Home page
Haber Menüsü


 
Derviş silahları çekti
 
Para programı ve niyet mektubu detay, ortadaki temel sorun sene sonunda oranı GSMH’nın yüzde 78’ine varması beklenen kamu kesimi toplam borcu.
 
Atilla Yeşilada
 
16 Mayıs—  Eğer NTVMSNBC yazılarını sonuna kadar okursanız, bir oy verme tablosu göreceksiniz. “1” den “7” ye kadar notlar var. “7”, bu yazıyı herkese tavsiye ettiğinizi, “1” ise yazarı yakalarsanız kaba etlerine sıkı bir tekme atmak niyetinde olduğunuzu gösterir. Oy verdikten sonra karşınıza en çok okunan ve en iyi puan alan 10 yazının listesi çıkar. Ne mükemmel bir sistem değil mi? Sayfalarca haber tarayacağınıza, Top 10 listesine girip gündemi anında yakalama şansına sahip oluyorsunuz.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bazı şom ağızlı vatan hainleri bu sistemin aynı zamanda zavallı web yazarlarını baskı altında tutmak, örneğin iki hafta arka arkaya Top 10’e yazı gönderemeyen yazarın itlafında delil olarak kullanılmak üzere kurulduğunu söylerlerse de, itibar etmeyin.
       
DERVİŞ FETİŞİZMİ
       WEBANİ, her zaman gündemin peşinde olduğu için sıkı sık bu Top 10 listesine göz atar. WEBANİ’nin naçiz müşahedesi, bu günlerde başlık’ta “Derviş” kelimesi geçen her makalenin Top 10’e tırmandığı olmuştur. Bu yazı da toplumumuzun içine girdiği “Derviş fetişizminin” boyutlarını ölçmek amacıyla kaleme alınmıştır.
       Bu yazıda Sayın Derviş ile ilgili tek bir kelime bile bulamayacaksınız. Eğer, buna rağmen, oy verirseniz, Dervişizm kemiklerinize işlemiş. Yakında adresinize Derviş markalı ürünler postalanmaya başlarsa, şaşırmayın.
       Evet, belki de yazıda Sayın Derviş’ten bahsedilmeyeceği için hayal kırıklığı içindesiniz ama hemen gitmeyin. Bu yazıda ayrıca Para Programı ve Niyet Mektubundan da bahsedilmeyecek.
       
NİYET MEKTUBU DETAY
       Şu sıralarda ikisinden de gına gelmiştir herhalde. Daha önce de defalarca vurguladığım gibi, para programı ve niyet mektubu detay, ortadaki temel sorun sene sonunda oranı GSMH’nın yüzde 78’ine varması beklenen kamu kesimi toplam borcu.
       Bunu ekonomiyi çökertmeden finanse etmenin yolu, en az IMF yardımı kadar özel yabancı sermaye yatırımı çekmek. Eğer bunu beceremiyorsak, önümüzdeki 3-5 yıl here sene en az GSMH’nın yüzde 6’sı kadar faiz dışı fazla, bir o kadar da yıllık reel büyüme sağlamak. Yüzde 6 faiz dışı fazla, Türkiye’de yıllarca çivi çakılmayacak demek.
       1990’larda Türkiye ortalama yüzde 3.5 büyüdü, üstelik de bayağı enflasyon üretti bu süreçte. Yani, dışardan bol yatırım yağmazsa, bu işi uzun süre götüremeyiz. Onun yolu da Ankara’nın gece-gündüz, 365 gün reform yapması ve uygulaması. Yeni program ve IMF yardımı sorunları pek azaltmıyor, sadece politikacılara bir iki ay zaman tanıyor. Peki onlar ne yapıyor?
       
İÇERİ ALIP TASARRUF YAPIYORUZ
       Türkiye’nin realitesini altıma kaçıracak kadar komik bulduğum için, ara-sıra gülme krizlerini engelleyecek ciddi bir şeyler okurum. Benim zevkim de uzay-fantazi-kurgu romanlar.
       Bunların içinde en sevdiğim Sayın Terry Pratchett’in Discworld serisi. Romanların birinde, figüran kanguru, kahramanımıza “Hapise gidip başbakanı ziyaret edeceğim” der. “Suçu neydi?” diye sorar kahramanımız. “Şimdilik bir suçu yok” diye cevap verir kanguru, “Ama nasıl olsa olacak, şimdiden içeri alıp tasarruf yapıyoruz.” Bu Beyaz Enerji soruşturmasını takip ettikçe, gözlerimin önüne hep bu satırlar geliyor.
       
TELEFON KORKUSU
       Ben kanundan çok anlayan bir vatandaş değilim, hukuk okumadım. Ama, bir vicdanım ve aklım var (keşke hukuk okusaydın, bunlar işe yaramıyor diyenleri telin ederim). Ben şahsen şu Beyaz Enerji iddianamesinde Sayın Ersümer’i mahkum edecek bir kanıt bulamadım. Ayrıca, değerli milletvekillerinin ne sebeple olursa olsun telefonlarının dinlenmesini de korkuyla karşılıyorum.
       Acaba, sıradan vatandaş ve vergi mükellefi bendeniz bir gün devletin gözüne çarpsam, bana ne yaparlar diye terler döküyorum. Neyse, bunların hiç bir mühim değil, sonuçta yargının vereceği karar en doğrusudur. Beni asıl üzen, değerli basınımızın büyük bir kesiminin Sayın Yılmaz ve ANAP’ı şimdiden suçlu bulduğu, hatta infaz işlemine başlamış olması.
       Biz, Sayın Çiller’i de böyle yedik. Örtülü Ödenek hortumlamaktan, CIA ajanlığına kadar herşeyi yıktık sırtına. Ama, hakkında alınmış tek bir Meclis veya mahkeme kararı yoktur. Korkarım, ANAP örneğinde de öyle olacak. Mahkeme beraat ettirse de, kamu oyu ve yatırımcı zihninde suçlu kalacaklar.
       Siz olsanız büyük bir kesimi basın tarafından haydut-hortumcu ilan edilen bir politik sisteme yatırım yapar mısınız? Türkiye’de dış düşman arayışlarını hep komik bulurum. Biz varız ya.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları