Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 14:32 TS 6 Haz., 2001
‘Tantan olayı’nda okur görüşleri 1

  İSTİFAYA OKUR YORUMLARI
Tepkilerinizi e-mail yoluyla bildirebilirsiniz. Adresimiz: okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Tantan olayına okur yorumları 1
Tantan olayına okur yorumları 2
Tantan olayına okur yorumları 3
Tantan olayına okur yorumları 4
Tantan olayına okur yorumları 5
Tantan olayına okur yorumları 6
Maillerinizi lütfen word dökümanında yazınız. İsminizi eklemeyi unutmayın

       Tüm Türk halkının en çok güvendiği siyasaetçiydi Saadettin Tantan. Bence ülkemizde çıkar ilişkilerine bulaşmayan temiz kalan ve temiz kalmakla yetinmeyip kendi partisininkiler dahil olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine cesaretle gidebilen tek politikacıydı. Hepimizin umut kaynağıydı. Sayın Mesut Yılmaz kendi açısından doğru olanı yaptı ama, Türk halkına en büyük zararı bu kararı ile verdi. Belki kanıt yok ama Türk halkında yolsuzluk, rüşvet deyince akla ANAP’ın gelmesi gibi bir kanaat var. Tantan’ın içişleri bakanlığından alınması ile sayın Mesut Yılmaz sadece bu kanaati doğrulamış ve pekiştirmiş oluyor. Bence sayın Tantan derhal partisinden ve bakanlıktan istifa edip, bağımsız milletvekili olarak hizmete devam etmeli. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye’nin hangi ilinden aday olursa olsun, tek başına bütün partilerden fazla oy alacak tek kişidir o. Kendisini saygı ile selamlıyor, manevi desteğimizle hep arkasında duracağımızı bilmesini istiyorum.
       Alparslan Öztürk
       

Türkiye’de merkez sağın kirliliği zaten sorunların temelinde yatıyor. Bu nedenle tantan zatem yakışmadığı bir yerdeydi. İstifası zaten gecikmiştir. Gönül Tantan, Derviş ve Cem’i yeni bir oluşum içerisindebirlikte olmalrını arzuluyor.
       Ali Taner
       

Ben Sadettin TANTAN’ın görevden alinmasini protesto ediyorum. Boyle degerli bir sahsiyetin boylesine kritik ve onemli bir gorevden alinmasi gercekten sasirtici bir olay.
       Z. Gürel
       

Sn. Saadettin Tantan’ın görevinden alınması, bu ülkede dürüst ve çalışkan insanların ne kadar kolay harcandıklarının en somut ve en üzücü örneklerinden biridir. Ve bu ülkede iki tür insan vardır; ya sistemin adamı ya da erdemin. Sanırım birinciler çoğunlukta...
       A. Güven
       

Ben bir universite ogrencisiyim...
       Ulkemi maalesef sevemiyorum...Iyilerin ayaklarinin kisa bir sure icinde kaydirildigi ve cikar pesinde olanlarin insanlarin yonettigi bir ulkeyi nasil sevebilirim ki?
       Sn.TANTAN benim icin bir umut kaynagi olmustu. Ulkesini seven insanlarin bu ulkeyi terketmemesi degil de sabirla ve inancla bu ulkeye hizmet etmesi gerektigini gosteren bir siyasi olarak...ama az once de belirtigim gibi cikarlari pesine herseyi feda eden insanlarin hukumdar oldugu bir ulkede oldugumuz icin bu tip kisilikler her zaman birilerinin cikarlarini zedelemis ve kisa surede ayaklarei kaydirilmistir..
       Mesut Yilmaz’i kutluyorum cunku kendine yakisan bir hareketi yapti...zaten kendisinden fazla bir sey beklemiyordum...Ama Sn.YILMAZ bunun faturasini secimlerde agir olarak odeyecektir.
       Sizlerden istegim ise okurlarinizin bu konudaki fikilerini beyan edebilecegi bir anket yapmaniz...insaallah bu mailimi degerlendirme alir okurlarinizin bu konudaki isteklerini kirmazsiniz.
       FATIH TURK
       



Sn. Mesut YILMAZ, Sn. TANTAN’ı neden görevden aldığı konusunda bir açıklama yapabilir mi acaba. Kendisini bnu konuda şiddetle kınıyorum. Kendisine 2 seçimde oy vermiş bir kişi olarak tek şey söylüyorum: Yazıklar olsun... Daha önceki pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da kendisine akıl verenlerin pek de “akıllı” olmadıkları analşılıyor; Çünkü bunun ANAP’a faturası çok ağır olacaktır. Bana sanki Yalova operasyonu sırf bu amaçla yapıldı gibi geliyor şimdi. Kaç gündür sebebini analamaya çalışıyordum; bir bakanın, hem de en aklı başında saydıklarımızdan birinin bu denli basit bir hata yapması ilginç değil miydi. Bu kadar basit olamazdı. Aksi takdirde Yalova’nın piyasalarda o gün yaşanan manipülasyonun bir parçası olduğu akla gelir ki bu da incelenmesi gereken bir konudur.
       Çetin Cömert
       

Saadettin Tantan siradan bir ANAP mensubu degil, halkin TSK ve Ahmet Necdet Sezer’den sonra ilk belki de tek guvendigi siyasi isim. Artik yolsuzluktan biktik, hirsizlarin basta olmasindan utaniyoruz. Halk bunca krizden, dustugu bu acikli halden kurtulmak istiyor. Bizi bu duruma dusuren rusvet, hirsizlik artik cocuklarin bile dilinde. Yabanci gazetelerde Turkiye ile ilgili her haber “corruption” (yolsuzluk) diye basliyor “bribery” (rüşvet) diye bitiyor. Ataturk demokrasiyi bize bu hale getirelim diye hediye etmedi. Cok yazik... Bu durumdan kurtulmamiz icin sagduyu, tepki gerekiyor. Sizin gibi belli bir cizgiyi tutturmus basin kuruluslarina da dogal olarak buyuk gorev dusuyor. Lutfen gorevi boyunca yolsuzluga karsi gelen, bu bilindigi icin hirsiz isadamlarinin elinden kacirildigi, durust bir siyasetcinin ayaginin kaydirilmasina sessiz kalmayin. Vicdani olan kimseye bu yakismiyor.
       Nilufer Numanoglu
       

Sayın Yılmaz kendi siyasi geleceğini tehlikeye atmıştır.Yalova’nın açıklaması bile bu oyunun bir parçasıydı.Yılmaz’ın Rusya’daki karanlık işleri ortaya çıkmasın diye böyle bir oyuna gidilmiştir.
       Sayın Tantan kendisine yakışan onurlu bir davranışta bulunmalı ve son bir konuşma yaparak istifa etmelidir.Yılmaz’ın piyonu olmamalıdır.Yılmaz hakkındaki bütün gerçekleri açıklamalı ve ANAP’ı da kurtarmalıdır.
       Samet Gülkaya
       

ANAP başkanı mesut yılmazı aldığı bu karar için protesto ediyorum.türkiyede hep kötüler mi kazanacak.bu hep böylemi sürecek.yazıklar olsun,yeni nesilleri kim kurtaracak?sayın tantanda istifa edip herşeyi kamuoyuna anlatsın ve bununla tarihe geçsin.çok üzücü şeyler bunlar,saygılarımla.
       Tarık Ziya
       

Merhabalar,
       Sayin Icisleri Bakanimiz’in kariyeriyle ile herkesin gozu onunde inanilamayacak sekilde oynaniyor. Sorumlulugunu elindeki yetkilerle cok basarili bir sekilde yerine getiren bir insanin ayaginin siyasi ve kisisel cikarlar dogrultusunda kaydirilmasi cabalarini kiniyorum. Sanirim Sayin Mesut Yilmaz halktan gelecek tepkilerden cekindigi icin Sayin Tantan’i devlet bakanligina atadi. Boylece parti icinde de kendi onune gecen bir ismi engellemis olduguna inaniyor herhalde. Tek avuntum Sayin Tantan’in bakanligi suresince gumruklerimizdeki yolsuzluklarin da ustesinden gelebilecek yapida ve kararlikta olmasi; ta ki yolsuzluklarin ucu bir siyasiye uzanip da Sayin Tantan baska bir yere atanana kadar!
       Saygilarimla,
       Nezih Sozmen
       

Yolsuzluk çığ gibi büyürken, virüs gibi herkese bulaşırken, bu virüsü yok etmekteki en etkili ilacın ana maddesi olan sayın TATAN ’ ın görevden alınmasına bir anlam veremiyorum. Sanırım kendilerini güvencede hisseden bazı kişilerin bu virüse karşılı etkili ilaç bulduklarını sanıyorlar; halbuki yanılıyorlar. Virüs o ilaçlara karşı bağışıklık kazanmış durumda, kendileri için çok geç artık.....
        Bu durumu halka kesinlikle açıklayabilecek durumda değiller. Sanırım sayın TANTAN ’ ı görevden alan zihniyet Eşme köylüleri gibi uzaylı görüp onu taşladıklarını iddia edeceklerdir. Hatta buna kendileride inanıp uzaylınında kendilerine aynı şekilde taş atarak karşılığını verdiğini ve uzaylının yükseldiğini söyleyerek onu kovduklarını söyleyeceklerdir. Yazık; halbuki sadece uzaylının yükseldği doğrudur, bir şekilde Hak geri gelecektir.....
       Haluk Bedel
       

Türkiye’de hergün her gazetede,televizyonda köklü değişikliklerin,reformların yapılması gerektiğinden, yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerektiğinden bahsediliyor. Bunun olması gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Ama hala siyasilerimizin kokuşmuş beyinleri bunu hala idrak edemiyor ya da etmek istemiyor. Bu reform ve değişikliklerin yapılması konusunda bizim, sayın Sadettin Tantan gibi değerli,idealist,çıkar ilişkilerinden uzak insanlara ihtiyacımız var. Ama maalesef her zaman olduğu gibi birilerinin ayağına takoz olacağı, birilerinin çıkarlarını engelleyeceği korkusuyla ya görevden alınırlar ya da istifa etmeleri sağlanır.
        Mesut Yılmaz gibi hergün dürüstlük ve ahlak beyanatları konusunda önde gelen bir sözde lideri bu konuda kınıyorum.
        Tüm Türkiye’yi bu konuda onu protesto etmeye çağırıyorum. Ntvmsnbc’ninde bu konuyla ilgili bir anket yapıp her gün sonuçlarını bildirmesini istiyorum.
        Son sözüm Mesut Yılmaz’a : Hz.Mevlana şöyle demiş” Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol” Yazıklar olsun.
        A.Aytekin
       

Ben şahsen bu haberi dün akşam ilk duydugumda hayatta Anap’a oy vermemiş biri olarak büyük bir şaşkınlıkla karşıladım ve inanamadım.Bu olay için çok fazla birşey söylemek istemiyorum söylenecek birşey varsa o da artık bu güzide memleketimizde halkı ve milleti için özveri ve tehlikeleri göze alarak çalışan insanlar yok etmek yerine ne zaman bagrıma bagrımıza basacagımız. Bu ülkede gerçek Atatürkçü olmak dürüst ve namusu ile hizmet etmek ,idealist olmak suç ise ülkedeki tüm saddetin tantan ları bulup imha edelim.”Ne mutlu türküm diyene” diyemiyoruz ama bırakalım da birileri ne mutlu alnım açık ve dik diyebilenler yaşasın…
       Eren Eryılmaz
       

sayın tantanın istifasını sağlayan lider sultasını esefle kınıyor ülkemizin ve milletimizin böyle sultalara gerken dersleri vermesini diliyorum.Üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim.umarım bizler az görülen böyle devlet admalarına sahip çıkacak ve onlara köstek olan lider ultasını yok edeceğiz.
       mehmet sinan dölek/ankara
       

Merhaba,
       Sayın Sadettin Tantan ’ ın Bakanlıktan ve partisinden istifasını + ve - yönlerine göre değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.İlk etapta Beyaz enerji operasyonunun son kalan siyasi halkasını(askeri halkayı farklı göreve almışlardı)da Mesut Yılmaz’ a yakışacak bir operasyonla tamamlamış oldular. Nasıl bir tesadüftirki Hükümette aklı başında çalışarak, halkın güvenini sağlamış 3-4 bakandan biri olan Yüksel Yalova’ nın inanılmaz birşekilde yaptığı hata ve istifası, Beyaz enerji davasının görüldüğü ilk duruşmada görev değişikliği sonucu Tantan’ ın onurlu istifası, Ülkemizde siyasal kirliliğin ne kadar büyük boyutlar da olduğunu gösteriyor. Fakat mücadeleyi yarım bırakarak gitmek,siyasi kirliliğin artmasını önlemeye çalışmamak (istifadan dolayı) eksi değer olarak değerlendirmeme neden oluyor.Bu ülkede barajı az bir oranla geçerek hala siyasi partilerin başında olan yöneticiler olduğu sürece ve bunları bu görevlerinden kovamayan bizler olduğumuz sürece ülkemizin siyasi kirliliği temizlememiz mümkün değildir.
       Sevgilerimle
       Şuayip ÇAVUŞLAR
       

Sayın TANTAN’ın partiden ve bakanlıktan istifa etmesini çok onurlu bir davranış olarak değerlendiriyorum. Ülkemizin böyle siyasetçilere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve Sn. TANTAN’ın yeni parti oluşumlarında yer alması gerektiğine inanıyorum.
       İlhami Kaleli
       

Sayın Tantan’ınayrılması kadar doğal bir şey olamaz, kimse şaşırmasın. Esas ilginç olan Tantan gibi bir şahsiyetin ANAP içerisinde ku kadar uzun bir süre kalabilmesi idi.
       Halkın gözünde Sayın Tantan’ın kredis zaten ANAP’ın kat kat üzerinde idi, kaybeden kim olacak çok yakında belli olacak. Resmi mahkemelerde olmayabilir ama halkın gönlündeki mahkemede yolsuzluklardan, beceriksizlikten ve basiretsizlikten çoktan mahkum olmuş olan bir hükümette olması zaten Sayın Tantan’a hiç yakışmıyor idi. Bundan sonra kendisini her zamankinden daha da aktif olarak bu halkın hizmetinde görmek istiyoruz.
       Atilla Şener
       

YAZIKLAR OLSUN...! BÖYLE BİR KIYIMIN HİÇ BİR AÇIKLAMASI OLAMAZ. MESUT YILMAZIN SAHİP OLDUĞU KOLTUĞA NASIL GELDİĞİNİ BİLİYORUZ. BENCE KAYBETMEMEK İÇİN BÖYLE BİR SAÇMA KARAR VEREBİLİYOR AMA
       NELER KAYBETTİĞİNİ VE KAYBEDECEĞİNİ BİLİYORMU Kİ? BAŞTA SEÇMENLERİNİ KAYBETTİ. KENDİSİNE OY VEREN İNSANLARIN HEP BİR AĞIZDAN “YAZIKLAR OLSUN” DEDİĞİNİ DUYUYORDUR İNŞALLAH. MESUT YILMAZIN BAŞARILI BİR SİYASET YAŞAMI VAR MI? SN:ÖZAL’IN BIRAKTIĞI YERDEN NEREYE KADAR GÖTÜREBİLDİ, ADAM GİBİ ADAMLARI HARCAMAYI BİR BAŞARI OLARAK MI GÖRÜYOR.”BAKIN HERKESİN, ÖZELLİKLE TANTAN’IN İPLERİ DE BENİM ELİMDE” DEMEK Mİ İSTEDİ ACABA! YA KENDİSİ DURDUĞU YERDE DAHA NE KADAR DURABİLECEK. TANTAN İSTİFA ETMEKLE EN DOĞRU KARARI VERDİ DOĞRUSU KENDİSİNİ ANAVATAN GİBİ BİR PARTİYE ASLA YAKIŞTIRMIYORDUM. YOLUN AÇIK OLSUN, KALBİNDEKİ HALK, VATAN SEVGİSİNİN HİÇ SÖNMEYECEĞİNE İNANIYORUM. DAHA YAPACAK ÇOOOOK İŞİNİN OLDUĞUNU BİLİYOR. HALKIN ARKASINDA OLDUĞUNU BİLİYOR. DUY BUNLARI MESUT YILMAZ VE BEN NE YAPTIM DİYE KENDİNE BİR SOR VE ŞEREFLİ BİR KARAR VERİP SENDE İSTİFANI VER.
       Kazım Bozan
       

Son iki secimde ANAP a oy vermistim,
       Ellerim kirilsaydi da veremeseydim.Bu ne curet ! Halkin cok sevdigi ve isinde cok basarili bir ismi halkin goruslerini hice sayarak istifaya zorlamak nasil bir yuzsuzluk ornegidir.
       Bunun hesabini secim sandigina gomulerek vereceksiniz sayin Mesut Yilmaz
       Saygilarimla
       Emre. Polat
       

Say?n ?çi?leri Bakan?n?n ba?ar?s? kar??s?nda Y?lmaz ve ekibi endi?eye kap?ld?. Cumhurba?kan? bu olaya geçit vermemeli idi. Bütün millet gibi bu olaydan dolay? üzüntülerimi bildirir, Say?n Ba?bakan? ve Y?lmaz? protesto ediyorum. Türk insan? bu olaya tepkisiz kalmamal?d?r.
       Alp Ergul
       

Inanasim gelmiyor.Bir zamanlar Turkiye’nin en buyuk partisi olan ANAP Mesut Y?lmaz’in ustun gayretleri ile baraji asamayacak bir duruma geldi.Bununla yetinmeyerek halk?n sevgsisini kazanmis,akli basinda bir kaç siyasetciden biri olan Sn.Tantan’i gorevden aldi.
       Zaten hassas bir durumda bulunan ekonomi yine yara alacak.Art?k yeter.Bu kadar basiretsiz ve s?rf kendini dusunen insanlarin elinden kurtulmak zorundayiz.Biz bunlari haketmiyoruz.
       ERMAN GÜREL
       

BUGÜN S?ZE YAZDI?IM ?U YAZILARI KAFATASI ?Ç?NDE ÇIKAR ?L??K?LER?N?N Ç?RK?NL???NE SAPLANMI? F?K?RLER TA?IYAN ?NSAN B?LE D?YEMED???M VARLIKLARIN BEYN?N? DELEB?LS?N D?YE DAHA BÜYÜK HARFLERLE YAZMAK ?STERD?M.
       HAN? DEMOKRAS??S?ZLER ?U ANDAN ?T?BAREN HALKIN GÖZÜNDE B?R H?ÇS?N?Z BUNU B?L?N.O GER?LEREK BEN BA?KANIM TAFRALANIZI B?R H?Ç OLARAK SONLANDIRMAYA HAZIR OLUN.KEND? P?M?N?Z? KEND?N?Z ÇEKT?N?Z.S?ZE GEL?NCE SAYIN TANTAN.CANINIZI SIKMAYIN.B?Z EN AZ S?Z?N B?Z? SEVD???N?Z KADAR S?Z? SEVD?K.KAFANIZI YORMA ZAHMET?NE G?RMEYE DE?ECEK ?NSANLAR ?Ç?N YORUN VE HA UNUTMADAN BA?KANIM DED???N?Z ?NSANIN PEK ZOR BULUNUR AMA DAHA NAMUSLU OLMASINA D?KKAT ED?N.
       SAYGILARIMLA.BU FIRSATI VEREN S?ZLEREDE TE?EKKÜR EDER?M.
       

Hükümet ve ANAP son kredisini de bitirdi ve hatta ?uan eksilerde bakal?m bunun alt?nda kalkmay? halka nas?l bir aç?klama yapmay? dü?ünüyorlar. Kendilerini ne zannediyorlar. Mesut YILMAZ’?n dedi?i do?ru Milletvekilini halk secer bakanlar? kendisi seciyor. Ama demekki halk? kendisi hafife al?yor herhalde HODR? MEYDAN MESUT bey bu halk seni buralara getirdi.
       ?ND?RMES?N? DE B?L?R gün ola harman ola
       Gökhan Akbaba
       

Mesut Yılmaz Her geçen gün ANAP’ın reytingini düşürerek ne kadar kötü bir oyuncu olduğunu ispatladı..
       ve ANAP Sn. Tantan’ı görevden alarak suçunu itiraf etti Yapılacak ilk seçimden sonra, Türk politikası tarihine “Cukkasını doldurmak için politika yapanların partisi” olarak geçeceğini umuyorum.
       Sn: Tantan’ın samimiyeti ve gayretleri eminim benim gibi bir çok vatandaşımızca da bilinmektedir.
       Türkiye’yi yöneten kadroların içinde yerini en çok hakeden kişi kuşkusuz Sadettin Tantan’dır.
       Gökhan Türkmen

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları