAN EŞCİNSEL OLMASAYDI DAHA ÇOK SEVERDİM.TÜRK MİLLETİNE BÖYLE ŞEYLER YAKIŞMIYOR”DİYE AÇIKLAMA YAPILMASIDIR.
       DİĞER GÖRÜŞÜME GELİNCE;BENCE BU OLAYDA TARKAN VE ONUN ÇEVRESİNDEKİLER DE OLAYA YANLIŞ YAKLAŞTILAR.”BEN EŞCİNSEL DEĞİLİM” YA DA “TARKAN EŞCİNSEL DEĞİL” ŞEKLİNDE GÖRÜŞ BİLDİRMEK YERİNE,”ÖYLE OLSUN YA DA OLMASIN BUNDAN DOLAYI BENİ TOPLUM ÖNÜNDE BU KONUYLA İLGİLİ ELEŞTİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR.”ŞEKLİNDE AÇIKLAMA YAPSALARDI BENCE DAHA ETKİLİ OLURDU.GERÇİ BUNA BENZER BİR AÇIKLAMA YAPILDI AMA BENCE GEÇ KALINDI.
       TARKAN’IN GERÇEKTEN EŞCİNSEL OLUP OLMAMASI AYRICA KİMSEYİ
       İLGİLENDİRMEMELİ. SANAT CAMİASINDAN OLSA BİLE BU GİBİ ŞEYLER KİŞİNİN ÖZEL HAYATINA GİRER.VE TARKAN’IN DEDİĞİ GİBİ ÖZEL HAYATIN MAHREMİYETİ, BİRGÜN HERKESE GEREKEBİLİR.
       Sinan Bilgehan
       

Öncelikle, kişinin yaptığı tercihler kendinden başkasını ilgilendirmez. Eşcinsel olması veya olmaması bir haber niteliği taşımaz. Ancak ben bu fotografları Tarkan’ın eşcinsel olduğunun bir ıspatı olabilecek nitelikte bulmuyorum.
       Bir çok erkek, arkadaşlarıyla eğlenirken, bu tür saçma fotograflar çektirebilir. Eşcinsel olan ve bundan utanıp saklamak isteyen bir insan, halka açık bir plajda bir erkekle sarmaş dolaş oturamaz ki resim çektirebilsin. Fotograflar asla bir kanıt değil. Tarkan Türkiye’nin en iyi seslerinden biri ve alanında kendini ispatlamış bir sanatçı ve eşcinsel olsa saklayacağını sanmıyorum.
       Nil Ceylan
       

Burada ayrılması gereken sey, tercihin hangi yonde oldugu degil, calıntı bir malzemenin kisi haklarına saldrı yonunde kullanılması ve Tarkan’ın savunmasının istenmesi. Burada veya baska bir yerde adı unlu olmayan birileri de bu durumda kalabilirler. O zaman onların arkalarında kimler olacak ? Bu kirlenmeye tepki bu gün degilse ne zaman gosterilecek. Bu durumu saglayanlar suc islemistir.Tarkan hic bir yere gitmek zorunda degil.
       Tesekkurler
       Berrin SUVAN
       

TARKAN’IN CİNSEL VE KİŞİSEL TERCİHLERİ, O’NUN SEVERİ OLARAK BENİ İŞGİLENDİRMEZ. BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN MÜZİK OLARAK BENİ NE ÖLÇÜDE DOYURDUĞUDUR;KENDİSİNİN CİNSELLİĞİNİ NASIL DOYURDUĞU DEĞİL. BU KONUDA SANSAYON YAPANLARIN O’NUN DÜŞMANLARINDAN VE ÇEKEMEYENLERİNDEN BAŞKA KİMSENİN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. NEDEN YILLARCA BEKLEDİLER DE SINGLE PİYASAYA ÇIKINCA ÖFKELERİNİ KUSTULAR. İŞİN İÇİNDE ART NİYET OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL.TARKAN”HER NE OLURSA OLSUN SENİ SEVMEYE DERVAM EDECEĞİM.SEN BENİM DUTYGULARIMA TERCÜMAN OLAN BİR DESTANSIN. KENDİNİ BÖYLE ARDEBELERLE ÜZME. İŞİNİ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ EN İYİ YAPMAYA BAK.”
       Mustafa Besim Keser
       

Tarkan’ın yeteneği ve müziğinin kalitesi konusunda kimsenin tartıştığı yok. Ama yaptığı hoş bir iş değil. Kişiliği de yeteneği kadar güzel olsa Türk halkı onu tamamen bağrına basardı. Yalnız ben kendisini bir konuda kutlamak istiyorum: hiç olmazsa bu işi yaptığını inkar etmedi. “Bunların hepsi yalandır, bu fotoğraflar fotomontajdır.” diyebilirdi.
       Burada özel hayatın gizliliği de tartışılmalı. Bu fotoğrafları göstererek Tarkan’ı halkın gözünde yerin dibine indirmenin halka ne faydası olur? Bunu gösteren televizyon kanalı için büyük sükse ve reyting olur, orası kesin. Ama sadece reyting için kişileri ve o kişinin sevenlerini üzmek doğru bir davranış olmasa gerek. Bu fotoğrafları görmek halka ne fayda sağladı? Ben bilemiyorum ama bir fayda sağladıysa ilgili televizyon kanalına teşekkür edelim. Yok eğer bu toplumsal ahlakı zedelediyse bu televizyon kanalı, bu yaptığı davranışın hesabını ne bu dünyada ne de öteki dünyada verebilir.
       Saygılarımla. Ali.
       

Sayin Okuyucular,
       Ben Avustralya’da ya$ayan turk bir gencim, bu son Tarkan ile ilgili Basin’da cikan seylere inansam’da inanmasam’da cogu insanin goruslerine katiliyorum. $u varki Tarkanin ozel hayati hic kimseyi ilgilendirmemeli, diger goruslerini veren bir arkadas’da Zeki Muren, Bulent Ersoy’dan bahsetti ve bu degerli sanatcilarinin sadece sanatlari icin ve ulkemizi tanittiklari icin deger vermemiz lazim. Ama ne yazikki zaten Turkiye dedikodu/paparazzi tip seylere cok onem veriyor. Bir mankeni, sanatciyi ya’da sinema oyuncusunu hem zirveye cikarip hem’de yalanlarla, fotomontajlarla, dedikodularla, gerektiginde parayla batirmasini’da beceriyorlar medyacilarimiz. Medyacilarimiz neler pe$inde hayret, bu degismez hic bir zaman. Tarkan ister gay ister hetero olsun onu dunya capinda taniyanlar, muzigini dinleyenler ve sanatina hayran olanlar var, ba$arinin devamini her zaman bekleriz.
       Tabiki hetero olmasini isteriz ama su varki 2001 yilinda yasiyoruz ve dunya degisti buna artik gormeyenler gorse iyi olur, herkesin cinsel tercihi farklidir. Tarkan Avustralya’da Sydney’de muhtesem bir konser verdi 99 senesinde, onu cok ozledik, yine bekleriz.
       Sevgiler, Saygilar
       $eyda
       

Türkiye’nin tek pop starını karalayacağı yerde bizi dünyada temsil edebilecek, ve (maalesef) Türk insanın kaba, cahil imajını biraz olsun kırabilecek bir iyi niyet elçisini desteklemesi gerekir. Fotografların içeriği beni hiç ilgilendirmemekle beraber bu kadar tartışma yaratacak kadar birşeyler çağrıştırdığını da düşünmüyorum. Bir kere olsun meyve veren ağacı taşlamayalım
       Nesteren Bursa
       

Bence bu konuda en güzel sözü Fatih Altaylı söyledi, İngilizler Elton Jonh’a SIR ünvanı verdiler, Sir John Türk vatandaşı olsa herhalde eşcinsel diye adamı vatandaşlıktan atardık, biz böyleyiz işte bir milletvekili çıkacak o eşcinsel bu homo diycek sonra iki tane çıplak popo resmi çıkacak piyasaya milletvekili gördünüz mü ben haklıymışım diyecek, yazık ki çok yazık memleket açlıktan kırılıyor yakında Somali’ye döneceğiz, işsizlik almış başını gidiyor hala bunun gibi anlamsız şeylerle Türkiye için faydalı bişeyler yapmak isteyen insanları baltalıyoruz.
       Tarkan efendi adammış, gerçek bir sanatçı imiş ki vermesi gereken cevabı verdi yoksa o kendini bir numara zanneden magazin haberciliğinden başka bir halta yaramayan zat-ı muhtereme söylenecek başka iki çift var ya neyse...
       Mordo Bono
       

tarkan gay mı? değilmi? doğrusu bizi hiç ilgilendirmez. ama türk medyasının yüzü biraz kızarmıştır herhalde (varsa tabii)senelerce hepimizi iste tarkanın sevgilisi a hanım işte b hanım diye uyutmaya çalıştılar.
       neymiş efendim tarkan bize küsmüş tekrar yurt dışına çıkacakmış hiç durmasın güzel türkiyemizi dünya çapında nice Aydın ESEN’ler,PEKİNEL kardeşler,Gürer AYKAL’lar Jaklin ÇARKÇI’lar temsil ediyor Popçu TARKAN EKSİK KALSIN
       Garen BULUR
       

bence tarkan ın böyle bir durumu var ise yurt dışındaki bir çok sanatçıda zaman zaman çıkıp hayranlarından alacağı tepkiyide hesap ederek “gay” olduklarını açıklıyorlar.bende kendisinden böyle bir cesareti göstermesini beklerdim.ama sanırım olayın ticari yanını daha çok hesaba kattığı için böyle bir açıklama yaptı.
       Burak Akpınar
       

Bu bir insanın cinsel tercihidir.
       Bu tercih ne zaman bizi veya toplumumuzu enterese eder.Bu insan bunu alani şekilde yapıyorsa toplumun ahlak ve terbiyesini tehdit ediyorsa eleştirilebilir. Başka ülkelerin parlementolarına bile milletvekili veya bakan olarak atanan insanların yanında bizim bu yaptığımız çok ayıp, Tarkan gibi bir starın ülkemizden bu sebeple ayrılması gerçekten saçma ne zaman akıllanacağız bilemem ama herhalde bu işi kıvıramıyacağız.Ayrıca Tarkan artık Avrupa’ya ve Dünya ‘ya maal olmuş bir sanatçı tabiki bunlar yine bize olumsuzca yansıyacaktır. Adamda sıkılır artık yok askerlik için terket, yok cinsel tercihleri için terket Ne zaman bu adam memleketinde kalmaya karar verecekte memeleketi için birşeyler yapacak. Bırakalım artık bu tarz işleri Eminim Reha Muhtarında bir tarafları rahatlamıştır artık . Bir ara adamın işemesine de takmıştı. BENCE HİÇ BİR YERE BIRAKMAMALIYIZ.TARKAN’I
       Hüseyin Denk
       

Bunu böylesine büyütecek ne var anlamıyorum. Bu o insanın kendi özeli ve bu konuda kimsenin böylesi olay yaratmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Yaşam tarzı size uymuyorsa CD sini almaz onunla ilgili haberleri dinlemezsiniz olur biter.Dünya üzerinde yada Türkiye de bir tek TARKAN böyle bir şey yapmıyor, unutmayın ki; birileri sizin özel hayatınızı ekrana serse bu ne kadar hoş olurdu acaba sizlerin hiç mi kimseyle paylaşmak istemediğiniz sırlarınız yada yaşadıklarınız olmadı bide işe bu yönden bakmayı deneyin bence... Zaten biz milletçe önce çuvaldızı kendimize batırmayı öğrensek şimdi bu konular için kafa patlatıyor olmazdık herhalde !
       damla
       

evet gerçektende gündemi etkileyen bir haberdi bu. ne kadar önemli ne kadar önemsiz olduğunu tartışmak yersiz.
        aynı şekilde suçlu aramak ta o kadar gereksiz. çünkü fotoğraflar artık her gazetede ve her tv kanalında. bırakın suçlu aramayı...
        burada önemli olan TÜRK POP MÜZİĞİNDE gerçekten EKOL olmuş bir ismin müzikal kariyeri.... Bu kadar kolaymı bu başarıyı hiçe saymak? Bu denli emeğe, bu denli kaliteyi yakalama çabasını bir kerede silip atmak.? KOLAY DEĞİL:::
        Bazı okuyucu görüşlerinde TARKAN ın medyanın abartmasıyla şöhret olduğu yurt dışında da bunun geçerli olduğu şeklinde görüşler okudum. Sizce Albümü çıkmadan müzik marketlerin önünde kuyruk oluşturan, klibini seyredebilmek için saatlerce kilp kanallarını zaping yapan, şarkıları dinlemek için radyo başında saatlerce bekleyen, türk, amerikalı, fransız,hollandalı, ve birçok avrupa milliyetli insan medyanın kölesi Ya da TArkanın adamımı.
       İNSANLAR ONUN CİNSELLİĞİNE DEĞİL, MÜZİĞİNE, SESİNE, KARİZMASINA VE BÜYÜSÜNE AŞIK...
       Bunca karalamaya, bir çoğu yalan olmak üzere çıkan haberlere, millet vekillerinin bile- hiç işleri kalmamış gibi- TARKANın cinselliği iddalarına rağmen, KUZU KUZU single’ının şu an listelerde 1 numara olması, ve Türkiyede En çok satılan Sİngle albüm olma özelliğini şimdiden elinde tutması bir şeyler kanıtlamıyor mu?
       Lütfen biraz daha mantıklı olalım ve MÜzik adına,-özellikle Türk müziği adına - neler yapılıyor biraz bununla ilgilenelim. TARKANIN gay olması onun yaptığı müziğin sadece gaylere mi hitap ettiği anlamına geliyor. Bu müzik hepimizin, bizim için oluşturulmadı mı? TARKAN kendi kendine dinlemek için mi sürdü albümlerini piyasaya? Bu müzik bizim için özenle yapıldı. iki günlük sözlerle, yada tım tım tım ritmlerle yapılmadı.KALİTE YAKALANDI.
        Bahsettiğimiz insan DÜNYA MÜZİK ÖDÜLLERİNE orta doğunun en çok satan erkek sanatçısı ödülünü almış bir sanatçı.BU ÖDÜLÜ tarkana veren insanlar onun gay olup olmadığına bakmadılar. Müzikal başarıya baktılar.
       KİM NE DERSE DESİN, TARKAN HERZAMAN AYAKTA KALMAYI BAŞARACAKTIR.ÇÜNKÜ O TÜRK POP MÜZİĞİNDE BAŞLIBAŞINA BİR DEVİR....
        Onur Üye
       

merhaba
       herkes kendi sırtında ki kamburu görüp öyle karar versin herkezin özel hayatı kendini ilgilendirir olmasaydı iyi olrdu ama çok önemli değil memlekette çok daha hayati konular var onlarla uğraşalım tarkan ın resimleri ile değil herhalde reha muhtar için bu tip haberler çok önemli
       Simru
       

Merhaba Tarkan,
       Senin ozel hayatina yapilan saldiri ile ilgili herkes tepkisini gosterdi, hala da gostermekte. Ben baska bir konuya deginmek istiyorum. Lutfen bu mesaji kendisine ulastiriniz. Ben Philadelphia’da (USA) yasiyorum. Buradaki birkac Rus asilli insanin senin sarkilarinin Rusca’sini dinlediklerini farkettim bir gun. Senin sarkilarini Rusya’da rusca olarak kaset yapip satiyorlar, bu konuda ne yapilabilir bilmiyorum. Ne de olsa adaletin bittigi yerde Rusya basliyor. Fakat buradaki yerel bir radyo kanalinda senin “Oynama sikidim sikidim” adli parcan ingilizce olarak bir bayan sarkici tarafindan soylendi. Ne yazikki ne sarkicinin ismini ne de radyo kananlinin adini tespit etme olanagim olabildi. Albumlerini bir turlu Ingilizce cikarma olanagin olmadi, bu yuzden sarkilarini dunya capinda baskalari tanitiyor. Hep sevinilecek hem de uzulunecek bir durum bu. Telif hakki konusunda umarim birseyler yapiyorsundur.
       Lutfen unutma, Ricky Martin’de baslangicta cok basarili bir sanatciydi ama asil dunya capinda un yapmasi Ingilizce album cikarmasiyla basladi. Daha fazla beklemenin ne anlami var? Seneler once burada Album cikarma hazirligindaydin, ne oldu? Lutfen aydinlat bizi bu konuda...
       Philadelphia’dan selam ve sevgilerle...
       Devrim Eren

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları