Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 13:06 TS 12 Haz., 2001
1

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       Tarkan’ın özel hayatı aslında hiç kimseyi ilgilendirmemeli. Yaptığı müziğin teknik anlamda kalitesi o kadar yüksek ki, onun kadar özenli çalışan çok az sanatçı var Türkiye’de. Özellikle son yıllarda çoğalan pop müziği söyleyen kişilerin (!) yanında Tarkan’ın yaptığı müzik bizi çok doyuruyor ve parçalarının her anı müzik kalitesi anlamında dolu dolu tatmin ediyor. Onun son single’ını dinledikten sonra diğer albümlerin odada hazırlandığı hissine kapılıyorum. Onun buradan gitmesi çok acı ve biz müzik dinleyenleri bakımından da büyük kayıp. Umarım bu olayları hiç önemsemez ve en yakın zamanda albümünü çıkarır. Dört gözle yeni albümünü ve konserlerini bekliyoruz.
       Ayrıca çalıntı mallarla program yapan habercileri de kınıyorum. Onlar da aynı camiaya ait olduklarını unutuyorlar. Sanatçıların özel hayatlarının halka mal olduğu görüşüne de kesinlikle katılmıyorum; onların sadece çalışmaları halka mal oluyor. Nilüfer’in bu konudaki fikirlerini de çok merak ediyorum.
       Tüm medyanın bu kavramı yerleştirmek için ortak çalışması gerekli ve gerçekten ahlaki anlamda bir takım sınırlamalar koyulması gerekli. Bunun için RTÜK olması gerekmiyor, kendiliğinden haber programcılarının bu kuralları yerleştirmesi ve yetiştirdikleri yeni nesile bunu aşılaması gerekli.
       Umarım bunların sonunda Tarkan yoluna devam eder. Aslında bu ülke insanı çok vefakar ve açık görüşlüdür.
       Diler İğcioğlu
       

Acaba biz niye böyleyiz .. yani ağaca bakıp da ormanı niye göremiyoruz…tarkan olayı da bunu bir kez daha kanıtladı ki, hiçbir alanda kurumlaşamamış, bireysel anlamda ise hala olgunlaşamamışız.. hala bir toplumsal bilinç mekanisması olması beklenen medyanın anlamsız rayting açmazıyla, belden aşağıya vurmayı meşru kabul edip manasız konular yaratıyoruz.. sanatçının, sanatıyla kamu ilgisine açık olduğunu unutmuş yada bilmemezlikten gelmişiz de, tamamen bireysel özgürlük sınırları içinde kalması gereken ” konuları, fotoğraları, sözleri ” esas gündemmiş gibi yine kaynatıyoruz, edepsizliğimizi çapsızlığımızı tekrar tekrar gözler önüne seriyoruz.. halbuki tek yapmamız gereken, tarkanın ülke dışındaki başarısını alkışlamak, beğeniyosan da albümünü edinmek…
        Tarkan’ın dadünkü açıklamasında haklı olarak dediği gibi; burda önemli olan tarkanın erkek arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarının izinsiz yayınlanması değil, önmli olan özel hayatın mahrumiyetinin korunmasıdir. Bir düğer önemli konu ise, psikolog ve sosyologların işi olduğu kanaatini taşıdığım, reha muhtar karakterinin nasıl olurda toplumda kendine etki alanı bulduğudur..
       MUSTAFA ÇELEBİ
       

Bence Tarkan’ın fotoğraflarının çalınması çok büyük bir suç tabi bunun yayınlanması daha da büyük bir suç. Bence SHOW TV ve REHA MUHTAR bundan sonra yaptıkları haberlerden önce biraz düşünmeliler ve habere konu olan insanlarla görüşmeden haberi yayınlamalılar...
       Ayrıca Gördüğüm resimlerde bence hiçbirşey yok ve bu resimler Tarkan’ın eşcinsel olduğunu kanıtlamaz...Hangimizin plajda arkadaşıyla çekilmiş mayolu fotoğrafı yok ki ve Eğer çıplaklar kampına giderseniz ki bu bence çok normal birşey çıplak fotoğraf çekinirsiniz orada giysiyle fotoğraf çekinmek garip olurdu herhalde...Buradan Tarkana tüm kalbimle destek veriyorum ve Tarkan gibi insanlar kolay kazanılmıyor...ama çok kolay kaybedilebiliyor...
       Buradan Reha Muhtarı kınıyorum...(ve Reha Muhtar böyle haberleri yapmayı çok seviyor artık buna bir son vermesi lazım. mesela İbrahim Tatlıses - Derya Tuna olayı gibi...)
       İskender Tok
       

TARKAN’I SONUNUNA KADAR DESTEKLİYORUZ.SESİNE ELEŞTİREMİYECEĞİMİZ YAPTIKLARI BAŞARILARI GÜNDEME GETİRMEYİP ALKIŞLAMADİĞİMİZ TARKAN DÜNYADA SESİMİZİ DUYURDU.TARKANAA YAPILAN İNSAFSIZLIKTIR.BİZLER HERZAMAN BAŞARIYI ELDE ETMİŞ SÜREKLİ KENDİSİNİ YENİLEYEN VE TEK BAŞINA AYAKTA DURMAYA BAŞARAN İNSANLARIMIZA HEP ELEŞTİRİP HEP HEDEF Mİ GÖSTERECEĞİZ.HEP PALAVRA ATAN HİÇBİR ZAMAN SOMUT BİR ŞEY ÜRETME NİYETİ OLMAYAN HAMASET EDEBİYATI YAPAN VATAN MİLLET SAKARYA ŞARTLANDIRMASI YAPIP DÜNYADAKİ DEĞİŞİMİ ISKALAYAN PALAVRACILAR MI GÜNDEME DAMGASINI VURURLAR.
       Evrim Sayılan
       

Bence Tarkan’ın bir erkekle çekilmiş samimi fotoğrafları, onun cinsel tercihini açıkça ortaya koyuyor. Doğrusu Tarkan’ı çok seven birisi olarak bu fotoğrafları görünce ona olan sevgim azaldı.Çünkü daha önce hakkında çıkan spekülasyonları hep yalanlamıştı. Ama şimdi “Ben buyum.Kimseyede hesap vermek zorunda değilim” gibi açıklamalar yapıyor. Tarkan,böyle düşünse de hayranlarında büyük bir hayal kırıklığı yarattığı bir gerçek.
       Reha Muhtar”ın bu fotoğrafları yayınlamasına gelen tepkileri de anlamıyorum. Tarkan topluma mal olmuş bir sanatçıysa onun bu fotoğrafları her zaman haber niteliği taşır. Ve şu anda bu fotoğraflar gündem yaratıyor. Tarkan, “Benim özel hayatım kimseyi ilgilendirmez” diyemez.Çünkü o bir sanatçı.Ve ünlü olmanın da bir bedeli vardır. Özel hayatları hep merak edilir.
       Celal Toprak
       

Selam,
       Öncelikle bizlerede bu kounda söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim. Heryerde bu olayı dinliyor ve izliyoruz inanılmaz sinir bozucu. Birkere adamın kendi özel hayatı hiç kimseyi kesinlikle ilgilendirmez.
       Türkiye’yi dünya çapında tanıtıyor ne güzel işte . Devletimiz bunun için milyarlar dökerken adam bunu sadece sesiyle yapıyor. Tamam adamın cinsel tercihi Türk milletine çok ters. Ama olabilir kim kusursuzki keşke bunu ortaya döken Reha Muhtar Tarkan gibi olsaydı da en azından (kendi dışında) biraz devlete milletede yararı olsaydı.
       İnsanların zayıf yanlarını ortaya döküp birde bunu habercilik diye övünerek anlatması çalıştığı firmanın ve bunu savunduğu için bizzat kendisinin ne derece iğrenç, paracı ahlaksız olduğunu ortaya döküyor. Bence insanların ve diğer medya kuruluşlarının Tarkan’la uğraşacağına Show Tv, Reha Muhtar ve o hırsızın cezalarını çekebilmeleri için tavır almaları çok daha doğru olacak. Ah Allahım ne olur o kendini ağa zanneden pisliğinde içindeki iğrençlikleri bir şekilde ortaya döksende herkes o adamın gerçek yüzünü görse ve bizde yanılıpta her show tvyi açtığımızda Reha Muhtar’ı görmesek.
       Sevtap Ayhan
       

Merhabalar,
       Herkesin özel hayatı kendisini ilgilendirir.Tarkan mesleğinin zirvesinde olduğu için onu yıpratmaya çalışmakta olan insanlar var.Onları kınıyorum.Tarkan Türkiye için önemli bir sanatçıdır.Avrupada ve Amerikada Türkiye’yi iyi bir şekilde temsil eden bir sanatçıyı kendi memlektinden nefret ettirmek tam bir aptallıktır.
       Saygılarımla,
       Aynur Bektaş
       

“TARKAN” OLAYI,
       LİBERAL EKONOMİNİN ETKİN ÇEVRELERİNİN “TÜKETİCİ” YANIMIZI ŞEKİLLENDİRME VE KIŞKIRTMA MEKANİZMASI OLAN “MEDYA” NIN İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜN ENFES BİR ÖRNEĞİDİR.
       TARKAN, SANATÇI OLURKEN HAKKETMEDİĞİ BİR MEDYA DESTEĞİ İLE KİTLELERE ADETA SOKUŞTURULDU. SANATÇI DEĞİLDİ, SANATÇI YAPILDI. ZİRA KONSERLERİ VE KASET SATIŞLARI ,TÜM MEDYA DESTAĞİNE RAĞMEN, BİR HALK SANATÇISI DESTEĞİ GÖREMEMİŞTİR. DÜNYANIN HER YERİNDE BÖYLE BİR DESTEKLE BİRKAÇ BİN GENÇ İNSANIN SEVGİSİNİ KAZANMIŞ GENÇLER ÜRETİLİR VE TÜKETİM MEKANİZMASINDA (GİZLİ!) REKLAM YILDIZI OLARAK TÜKETİLİR. SOLUK ALSA FIRTINALAR KOPARMASININ HİKMETİ ONDANDIR.
       TÜRKİYEDEKİ BAŞARISININ ARKASINDA , TÜRK HALK KÜLTÜRÜNÜ HAKKIYLA ÖZÜMSEMİŞ BİR EFSANE SANATÇI OLAN , SEZEN AKSU’NUN OLDUĞUNU BİLEN BİLİYOR. FAKAT BAZILARI HAZMEDEMEDİĞİ İÇİN MİDİR NEDİR BU DURUMU GÖRMEZDEN GELİYOR. OYSA ADAMA SORARLAR: NEDEN SEZEN HANIM ARTIK TARKAN’A BESTE VERMİYOR ?
       AMERİKAYA GİTMEDEN ÖNCE KÜLTÜRSÜZLEŞTİRMENİN KLASİK ŞEMASINA UYGUN BİR ŞEKİLDE BURALARDA YAŞARKEN BAŞKA DİYARLARIN İNSANI GİBİ DAVRANIYORDU. HALBUKİ KENDİSİNE ORALARDAN VERİLEN ÖDÜL “ORTA DOĞLU SANATÇI” ÖDÜLÜ OLDU. VE KENDİSİNE ORALARDAN UYGUN GÖRÜLEN İMAJ, BİZİM ÇİZGİ ROMANLARIMIZDAKİ “TARKAN”, “KARAOĞLAN” BENZERİ ZAYIF, ZIPKIN GİBİ YAĞIZ OĞLAN İMAJI OLDU.
       BİR DE KALKMIŞ “ŞİMDİ DAHA KENDİM OLDUM. BÖYLE, HİSSETTİĞİM GİBİYİM.” DİYOR. ÖYLE DEĞİL. İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL
       NE GÜZELDİ O ŞARKI:
       ” BAŞKASI OLMA KENDİN OL
        BÖYLE ÇOK DAHA GÜZELSİN
        YA GEL BANA SAHİCİ SAHİCİ
        YA DA ANCA GİDERSİN ”
       TARKAN’IN ARKASINDAKİ MEVCUT DESTEK (TARKAN’IN EŞCİNSEL GİBİ DAVRANDIĞINI SÖYLEYEN) ATİLLA TAŞ’IN RESMİNİ ANINDA AMERİKADAKİ BİR EŞCİNSEL DERGİSİNE KAPAK YAPMIŞTI; AYNI İDDİAYI DİLE GETİREN BİR MİLLET VEKİLİNİ MAGAZİN KİTLELERİNİN GÖZÜNDE VE YAYINLARINDA LANETLEMİŞTİ. ŞİMDİ, BU RESİMLERİ YAYINLAYAN ZATA NE YAPARLAR BİLEMEM AMA BU SAATTEN SONRA “BENİ RAHAT BIRAKIN” DİYEN TARKAN HAKKETMEDİĞİ ZEVK-Ü SEFA YAŞANTISININ HAKKETMEDİĞİ MAĞDURİYETİNİ YAŞIYOR.
       ŞEYTAN FİLMLERİNDE, HİKAYE CENNETTE SÜRER, CEHENNEMDE BİTER....
       TARKAN’ A HAKSIZLIK EDİYORLAR AMA O DA MASUM DEĞİL....
       SİZ “ŞEYTANIN AVUKATI” NI BİLMEZ MİSİNİZ ?...
       HAKKI GÖKDEMİR
       

Merhaba!
        Size burada gercek ismimi yazmak isterdim ama hala örümcek beyinli, ortaçag insanlarinin yasadigi , ne A’sindan ne de B’sini anladiklari Avrupa Birligi’ne girmekten soz eden milletvekillerinin oldugu bir ulkede yasadigim icin yazamiyorum, buyuzden cok uzgunum. Bana Özgür deyin bana, cinsel kimliklerin tabu olmadigi , insanlarin bilgisizlikten curumedigi , insanlarin insan olarak kabul edildigi, benim heteroseksuel oldugum icin degil beni ben odugum icin seven özgür bir topluma olan özlemim oldugu icin bana Özgür deyin!
        Bu yaziyi herzaman yazmak istemisimdir ama suan a kadar gerceklestirememistim ve bunu Tarkan’a borcluyum. Butun medya bu konu uzerine hucum etti yalan yanlis bilgiler ve sonunda birseyler yapmaya karar verdim ve gay olmanin nasil birsey oldugunu sadece bir gay’in dogru bir sekilde anlatabileceginden yola cikarak siz doslarima bu yaziyi gondermeye karar verdim!
       Kisaca kendimden bahsetmek istiyorum gerek gorunus gerek tavirlar konusunda gay oldugu hissettirmeyen 20 kusur yasinda bir Anadolu Universitelerinden birinde okuyan bir Turk genciyim. Hicbir zaman hetero yada gay olma arasinda sıkışıp kalmadım cunku başindan beri ne oldugumu biliyordum (sansli gaylerdenim) 30-50 yasinda olup hala kabullenememis arkadaslarim var ve en kotusu bu inanin! cinsellik yada sevgi soz konusu oldugunda kadinlari cekici bulmuyorum ne yapabilirim ben boyle yaratildim.
        Nerden baslayacagimi bilemiyorum ama bir yerden baslayacagim. Bugun e kadar TV lerde gayler hakkinda neler gorduk ? sex, samata, igrenclikler, kotu onyargilar kotu ne varsa hepsi ! peki ya Ask, sevgi, dostluk ve hosgoru nerede? Toplumda medyada heryerde bir suru onyargilar, travesti saldirilari, vur patlasin cal oynasin! artik gercekten yeter biz bu degiliz! nedir bu cahillik ve onyargilar; kiz gibi yetistirilmis de ondan gay olmus yada sonradan istemis ve burada dile getirmeye utandigim bir suru zirvalik! Surada acikca dile getiriyorum Gay olmak benim cinsel tecihim degil! (gay olunmaz gay dogulur) Ben dogdugumda bu tercih yapilmisti ve bana iki secenek kaldi! Ya bu sekilde kendimle barisik birsekilde yasamak ya da ölüm! Sizce gay olmayi kabullenmek yerine ölümü mü tercih etmeliydim? Eger cok sevdiginiz bir yakininiz (kiziniz,oglunuz yada arkadasiniz) size gay oldugu soyleseydi ona ne onerirdiniz(ölüm?) Yoksa bunun ne kadar da onemsiz birsey oldugunu kavrar ve o insani o oldugu icin sevdiginizin farkina mi varirdiniz?
        Halen bazi aileler cocuklarinin gay olduglarini ogrendikleri zaman onlari Psikiyatr’a götürüyorlar ve hayati bizim için daha yasanmaz kılıyorlar! Bu bir psikolojik sorun degil ya da ilacla te tedavisi yok! (Amerikan Psikiyatri dernegi 25 yıl önce escinselligi psikyatri kitaplarindan cikarmis ve bunu psikolojik bir problem olarak görülmemesi gerektigini belirtmis) Kiziniz kardesiniz yada oglunuz gay olabilir ve olacaktir cunku nufusa vuruldugunda % 5-10 gibi bir oranla escinsellik yaygin. Turkiye’de bircok unlu var bunlar aciklamak istemiyorlar bunlardan biride Tarkan ve buna saygi duyuyorum boyle gormemis bir toplumda baska yapilabilecek birsey yok.
        Sizleri cokta fazla sıkmak istemedigim icin sozlerime burada bir son veriyorum, umarim biraz olsun gay olma kavrami hakkinda sis perdesi aralanmistir.
        En İçten Sevgilerimle ÖZGÜR!
       

Merhabalar....
       Oncelikle bence Tarkan kafasinda Turk’lugu, Turk vatandasi olamyi bitirmis bir insan. Son olaydaki fotograflar bu olaya sadece tuz, biber oldu. Bedelli askerlik cikmasaydi askerligini bile yapmaya gelmeyecekti. Sonuc olarak Turkiye’den gitmesinde kendi acisindan fayda var. Bence yurt Amerika’da cok daha mutlu olur. Hem artik burada ilk zamanlardaki basariyi yakalamasi cok zor. Tarkan bir urundu, cabuk tuketildi ve kandiside cabuk tuketilmek icin elinden geleni yapti. Dedigim gibi, bir an evvel Amerika’ya gitmeli. cunku istedigi, ozlemini cektigi yasam tarzina orasi uygun.
       Sevgiler, Saygilar...
       Üner Şişli
       

Gitsin !!!
       Gökhan Çetin
       

Türkiye batıyor biz hala gay mi değilmi tartışmaları yapıyoruz. ama malesef bizi en fazla ilgilendiren konular bunlar değilmi. böyle olmasaydı türkiye daha başka bir yerde olurdu. Tarkan Türkiyenin gururudur. Olur olmaz insanlara dağıtılan onur madalyasını asıl o hak etmiştir. Bu gidişle yakında Türkiyede entellektüel kimse kalmayacak .Kendi başlarına oturacaklar.
       Dünyada insanlar sexuel tercihlerine göre değil sosyal ,sanatsal ve verimliliklerine göre değerlendiriliyor.
       Mahir Marsan
       

tarkanın erkek arkadaşları ile çektirmiş olduğu fotograflardan dolayı tiksinti duyduğumu belirtmek istedim. Toplumumuza istemesekte medyatik insanlar , sanatçılar örnek teşkil ediyorlar, özellikle gelişme çağında olan gençlerimiz bu insanlardan son derece etkileniyorlar.
       Şimdi bu iğrenç olayın tartışılması gereken yönü tarkan olayından çok kötü etkilenecek gençlerimizdir. Yani türk toplumudur. Bir milletin en önemli unsuru onun kirlenmemiş ahlaki yapısıdır. Millet ancak ahlak açısından sağlamsa şerefli yaşayabilir. Tarkan olayı bize zarar vermişdir ve vermektedir.Tarkan kınanmalıdır.
       Şimdi bana lütfen avrupa dan , kişilerin özel hayatından , vs bahsetmeyiniz çünki milyonların istismar edildiği ve zarar gördüğü bir durumda bir tek şahsın hukukunu korumak mı mantıklı dır , yoksa milyonların hukukunu mu korumak mantıklıdır.
       elbette milyon insan daha önemlidir.
       Tarkan ve benzerleri kınanmalıdır.
       Kamil Kamil
       

Hic kimsenin cinsel secimi ve özel hayati hic kimseyi ilgilendirmez.
       Tarkani elestiren o vatandaslara kimse karilariyla yatakta nasil olduklarini, birbirlerine yetebildiklerini soruyormu?
       Eger birisi sorarsa cevap verecekmi? Herkes istedigi gibi yasar,tercihini istedigi yöne kullanir...
       Ayrica o resimlerde Tarkanin bir escinsel oldugunu ispatlamaz. Ciplaklar kampina giden her erkek(arkadasiyla) escinselmidir???????
       Saygilarimla
       Ismet Cicek
       

Ben bir Tarkan hayrani degilim, yaptigi müzik de beni cok etkilemiyor. Bu olaya kadar da onu escinsel tavirlarindan dolayi yadirgiyordum. Ama bu olaydan sonra Tarkan’i daha iyi anlamaya basladim. Ortada bir hirsizlik ve bundan kisisel cikar edinmek isteyen bir haberci var. Bir malin calinti oldugu süphe götürmez bir sekilde belli iken, o mali alip menfaat saglamak icin baskasina satmak nasil bir sucsa, televizyonda bu fotograflarin yayinlanmasi da ayni derecede suctur.
       Burada olay aslinda Tarkan olayi degil, hirsizliktir. Hirsizlar ve bu suca istirak edenler hesap vermeli...
       

Kime ne?
       

Sağlıklı bir ruh hali ve yaşam biçimi değil.Toplum vede özellikle gençler açısından kötü bir örnek. Bu örnegin abartılı bir reklam kampanyası gibi üzerinde durulmasını da yanlış buluyorum.
       Hasan Kızılırmak
       

ARTIK BU ÜLKEDE BAZI BEYİNLERİN ÖZEL HAYAT DİYE BİR KAVRAMIN FARKINA FARMASINI DİLİYORUM.BAŞKALARINA ZARAR VERMEYEN RENCİDE ETMEYEN ONURLARINI ZEDELEMEYEN BİR YAŞAMIN KİME NE ZARARI VAR.MEDYA HER TÜRLÜ MAGAZİN PROGRAMLARINDA ALABİLDİĞİNCE REZALETİ ÖZENDİRMEYİ BIRAKIP ARTIK İNSANLARIN TEMEL SORUNLARINA IŞIK TUTACAK VE HABER DEĞERİ TAŞIYACAK KONULARI HALKA MAL ETMEYE YÖNELİK OLAYLARI GÜNDEME TAŞISIN EKMEK 150000 TL İNSANLAR AÇ KİMİ İLGİLENDİRİR TARKAN ÇIPLAKMI GİYİNİKMİ ALLAHAŞKINA
       Sevgi Hanım
       

Merhaba,
       TARKAN’i rahat birakmaliyiz. Onun cinsel tercikleri kendisini ilgilendirmeli. Biz Zeki Muren ya da Bulent Ersoy’u sarkilari icin sevmedik mi? Tarkan enternasyonel bir degerdir.Takdir edilmesi gerekirken sacma sapan olaylarla hirpalaniyor ve ona santaj yapanlarin ekmegine yag suruluyor. Onu korumaliyiz. Bu sacma konu artik kapatilmali ve insanlarin cinsel kimliklerine saygi gosterilmelidir.
       Saygiyla
       Erdal Işık

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları