Home page
Haber Menüsü


Picasso operasyonuna vekil karıştı
Picasso’ya ait olduğu öne sürülen 2 adet tabloyu, 3 milyon dolar karşılığında alıcı gibi davranan polise satmak isterken yakalanan Van bağımsız milletvekili Mustafa Bayram’ın yeğeni ve şoförünün de aralarında bulunduğu 4 kişinin sorgusu sürüyor.
İstanbul
AA
25 Mart — İstanbul Mali Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bir istihbaratın değerlendirilmesi sırasında, ellerinde ünlü ressam Picasso’ya ait 2 adet tablo bulunan şebekenin bir aracı sayesinde bu tabloları satmak için müşteri aradığı belirlendi. Bunun üzerine bir süre takip edilen aracı ile alıcı gibi davranarak irtibat kuran polis, tabloları gördükten sonra birkaç kez görüştükleri aracı vasıtasıyla malın sahibi olan Van bağımsız milletvekili Mustafa Bayram’ın yeğeni İhsan Demir ile Cumhur Ertekin’e ait Üsküdar’daki evde buluşma ayarladı.

   
 
       
    MSNBC News Van Milletvekili Bayram'a yargı yolu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Alıcı gibi davranan ve “eksper” rolü yapan 2 polis, Ertekin’e ait eve girip mal sahibi Demir’i beklerken, diğer polisler de evin çevresinde güvenlik önlemleri aldı.
        Bir süre sonra eve gelen İhsan Demir’le uzun süre pazarlığı sürdüren polis, tanesi 1.5 milyon dolar olmak üzere 2 tabloyu satın almak için Demir’le anlaşmaya vardı. Pazarlık tamamlandıktan sonra alıcı gibi davranan polislerle yemeğe gitmek üzere evden çıkan İhsan Demir ve Cumhur Ertekin, dışarı çıktıkları anda da çevrede önlem alan güvenlik kuvvetlerince yakalandı. Evde yapılan aramalarda ise, 2 kutu içerisinde ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’ya ait olduğu sanılan 2 adet tablo ele geçirildi.
       
POLİSLERLE BOĞUŞTU
       Bu arada çevrede hazır bekleyen polisler de, evin yakınında şoförü İsmail Zorlu ve kimliği açıklanmayan başka bir kişiyle Mercedes marka otomobilinin içinde bekleyen Van bağımsız milletvekili Mustafa Bayram’ı, milletvekili olduğunu bilmeden gözlem altına almak istedi.
        Ancak Bayram, direniş göstererek kendisini gözlem altına almak isteyen polislerle boğuşmaya başladı. Bir süre devam eden boğuşma sırasında milletvekili kimliğini gösteren Mustafa Bayram, durumun bildirildiği savcının talimatıyla gözlem altına alınmadan olay yerinde serbest bırakıldı.
        Operasyon kapsamında yakalanan İhsan Demir, Cumhur Ertekin, İsmail Zorlu ve kimliği açıklanmayan kişi ise, gözlem altına alınarak Mali Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
       
YARIN İNCELENECEK
        Ele geçirilen tablolardan birinin, kabartma tarzı yapılmış palyaço portresi, diğerinin ise arkası dönük çıplak kadın portresi olduğu belirlendi.
        Çerçevelerinden, eserlere de zarar verilmek suretiyle kesilen tabloların arka yüzeylerinde, Paris’teki bir galeriye ait damga bulunduğu görüldü. Eserleri, orijinal olup olmadıklarının anlaşılması için Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Heykel Bölümü’ne götüren polis, hafta sonu olması nedeniyle burada görevli bulamayınca tekrar şubeye geri getirdi. Eserler, yarın da aynı yere tekrar gönderilerek orijinal olup olmadıklarının anlaşılması için incelettirilecek.
       
15 MİLYAR LİRALIK BORÇ TEMİNATI OLARAK ALINMIŞ
       Gözlem altına alınan sanıklardan İhsan Demir’in polise verdiği ilk ifadede, tabloları 15 milyar liralık borcuna kefil olduğu bir kadından teminat olarak aldığını söylediği bildirildi.
        Aynı kadının Demir’e, Kuveyt’ten çalındıktan sonra Irak’a getirilen bu tabloları Iraklı bir generalden satın aldığını anlattığı belirtildi. Demir’in, fiyatlarının çok yüksek olduğunu sonradan öğrendiği tabloları satmak için de aracıyla irtibat kurarak, müşteri aramaya başladığı kaydedildi. Polis yetkilileri, tabloları teminat olarak Demir’e veren kadın ve olayla bağlantıları görülen diğer kişilerin de yakalanmasına çalışıldığını söylediler.
       
İLK PİCASSO TABLOLARI DEĞİL
       Bu 2 tablo, orijinal oldukları tespit edilirse, Türkiye’de ele geçirilen ilk orijinal Picasso tabloları olmayacak. Ünlü ressam Pablo Picasso tarafından İspanya’nın Barcelona kentinde 1903 yılında yapılan “Bir Genç Kadının Portresi” adlı eser geçen yıl Temmuz ayında Hatay’da, 1920 yılında yapılan “Masa başında ellerinde kadeh taşıyan 2 insan figürlü’‘ tablo da geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Mardin‘de ele geçirilmişti.
        İstanbul İl Jandarma Komutanlığı‘na bağlı ekipler de, 13 Şubat 2001 tarihinde Silivri‘de gerçekleştirdikleri operasyonda, 1931 yılı yapımı soyut çalışma olan başka bir Picasso tablosu ele geçirmiş ve olayla ilgili 2 kişiyi yakalamıştı.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları