Home page
Haber Menüsü


Oscar töreninden unutulmaz sahneler
 
25 Mart Pazar gecesi 73’üncü kez verilecek Oscar ödülleri törenlerinde, hafızalardan silinmeyecek olaylar yaşanıyor.   Sally Field
Sally Field 1984 yılında ikinci Oscar'ını kucakladı
 
Los Angeles / ABD
NTV-MSNBC
16 Mart 2001—  1984 yılında, aktris Sally Field “Places in the Heart” filmiyle ikinci kez Oscar almak için sahneye çıktığında, olanlara hala inanamıyordu. Bir Hollywood oyuncusu olamayacağına inanan aktris, “İlk seferinde hissetmemiştim, ama şimdi hissediyorum” demiş ve mikrofona seslenmişti: “Beni sevdiğinizi biliyorum! Şu anda beni seviyorsunuz!!!”. Field bu konuşmayı törenin hemen ardından unutmak istemiş olabilir, ama Oscar seyircisi hiçbir şeyi unutmaz!

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bazen ne söylediğin değil, neyi nasıl söylediğin önemlidir...
Cuba Gooding Jr.

Cuba Gooding Jr. sahneden inmek bilmedi
       1997 yılında “Jerry Maguire” filmindeki rolüyle En iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar’ını kazanan Cuba Gooding Jr, teşekkür konuşmasıyla tarihe geçenlerden. İlk önce öğretmenine, sonra annesine, sonra Tanrı’ya teşekkür eden Cuba, bitiş müziğiyle birlikte Tom Cruise ve Cameron Crowe’a “Sizi seviyorum” diye bağırdı. Sonra bağırarak aklına gelen herkesi arka arkaya sıralayan Cuba, kendini tutamayıp konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu işe karışan herkes! Sizi seviyorum!!!”. Cuba’nın apar topar sahne arkasına alınmasıyla, tören sunucusu Billy Crystal bir anons yaptı: “Eğer Cuba’nın teşekkür etmediği birileri varsa.... Lütfen bana isimlerinizi verin, çünkü sizi sahne arkasında bekliyor.”
       
       “Alemin kralıyım!!!”
       1997 yılında “Titanic” filmi Oscar’ları silip süpürürken, yönetmen James Cameron’a da bir heykelcik düşmüştü. Heykelciği kucaklayan Cameron, kollarını havaya kaldırıp Leonardo Di Caprio’nun repliklerini tekrarlamıştı: “Bu dünyanın kralıyım!!!”
"Bu dünyanın kralıyım"
James Cameron
       
       
       Oscar’la ilk tanışma...
       
Oscar’ı ilk kez kucaklamak her zaman görülmeye değer bir şeydir, ama çok az oyuncu o anda tarihe geçecek cümleler kurabilir. 1968’de “Funny Girl” filmiyle ilk kez Oscar’ı kazanan Barbara Streisand heykelciğe bakıp “Merhaba harika şey” deyince, tüm seyirciler gülmekten kırılır. Streisand, ikinci Oscar’ını da 1976 yılında bu kez en iyi orijinal şarkı kategorisinde (A Star Is Born “Evergreen”) alır.
       
       “Şınav da çekerim...”
Jack Palance yaşlanmadığını kanıtlıyor
Jack Palance        1991 yılındayız. “City Slickers” filmindeki rolüyle En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanan Jack Palance, önce sakin bir şekilde konuşmaya başlıyor, sonra kürsüyü terk edip tek eliyle şınav çekmeye başlıyor... Belli bir yaşa gelmiş oyuncuların, yapımcılar tarafından göz ardı edildiğini ve genç oyuncuların tercih edildiğini söyleyen Palance, kendisini kanıtlamak için bazen şınav çekmek zorunda olduğunu anlatmaya çalışıyor. Gerçi elinde tuttuğu Oscar heykelciği buna yeterdi ama...
       
       Oscar seyircisi her şeye gülmez...
       1995 yılında düzenlenen Oscar töreninde Billy Crystal ve ünlü talk şovcu David Letterman’ın yaptıkları skeci, “unutulmaz anlar” arasında saymak haksızlık olur; onu tarihe geçen bir rezalet olarak değerlendirmek gerekir. Alfred Hitchcock’un yönettiği ve Cary Grant’in oynadığı 1959 tarihli “North by Northwest”in ünlü uçakla kovalama sahnesiyle dalga geçmeye çalışan Crystal ve Letterman, Hollywood’un pek de eğlenceli bir anına denk gelmediklerinden olsa gerek, kimseyi güldüremediler. Skecin sonunda akılda kalan tek şey, Letterman’in tekrarlayıp durduğu “Uma, Oprah” sözleri oldu.
David Niven'ın konuşması çıplak bir adamın sahneye atlamasıyla kesildi
David Niven
       
       Beklenmeyeni bekleyin...
       1973 yılında aktör David Niven konuşma yaparken sahne arkasından fırlayan çıplak bir adam tüm seyircileri kahkahaya boğar. Adam sahneden iner ama seyirciler gülmeyi kesmez. Bir süre bekleyen Niven, tekrar konuşmayı başarınca “Sizce de harika değil mi... Adamın sizi güldürmesi için tek yol soyunarak kusurlarını göstermesi.”
       
       “Hayatıma giren erkekler”
Tom Hanks

Tom Hanks'in konuşması filmlere ilham verdi
       1993 yılında “Philadelphia” filmiyle En iyi erkek oyuncu Oscar’ını alan Tom Hanks’in teşekkür konuşması o kadar ilginçti ki filmlere konu oldu. Hanks lisedeki tiyatro hocasına ve eski sınıf arkadaşına teşekkür ederken “En iyi iki Amerikalı gay, hayatımda ilişkiye girdiğim için kendimi şanslı gördüğüm iki mükemmel erkek” sözlerini kullandı. Bu sözler Kevin Klein’ın oynadığı “In & Out” filminin de fikir babası oldu.
       
       Anne! Baba! Sizi seviyorum!
       Pek çok Oscar kazanan oyuncu anne ve babasına teşekkür etmeyi unutmamıştır, ancak kimse Louise Fletcher kadar içten etmemiştir. 1975 yılında “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” filmiyle En iyi aktris ödülünü kazanan Fletcher, teşekkürlerini sıraladıktan sonra sağır-dilsiz lisanıyla anne ve babasına teşekkür ederken sesi titriyordu: “Anne ve baba. Bana bir hayalim olması gerektiğini öğrettiğiniz için size teşekkür ediyorum. Şimdi hayallerimin gerçek oluşunu izliyorsunuz.”
Roberto Benigni, sahneye koltukların tepesinden yürüyerek çıktı
Roberto Benigni
       
       Sevinçten havaya uçanlar...
       1999 yılında “Hayat Güzeldir/Life Is Beautiful” filmiyle En iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazanan Roberto Benigni, sevinçten havalarda gezmek” deyimini biraz değiştirdi. Kazandığını duyunca seyircilerin oturduğu koltukların üzerine basa basa sahneye çıkan Benigni’nin sevinci görülmeye değerdi.
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları