Home page
Haber Menüsü


 
Söğüt dalındaki mandalar
 
WEBANİ bugün global, ne hatta evrensel takılıp, vizyonu ile gövde gösterisi yapacak. ABD, Euroland ve Japonya’da ciddi bir durgunluk endişesi başladı. Dünya finansal sistemi o kadar zayıf ki, bir ekonomik durgunluk, sorunları çok daha ağırlaştırabilir.
 
Atilla Yeşilada
 
13 Mayıs—  Rezil bir Pazar günü, şu muhterem Anneler Günü’nde bir ormanda mangal yapmayı bile nasip etmedi Tanrı bize. Halbuki, Anneler Günü’dür diye bizim hanım bütün gece ayakta kalıp börek, meze filan da hazırlamıştı. Şimdi, Anneler Günü için eve yemeğe davet ettiğim 20 arkadaşa için yemek yapacak. Vallahi bende üzülüyorum haline ama ne yapayım, Anneler Günü.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Herşey onun mutluluğu için. Önümde üstünde yazabileceğim konular var ve baktıkça içime kusma hissi geliyor. Birincisi, Türk Telekom, hükümet az daha gitmek üzereymiş de haberimiz yokmuş. Bu konuda ne yazabilirim ki? Burada olduklarını bilmiyorduk ki, gitmeleri sorun olsun diyebilirim en fazla.
       İkinci gündem maddesi Manda Sohbeti. Sayın Bush ve IMF bize manda mualesi yapıyorlarmış, politikayı Washington’dan dikte ediyorlamış. Doğrudur, hakikaten öyle yapıyor hergeler ama, kabahat bizde. Ankara’da bu saate kadar geyik muhabbeti yapılmasaydı, bizi de manda yerine koyamazdı Garp. Hani, bir de adam yanlış bir şey söylese, içim yanmayacak. Reform yap diyor.
       
KIRBAÇLASA DA YAZMAYACAĞIM
       Hayır, yazı işleri müdürü beni yine kırbaçlasa da bugün Türkiye yazmayacağım. WEBANİ bugün global, ne hatta evrensel takılıp, vizyonu ile gövde gösterisi yapacak.
       Vereceğim temel mesaj şu: Siz, problemleriniz var sanıyorsunuz, halinize dua edin. Mesela, Kuzey Avrupa’da yaşayabilirdiniz. Bunun ne zararı var demeyin sakın. Arktika’daki buz dağları eridikçe, Atlantiğin altında geçen sıcak akıntının gücünün azalacağı söyleniyor, adamlar adım adım buz çağına yaklaşıyorlar. Tabii, öyle bir şey olursa, 500 yıldır devam eder demografik trend terse dönecek, yani artık biz Avrupa’ya değil, Avrupa Antalya ve Bodrum’a göç edecek.
       
400 UFO VAKASI
       Tabii, o zamana kadar bu gezegen kalırsa. Dikkat ettiniz mi, Bush gibi kalıtımsal olarak bütçe kısmaya meraklı bir başkan, durup durken bir Uzay Ordusu kurmaya karar veriyor, olası füze saldırılarına karşı bir uzay şemsiyesi oluşturma projesini başlatıyor. Çok enteresandır, aynı günlerde ortaya çıkan gizli belgeler, ABD hükümetinin en az 400 uçan daire vakasını halktan gizlediğini ortaya koyuyor.
       Bence ABD gizli gizli uzaydan gelecek bir ziyarete hazırlanıyor. Şimdi, bu noktada, “Uzaylı kalkıp 40-50 ışık yılı mesafeden buraya niye gelir” diye soruyorsunuz.
       Birinci ihtimal, kaşiftir, öyle tesadüfen geçerken uğramıştır bu güneş sistemine. İkincisi, bu gezegeni bir protein kaynağı-fast food konaklama merkezi olarak kullanmayı planlıyordur. Üçüncüsü, yabancı kurumsal yatırımcıdır, portföy riskini yaymaya çalışıyordur. Bıyıkları olup olmadığını bilmiyorum.
       
HALİMİZE ŞÜKREDELİM!..
       Yani, özetle insan Türkiye’de de yaşasa, haline şükretmeli. Daha da beteri var. Aşağıdaki bölümü “bu ülkede iş yapılır mı?” diye için için hayıflanan bürokratlar da duysun, Avrupa Merkez Bankası’nda çalışıyor olabilirlerdi. Adamlar son bir aydır hergün “Enflasyon hala ciddi tehlike, faizleri indiremeyiz” diyorlardı.
       Hafta içinde, papuç pahalı geldi, cart diye kestiler faizi. Karizma delikli naney döndü. Şimdi, böyle bir skandal Türkiye’de olsa, hemen Jandarma devreye girer, sorumlular hakkında soruşturma başlatılır.
       Merkez Bankası üyelerinin tüm banka hesapları incelenir, eğer tesadüfen-örneğin— Euro’dan TL’ye geçen varsa, defteri dürülürdü. Ya da, o gün Merkez’e Euro satan bankaların listesi alınır, hortumculuktan dava açılırdı. Bazen, bu Avrupalılar zamanın çok gerisinde kalıyorlar.
       
LOKOMOTİFLERDE DURGUNLUK ENDİŞESİ
       Şaka bir yana, dünya ekonomisinin üç büyük lokomotifi, ABD, Euroland ve Japonya’da ciddi bir durgunluk endişesi başladı. Dünya finansal sistemi o kadar zayıf ki, bir ekonomik durgunluk, sorunları çok daha ağırlaştırabilir.
       Bana sorarsanız pek olası değil bu. ABD ekonomisinin yılın ikinci yarısında canlanacağını düşünüyorum. FED’in yapmaya devam edeceği faiz indirimleri yanında, Bush hükümetinin Kongre’ye onaylatmak üzere olduğu 1.35 trilyon dolarlık vergi indirimi de ekonominin motorlarını hızlandıracak.
       Ayrıca, İngiltere, Fransa ve Almanya’da seçimler yaklaşıyor. Eminim bu gelişmiş ülkelerin değerli hükümetleri Maastricht anlaşmasını bozmadan seçmene bir kaç kuruş ulufe dağıtmanın yolunu bulurlar. Japonya’dan kısa vade birşey beklemiyorum, ama yeni başbakan reform sözlerin tutarsa ekonomide kalıcı bir canlanma başlayabilir.
       Tabii, daha önce uzaylılar gelip hepimizi yemezlerse. Hepinizin Anneler günü kutlu olsun.
 
       
   
MSNBC News Atilla Yeşilada’nın bügüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanan tüm yazıları
MSNBC News Emine Uşaklıgil’in bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Levent Gürses'in bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Yarkın Cebeci’nin bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Murat Arın’ın bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Kerem Alkin’in bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Murat Yeşildere’ın bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Oğuz Büktel’in bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Mahmut Kaya’nın bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Turgut Tokgöz'ün bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Şükrü Küçükşahin’in bugüne kadar ntvmsnbc'de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Burçin Mavituna'nın bugüne kadar ntvmsnbc'de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Artunç Kocabalkan'ın bugüne kadar ntvmsnbc'de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Ozan Tarman'ın bugüne kadar ntvmsnbc'de yayımlanmış tüm yazıları
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları