Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 12:13 TS 13 Haz., 2001
9

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       Ben gecen Eylül ayinda Dominik Cumhuriyeti’ne tatile gittigimde, Otel’in diskosunda Tarkan’in sarkisi caliyor ve bütün yabanci gencler dans ediyordu.Sahsen bir Türk olarak gurur duymustum.Her seyden önce Tarkan’in ne oldugu kendini ilgilendirsede,toplumumuzun böyle tercihleri asla benimsemedigide gercek.Bence burada tamamen özel olan fotograflarin calinarak her zaman en cok izlendigini ve begenildigini israrla söyleyen,(Bana göre asla degil) bir haber okuyucusunun bunu televizyonda okumasi utanilacak bir hadisedir.Hatta suc olmasi lazimdir.Cünkü calinma bir özel esyanin teshiridir yapilan.Beni Tarkan’in cinsel tercihi pek ilgilendirmiyor ama,medyanin insanlarin bu denli özel hayatlarina burnunu sokmasi ilgilendiriyor hatta rahatsiz ediyor.Bütün kalbimle protesto ediyorum...
        Ferit Ögüt
       

Sanatçıyı sanatı ile değerlendirmek gerekiyor. Bence şu anda kendisi Türkiyenin en güzel erkek sesine sahip. Yorumlar bir harika şarkıları ruhunun derinliklerinden okuyor ve bunu hissediyorsunuz. Onu dinlemek çok zevkli. Tarkan’nın cinsel tercihleride kimseyi ilgilendirmemeli. Biz sanatı ile ilgilenmeliyiz. Sonra bu ülke bu tip durumlara alışkın diye düşünüyorum. Çocukken Zeki Müren’nin (sanat güneşimiz) giymiş olduğu kıyafetlere bir anlam veremezdim. Ve kendisinin Türk sanat Müziğindeki yeri tartışılamaz diye düşünüyorum. Bunları aşıp artık insanların cinsel tercihlerinden ziyade bize ne gibi katkıları oldu onlara bakmak lazım.
       Saygılarımla,
       Firdevs Dikdaş
       

merhaba,
       ben tarkanın bu resimlerinin yayınlanmasının yanlış olduğuna ve reyting kaygısı ile yapıldığını düşünüyorum, onun cinsel tercihleri değil yaptığı müziğin kalitesi ilgilendiriyor beni, yanlız tarkanda değil tabi tüm sanatçılar hatta tüm insanlar için.
       sayın reha muhtar başka bir televizyon kanalı kendisi ile nilüferin özel resimlerini yayınlasa ne hissederdi acaba( aslında nilüfer bu tartışmaya çekilemeyecek değerli bir sanatçı bence) umarım bu görüşlerim olduğu gibi yayımlanır,
       teşekkürler ve başarılar.
        fulya taşangil aydın
       

Ben şiddetle bu haberi çıkaranları ve tv ye verenleri kınıyorum.Benim Tarkan’a hayranlığımı asla bitirmedi aksine ertesi gün gittim kasetini aldım kuzu kuzu. Asla hiç kimseyi ilgilendirmez kimsenin yaşadıkları Ben Tarkanı seviyorum ve onun çok klasik hayranıyım.
       Gülşen Hesna
       

Su Basin yokmu? Insanı; bir dakikada rezil de eder, vezir de.Tabiki sözüm bütün basina degil. İsini gerçek anlamda yapmak, dogru haber duyurmak, toplumu ilgilendiren haberleri vermek iste habercilik budur Reha bey.Sizin tabirinizle biz görevimizi yaptik, yorum sizin demekle habercilik olmuyor.
        Biz Türk milleti olarak her zaman, en üstte olan bizi en iyi sekilde temsil eden insani bir dakikada asli olmayan haberlerle, yerin dibine batiririz.Bunuda en iyi sekilde yapariz. Sanki simdi ne oldu birileri bu haberi yapinca is hayatindaki kariyeri mi yükseldi? Hayir aksine Tarkan yerine o haberi yapan insanlar rezil oldular. Yazik arkadaslar Tarkan gidiyor! Inanin evimden birisi gidiyormus gibi okadar üzgünüm.Ekonomik krizin içinde boğulmuş Türk halkini çikardigi single ile hareketlendirip durgun piyasayi alt üst etmedi mi?
        Yapmayalim arkadaslar bir tane Tarkanimiz var onun sayesinde tüm dünya bizi tanidi onu kaybetmeyelim. O fotograflarin bir tanesine bile anlam yüklemek manasiz. Su an herkezin evin de mutlaka ayni cinsten arkadasiyla çekilmis samimi fotoğraflari vardir. Çiplaklar kampinda daha farkli davranmasini bekleyemezsiniz. Tarkan zaten dünyaca ünlü bir star kadin,ekek,çocuk,yasli yediden yetmise herkes onu gördüğü an boynuna atlayip öpmek için neler vermezki.O fotoğraflar da osekilde cekilmis zaten.Ne olur TARKAN GITME TÜRKIYENIN SANA IHTIYACI VAR SEN KÜÇÜKSÜN SEN AFFEDICI OL BIR PIRE ICIN YORGAN YAKMA!!!!!!!!!
       Hacer Kuruoglu
       

Merhaba
       Bence benim cephemde degisen hiç birşey yok.
       Şöyleki halen eskide olduğu gibi Tarkan’ın beğendiğim şarkılarını dinlemeye devam ediyorum.
       Bu son meyadana gelen “Tarkan Olayı”’ da aynı şekilde bilenin bildiği hadiseler. Aleni olarak bunların medyada kullanılması etik olarak doğru değil.
       Bu tip veriler eğer medyada illaki kullanılacaksa işin içine yine sanat katmak gerekiyor.
       Örneğin Barış Manco 1995 yılında çıkardığı Müsadenizle Çoçuklar Albümünde “PATLAMAZ OLMUŞ TÜFEKLER GELMİŞ KARAMÜRSEL SEPETLER” demişti.
       İşte bu bir örnek yoksa direkt olayın üzerine gidildiğinde zaten insanlar arasında gizli kalması gereken o ince perdeyide yıkıyorsunuz ve (bence) başınıza daha büyük problemler açıyorsunuz.
       Bu yazımı okuyan herkeze tesekkürlerimi sunar, guzel haberlerle dolu bir Türkiye dilerim.
       Hakan ALBAYRAK
       

İnsanların cinsel tercihleri sadece kendilerini ilgilendirir. Önemli olan Tarkan’ın cinsel tercihi değil, Türkiye’de ve dünyada yaptıkları, elde ettiği başarılar ve Türkiye’yi temsil etme gücüdür. Üstün değerlere sahip olmak için çok emek sarfediyoruz; ama elimizdeki değerleri kaybetmek için de bir o kadar çalışıyoruz. Kariyeri ne olursa olsun hiç kimsenin ne Tarkan’ın ne de başka birisinin özel hayatı ile ilgilenmeye hakkı yoktur.
       Bu söylentiler karşısında Tarkan’ın bu kadar çabuk pes etmemesi gerekir. Amerika’ya veya başka bir ülkeye yerleşip Türkiye’den uzaklaşmak bence çözüm değil.Zaten bir basın toplantısı ile söylentilere cevap verdi.Kendisini gerçekten seven insanları sadece Türkiye’de bulabilir.Yurt dışına gitse bile, “herşey doğada dengesini bulur” gerçeğine göre mutlaka Türkiye’ye dönmek ihtiyacı hissedecektir.
       Hasan Güner
       

Bence herkezi olduğu gibi kabul etmeliyiz.Bu Tarkan veya bir başkası hiç fark etmez. Bunun anahtarınında hoşgörülü bir toplum olmakta yattığını zannediyorum. Üzülerek belirteyim ki Türk toplumu bu tip şeyleri kabullenebilecek bir hoşrörü kültürüne henüz sahip değil.
       Hüdayim Başak
       

FOTOĞRAFLARIN GÜNDEME GELİŞ BİÇİMİ BENİ İLGİLENDİRMİYOR.NEREDEN ALINDI,EKRANA NASIL GELDİ,BUNLAR BENİM İÇİN DETAY. ÖNEMLİ OLAN OLAYIN KENDİSİ.”BEYEFENDİ”NİN CİNSEL TERCİHİNİ BU SAYEDE ÖĞRENMİŞ OLDUK...
       BU TERCİHİN ŞU YA DA BU ŞEKİLDE BELİRTİLMESİ,YA DA İMA EDİLMESİ YOLUYLA POPÜLARİTESİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞAN BİR BEYİN ÇIRPINIŞLARINI GÖRÜYORUM EKRANLARDA.
       POPÜLARİTENİN BU DENLİ NAKTE ÇEVRİLEBİLDİĞİ BİR ORTAMDA ARTIK BENDE EN İNCE AYRINTILARI MERAK EDİYORUM.BENİM EKRANIMI KAPLAYAN ŞAHSİYETLERİN TÜM HAYATLARINI VICIK VICIK ÖĞRENMEK İSTİYORUM BENDE.
       TÜM DETAYLARI ÖĞRENİLSİN İSTİYORUM.
       TÜM BU ŞAHSİYETLER BENİM HAYATIMA MÜDAHALE EDERLERKEN,BENİMDE ONLARIN HAYATINA BÖYLELİKLE MÜDAHALE EDEBİLME HAKKIM OLDUĞUNU BİLMELERİNİ BUNADA SAYGI DUYMALARINI İSTİYORUM
       İlker Taş
       

Tarkan’ın başarılı olması onun yaptığı şeylerin meşru olmasını gerektirmez Tarkan suçludur
       İlknur Bora
       Hıc bır ınsanın bu Tarkan’da olabılır bır baskasıda ozel hayatı, cinsel tercihleri bizi ilgilendirmez.Önemlı olan yaptıgı ısı, ne kadar ıyı yaptıgıdır DEGIL MI?
       İlknur Gün
       

Olay Tarkanın cinsel tercihi değildir....
       Olay Tarkanın özel hayatıda değildir...(Kamuya mal olmuş kişi ve olaydır)
       Olay Tarkanın ve pek muhterem Karadenizli !!! akrabalarının durumu defalarca red etmeleri hatta bu şekilde sözler söyleyenleri ( üstü kapalı veya açık ) ölümle tehdit etmeleridir....
       Türk halkına açıkca yalan söyleyen bu zihniyet sırf hepimizin gözlerinin içine baka baka defalarca yalan söylediği için tepki görmelidir... Tıpkı Bill Clinton un yalan söylediği için yargılanması gibi....
       İrfan Başat
       

YAPMAYIN ALLAH AŞKINA!!!
       Böyle bir tercih var mı yahu? CİNSEL TERCİH? Ne demek bu? 5 yaşındaki yeğenim bana “cinsel tercih nedir?” diye soruyor. Hadi gel de cevapla... O erkekti ama şimdi değil. Aslında erkek de o ben değilim diyor. Demiyor da öyle gözüküyor.
       Bırakın bunları lütfen, bırakın! Tamam Tarkan iyi bir şarkıcı, yorumcu. Fotoğrafların da bu şekilde gözler önüne serilmesi (çalınması) hiç de hoş değil. Hele hele özel hayatına bu şekilde müdahale etmek kimsenin hakkı değil. Özel hayata müdahale, yaşama müdahaledir ancak bu olanlar doğru mu? Yaşam tarzı kendini bağlar, özel hayatı kimseyi ilgilendirmez deniyor. İyi de ya Tarkan dışındakiler? Her yerde kokuşmuşluk, cinslerimizde de kokuşmuşluk. Parası olan (görünüşte) doğru dürüst yaşayacak, olmayan Merter’de, Taksim’de araçlarda, orada-burada fuhuş yapacak. Gerçi parası olan da yapıyor ya...Aslında Tarkan’ın yaşamı (görüntüsü ve tavırları hariç) pek de göze batmıyor. Bu konuda hakkını yememek, üzerine bu kadar gitmemek gerekiyor. Bu yapılanlar büyük haksızlık (yapana da bakmak gerekir ya: Reha Muhtar) ama ya diğerleri? Aldolar, Fatih Ürekler, Dr.Bilaller, Tansular... Ne ses, ne estetik, ne ahlak, ne insanlık. Yok! Hiç biri yok. Bu tip insanlardan, yaptıkları müzikten, yaşamlarından hoşlanmıyorum, onları ayıplıyorum. Toplum önünde olan insanlar genel ahlak kurallarına uymalı, topluma örnek olmalı. Kültürümüze, milli ve insani değerlerimize destek olmalı. Yanlızca toplum önünde olanların da üstüne bu kadar gitmemeli ama seyrediliyor, dinleniyor, takip ediliyor bu insanlar. Biraz sorumlu, duyarlı olmalılar. Basın, yayın organları da burada suçlu. Buna bir çare bulunmalı...
       Sonuç olarak Tarkan’a yapılanları ayıplıyor ancak cinsi sapıklığın, çirkinliğin, kokuşmuşluğun, rezilliğin de karşısında olmamız gerektiğini savunuyorum.
       Tüm insanlığa sevgiler, mutlu yaşamlar...
       

Herkese Selam!
       Türkiyenin bunca sorunu varken “Tarkan Olayını” amma da büyüttük. Ben onu sanatçı olarak seviyorum. Özel yaşamı hele hele de seks hayatı beni hiç ilgilendirmiyor. Bir garip ülkeyiz vesselam. Sahnelerde rezilce giyinen ve de davranan sanatçı geçinenlere bayılıyoruz. Dığer taraftan cinsel tercihini hiç bir şekilde teşhir etmeyen ama gerçek sanatçı Tarkana yapmadığımız kalmıyor. yazıklar olsun bize. Benim aslında gözümden düşen, değer kaybeden Reha Muhtar. Nilüferin yerinde olsam onu derhal terk ederdim. TARKAN SENİ ÇOK SEVİYORUM.
       Nazlı Selman
       

TARKAN DAMADIMIZ MI, YOKSA O?LUMUZ MU?..
       Topluma mal olmak ve ünlü olman?n bedelini ödemekten bahsediyor baz?lar?... Bu kavramlar ne anlama gelir?.. Hiç!.. Biz toplumca hep oturdu?umuz yerden at gözlüklerini takarak ahkam keseriz o kadar! Hay?r anlayamad???m ?ey Tarkan k?z?m?z?n kocas? m?, evimizin biricik o?lu mu? Bize ne cinsel tercihinden? Neden ille de özel hayat?n? yarg?lamaya kalk?yoruz. Biz, Tarkan’? sanatç? ki?ili?iyle tan?d?k. O bir sanatç?, ürettikleri ho?umuza giderse överiz, dinleriz... Ho?umuza gitmezse dinlemeyip kaset ve CD’lerini sat?n almay?z . Bu kadar basit... Ama, “inad?m inat, illa onun cinsel tercihleri bana uysun” diyorsak yine otururuz oturdu?umuz yerde efendi efendi, ister seyretmeyiz, ister dinlemeyiz yapacak ba?kaca bir ?ey yok!.. Çünkü Tarkan her ne yap?yorsa bu tamamen kendi sorumlulu?unda.
       Hem, Tarkan’? ele?tirece?imize oturup kendimize bir çeki düzen verelim... Bu toplumda bu kadar yanl?? giden ?ey varken b?rakal?m “ünlü olman?n bedelleri” söylevlerini de i?ledikleri suçlar?n bile bedellerini ödemeyen ÜNLÜ veya ÜNSÜZ h?rs?zlara, elini kolunu sallayarak dala?arak kar?m?za, k?z?m?za musallat olan, trafikte yolumuzu kesen ?ehir ve köy kabaday?lar?na ve bunlar?n türevlerine bir bakal?m. Yani ba??m?z? kumdan ç?kartal?m ve dünya üzerinde var olan birkaç güzellikten birini çok da iyi bir ?ekilde icra edebilen bu arkada??m?z? ve di?er ba?ar?l? insanlar? art?k rahat b?rak?p, hakettikleri yere oturtal?m.
       Tarkan bizi keyiflendiriyor, sevindiriyor, bazen kan?m?z? kaynat?yor, bazen hüzünlendiriyor. Onu hayat?m?zdan ç?kartmakla as?l bunlardan mahrum kal?r?z. Bunu unutmayal?m... Herkese kucak dolusu sevgiler,
       Kayahan
       

BİZİ İLGİLENDİRMEZ.
       Koray Zeki Yüzgün
       

benim konuya yaklasimim herhangi bir taraf olarak degil...birincisi insanlar her turlu secimlerinde bagimsizlardir...tarkan in secimleri sadece tarkan’ı ilgilendirir...ama bu isin bence elbette ki haber yonu de vardir... gercekten de dunyanin heryerinde bu fotograflar haber olurdu.... fotograflarin ele gecirilme seklini (belki) reha muhtar bilmiyor olabilir... ama santaj yapilan calinti fotograflari kullanmak kurumun ve kisinin kendi tercihidir...basinin bunu kinamasini yadirgadim...cunku hicbirinin digerinden farki yok aslinda... konu tarkan olunca taraf oluyorlar ama, hergun onlarca insani damgaliyorlar, kendi algiladiklari gibi...tarkaninki ozel hayat ta m.a.erbil’in ki ya da deniz akkayanin ki degil mi? benim takintimin ikinci noktasi da eger ben reha bey e niluferin 5 sene once guney fransa’da cekilmis buna benzer fotograflarini versem yayinlar mi merak ediyorum... bu da haber cunku...ya da ny ta waldorf astoria’da harika avci ile kendisini fotograflari mesela...bu da haber...yani bu isler herkesin kendi kisisel tercihleriyle yonleniyor... bir kurumsal etik vs. yok...ali kirca olmasa star da yayinlardi...ali kirca yarin gidince star da show gibi olacak...medya kisisel hesaplasma meydani olmaktan kurtulmadikca bu sorunlar devam eder...
       

İyi günler,
       Topluma mal olmuş kişilerin özel hayatı olamaz.İsmi ile kendisi pek uyuşmasa da resimler özel hayat olmayan yerlerde plajlarda çekilmiş.O kadar dürüst idi de neden Mehmet Gül’e horozlanıyordu?Yazık birileri bu topluma kötüyü, çirkini empoze etme sevdasında ve birileri de alet oluyor bu çirkinliklere....kınıyorum.Kimsenin evinin içine burun sokulmasına taraftar değilim ama birilerinin de mahalleyi kokutmaya hakkı yok...
       Mahmut Taşgın

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları