Home page
Haber Menüsü


Ayhan Şahenk
 
İş, politika ve medya dünyasından
başsağlığı mesajları
 

 
NTV-MSNBC
 
3 Nisan —  Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk’in vefatının ardından; iş, politika ve medya dünyasından birçok isim NTV’deki özel yayın aracılığıyla başsağlığı mesajlarını iletti. Mesajlardaki ortak vurgu; Şahenk’in, iş dünyasındaki başarılarının yanısıra, başta eğitim ve sağlık olmak üzere, spor, sanat, kültür ve çevre alanlarındaki hizmetleriydi...

   
 
       
    MSNBC News Ayhan Şahenk'i kaybettik
MSNBC News Ulusal basında Şahenk'in vefatı
MSNBC News Basın'da Şahenk'in vefatı
MSNBC News Şahenk Vakfı'ndan örnek projeler
MSNBC News Şahenk'in vefatı Niğde'yi yasa boğdu
MSNBC News "Yolumu, yönümü değiştirmedim"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Cumhurbaşkanı Vekili Murat Sökmenoğlu, Ayhan Şahenk’in eşi Deniz Şahenk’e başsağlığı telgrafı gönderdi. Sökmenoğlu, telgrafında,
        “Muhterem eşiniz, değerli işadamı, hayırsever insan Ayhan Şahenk’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diler, size, ailenize ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletirim” dedi.
       
       TBMM Başkanı Vekili Vecdi Gönül,
işadamı Ayhan Şahenk’in ölümü dolayısıyla, eşi Deniz Şahenk’e başsağlığı mesajı gönderdi.
        Gönül, mesajında, Şahenk’in yaptığı yatırımlarla ülke kalkınmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Şahenk, kurduğu vakıflar aracılığıyla, ortaya koyduğu hayırseverlik örnekleri ile Türk halkının gönlünde taht kurmuştur” dedi. Gönül, iş dünyasının duayeni kabul edilen Şahenk’in vefatının Türkiye açısından büyük bir kayıp olduğunu kaydetti.
       
       Başbakan Bülent Ecevit
, Doğuş Grubu Başkanı Ayhan Şahenk’in vefatı nedeniyle eşi Deniz Şahenk’e bir başsağlığı mesajı gönderdi. Başbakan Ecevit, mesajında şunları kaydetti:
        “Sevgili eşiniz, değerli işadamı sayın Ayhan Şahenk’in vefatından derin üzüntü duydum. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi birçok şirketin kurulmasına öncülük ve liderlik yapan sayın Şahenk, başarılı iş hayatının yanında topluma, eğitime, spora ve çevreye yönelik yatırımlarıyla da halkımıza hizmet etmiştir.
        Türk iş dünyasının acı kaybı sayın Ayhan Şahenk’e Allah’tan rahmet diler, size, aileniz üyelerine ve Doğuş Holding çalışanlarına başsağlığı dileklerimi iletirim.”
       
       MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli,
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk’in vefatı nedeniyle, Bahçeli, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şak’in vefatı nedeniyle eşi Deniz Şahenk ve oğlu Ferit Şahenk’e birer başsağlığı mesajı gönderdi.
       
       ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz,
geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden işadamı Ayhan Şahenk’in oğlu Ferit Şahenk’e, başsağlığı mesajı gönderdi.
        Yılmaz, mesajında, Ayhan Şahenk’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, “Sadece sizler aile büyüğünüzü değil, Türkiye de atılımcı, çalışkan, örnek bir işadamını ve hayırseverini kaybetmiştir” dedi. Yılmaz, şunları kaydetti:
        “Yarım asırlık iş hayatı süresince kurduğu ve geliştirdiği kurumların kendisinden sonra da aynı başarı düzeyini sürdürmesi, eğitim ve sağlıkla ilgili hayır işlerinin artarak devamı, onun ruhunun şad olmasını sağlayacaktır. Eşim ve ben, şahsınızda ailenize ve tüm Doğuş Holding camiasına sabır ve başsağlığı, merhuma yüce Allah’tan rahmet diliyoz. Nur içinde yatsın.”
       
       Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan:
       

       Çok eski dostum Ayhan Şahenk Bey’in vefatı beni son derece üzdü. 1957’de DSİ’de çalışırken, Ayhan Bey’i bir müteahhit olarak tanıdım. Çok sayıda barajımızı inşa etmiş idi. İlişkilerimiz çok yakın bir şekilde devam etti. Türkiye’nin en güçlü işadamlarından biri olmasına rağmen kendisini ön plana çıkarmadı. İşadamları arasında en hayırsever insanlardan biriydi. Çok değerli yardımları ve hizmetleri oluyordu. NTV camiasına, Niğdelilere ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.
       
       DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden işadamı Ayhan Şahenk’in eşi Deniz Şahenk ile çocukları Filiz ve Ferit Şahenk’e, birer başsağlığı mesajı gönderdi.
        Çiller, Deniz Şahenk’e gönderdiği mesajında, Ayhan Şahenk’in vefatından büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Türk iş dünyasının saygın isimlerinden sevgili eşiniz Sayın Ayhan Şahenk beyefendinin vefatına üzüldüm. Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, size ve Şahenk ailesine başsağlığı diliyorum.”
       
       Bayındırlık Bakanı Koray Aydın:
       

       Ayhan Şahenk’i, 17 Ağustos Depremi’nden 4-5 gün sonra tanıma imkanı buldum. Kendisi beni aradı ve bakanlıkta randevu istedi. Görüşmemizde, depremden olan üzüntüsünü dile getirdi ve 500 milyar liralık bağış çekini afet fonuna aktarılmak üzere bana teslim etti. Ben de bu davranışından dolayı çok etkilendim ve teşekkür ettim. ‘Bu davranışınızı kamuoyuna duyurayım. Hem hareketiniz örnek olur, hem de yeni yardımlara örnek teşkil eder’ dedim. Fakat kendisi duyurmayı uygun görmedi, ‘Bunu duyurmazsanız, aramızda kalırsa iyi olur’ dedi. Ben bu etkilendiğim davranışı, yakın çevremdeki bazı dostlarıma anlatmıştım. Ama şimdi kendisini kaybettikten sonra bu davranışını kamuoyuna duyurmayı, depremzedelerin de adına borç biliyorum. Türk milletinin başı sağolsun.
       
       Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk:
       

       50 yıllık iş hayatı boyunca Ayhan Şahenk’le ilgili kimse en küçük bir eksiklik söylemedi, söyleyemedi. Her girişiminde başarıya ulaştı, bu başarılar da tesadüf değildi. Dürüstlüğün sembolüydü. Sevgili Ayhan Şahenk, hangi işe girmişse; aklı, siyasetin ve ticaretin gereği olan rekabaten asilliğini temsil etmiştir: Aklı ve rasyonelliği temsil etmiştir. Sermaye ile işadamlığını birleştirmiştir. Çok başarılı bir örnek olarak görüyorum. Baybını çok büyük buluyorum. Türk ticaret, sanayi ve bankacılık hayatı için, hepimiz için hep değerli bir olgu olarak yaşayacaktır. Ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Allah başka acı vermesin...
       
       Hürriyet Gazetesi Gn. Yay. Yön. Ertuğrul Özkök:
       

       Doğuş ailesine ve bütün Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. Çünkü benim için Ayhan Şahenk, 20. yüzyılda örnek Türk patronlarından, Türk müteşebbislerinden biriydi. Ayhan Bey’i ben kendi açımdan iki yanıyla çok önemli buluyordum. Birincisi, müteşebbis Ayhan Şahenk. Gerçek anlamda bir Türk müteşebbisidir. Bütün hayatı boyunca düzgün kalabilen Türkiye’nin gelişmesi ve kendi şirketlerinin gelişmesi için çabalayan bir ansandı. İkincisi; çalıştığı insanlara değer veren, onların duygu dünyalarına, onların o müesseseye verdiği hizmete karşılığını veren bir patron olarak hatırlayacağım. Bu kültür, Türkiye’deki bir çok müessesede yoktur. Hepimizin başı sağolsun...
       
       CNN Türk Genel Müdürü Taha Akyol:
       
Bütün Doğuş Grubu’na ve iş camiasına başsağlığı diliyorum. Büyük bir kayıptır. Çünkü kendisi Türkiye’de sanayinin, inşaat söktörünün, bankacılık ve medya sektörünün gelişmesinde öncü isimlerden biriydi. Kendisini inançlarına ve işine adamış biriydi. ‘En büyük sermayem, çalışanlarım’ derdi. Son derece vatansever bir insandı. Yaptığı büyük işlerde hem işadamı olarak haz alırdı, hem de Türkiye’ye yeni hizmetler kazandırdığını söylerdi. Türkiye’ye çok büyük hizmetler yaparak gitmiştir. Acınızı paylaşıyorum. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum.
       
       Alarko Holding Yön. Kur. Başkanı İshak Alaton:
       Hiç ön plana çıkmayı sevmeyen, hep profesyonellerini ön plana çıkaran, onlara güvenen bir insandı. Bunun yanında, zenginliğin çok ötesinde, saygınlığa önem vermiş bir insan. Hem şahsi, hem de şirketlerinin saygınlığından ve dürüstlükten, normal şartlarda kanunların gerektirdiği şekilde çalışmaktan katiyetle ayrılmamış büyük bir sanayici ve büyük bir işadamıydı. Hakikaten Türkiye ve Türkiye ekonomisi için büyük bir kayıp... Allah rahmet eylesin...
       
       Eğitim Gönüllüleri Vakfı Başkanı İbrahim Betil:
       
Sayın Ayhan Şahenk’le uzun yıllar bankacılık sektöründe beraber çalıştım. Bir profesyonelin çalışacağı ortamı sağlayan en iyi patrondu. Fakat yalnız işadamlığı boyutuyla değil, aynı zamanda özellikle sağlık ve eğitime yönelik olarak hassasiyeti dikkat çekiciydi. Tüm bankacılık ve iş camiasına, böyle acı bir kayıptan dolayı başsağılı diliyorum. Bir hayırseveri de kaybettik, bundan dolayı çok üzüntülüyüm. Ailesine başsağılı dileklerimi sunuyorum.
       
       Garanti Bankası Yön. Kur. Üyesi Mahfi Eğilmez:
       Ben bütün Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. Babamızı, önderimizi kaybettik. Ama bundan çok daha önemlisi Türkiye Cumhuriyeti büyük bir evladını kaybetti. Acımız sonsuz. Özellikle böyle kriz dönemlerinde, böyle sıkıntılı dönemlerde Ayhan Bey’in sağduyusu, aklı, mantığı ve yol göstericiliğine çok fazla ihtiyaç vardı. Böyle bir dönemde onu kaybetmiş olmak büyük üzüntü veriyor.
       
       İşadamı Şarık Tara:
       

       Ayhan Şahenk’le uzun süre birlikte çalıştık, zaman zaman rakip de olduk. Fakat her zaman kendisinin üstün vasıflarından yararlanmışımdır. Aramızda hep memleket meselelerini konuşurduk. Türkiye’nin problemlerini kendi aramızda çözmeye çalışıyorduk. Tabii Türkiye’nin ekonomisi için büyük bir lokomotif olmuştu. Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında binlerce çalışanı istihdam etti. Ailesine başsağlığı diliyorum. Bizi yalnız bıraktı. Allah onun yaptıklarını bütün Doğuş Grubu’na devam ettirmeyi nasip eylesin.
       
       TÜSİAD AB Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası:
       Türk özel sektör tarihini oluşturan temel direklerden Sayın Ayhan Şahenk’in vefatından duyduğumuz derin üzüntü içinde, ailesine ve Doğuş Grubu camiasına başsağlığı diliyorum.
       
       
  Mesajları okumak için linklere tıklayınız
İş dünyasının duayenlerinden Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk'in vefatıyla ilgili mesajlarınızı guncel@ntvmsnbc.com adresine yazabilirsiniz.
Okur mesajları 1
Okur mesajları 2
Okur mesajları 3
Okur mesajları 4
Okur mesajları 5

       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları