Home page
Haber Menüsü


 
Ya reformlar ya seçim...
 
Yeni program konusunda yapılması gerekenler yapılırsa olumlu rakamlar piyasanın önünü görmesini sağlayacaktır. Bu nedenle önemli olan önce reformları yapıp dış kaynak sağlamak. Bu iş dışarıdan destek gelmeden asla çözülemez.
 
Artunç Kocabalkan
 
14 Mart—  Malum dalgalı kura geçtik ya herşey birdenbire tamamen değişti sanki.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Doğrusu çok şey değişti; faizler fırladı dolar dalgalandı enflasyonda hedeflerden vazgeçildi Kemal Derviş geldi gitti tekrar geldi; dövizde dalgalanma duruldu tekrar dalgalandı sonra yine duruldu...
       Tüm bu toz duman yavaş,yavaş evet ne yazık ki yavaş,yavaş dağılıyor. Çok zamanımız var ya harcayacak bor madeni gibi o yüzden bozdur,bozdur harca malum zaman harcamaları bütçede yer almıyor.
       Umarız; tabii başka yapılacak şey yok o yüzden umarız bu zaman akışı IMF’in bilgisi ve kontrolü dahilindedir.Yani bu sırada yüksek faizin maliyeti ve bozulan dengelerin tekrar sağlanması için gerekenler beraberce yapılacaktır.
       Bu 18. stand by by by by (bibibibi)’ın ardından tek fark olarak söylenen sorunların ve çözümlerin artık daha net ortaya konduğu. Artık herkes kamu bankaları ve tüm bankacılık sektörü’nde yeniden yapılandırma bekliyor. Peki kim mi yapacak bunları?
       Bizim hükümet ve IMF. Çok güzel peki neden daha önce yapmadınız. Türkiye deneme tahtası mı?
       Ama böyle demeyelim umutsuzluk Türkiye’ye ne kazandırır ki ?
       Söyleyeyim; “insanlar masal değil gerçekleri görürler” işte bunu kazandırır.
       Deniyor ki bayramda bu işin yetişmemesi normal. Boyacı küpü mü kardeşim Türkiye’nin yıllardan beri gelen sorunları bunlar işin bir de sosyal yanı var.
       Peki bu sosyal yan program başlarken yok mu idi ? Gelinen bu noktada programın ismi ulusal olunca daha mı kolay olacak herşey ?
       Herkes problemi ve yapılması gerekenleri biliyorsa ne bekliyoruz. ...
       
PROGRAMLA İLGİLİ YENİ BİRŞEY YOK
       Şu sürede ben yeni hiçbirşey duymadım programla ilgili. Böyle olunca da beklenildiği gibi önemli mesajlar verilecek diye 850,000-900,000 TL aralığına inen dolar birden 940,000 TL oldu. Gelecek hafta 4 katrilyon itfa var daha ihale takvimi yok.
       Tek duyduğumuz sosyal mesajlar. İşçiye ve memurlara verilecek zamlar oranları.
       Bundan sonrası bu işin gelişimini izlemenin yolu Merkez Bankası Bilançosu’nda yer alan kamuya açılan krediler rakamına bakmaktan geçer. İnşallah geçmez.
       Zaten seçim demek intihar demek. Seçim ihtimalini son açıklamalar öncesinde sorsanız sıfıra yakın derdik ancak şimdi....
       Kamu bankaları’nın yönetiminin üst kurula devredilerek siyasi etkinin azaltılması konusuna gelince. Herhalde Sayın Derviş’in de onay (10 ay değil) verdiği bir çözüm yolu ki sesi çıkmıyor. Yapılanların hepsi yabancı kaynak sağlamayı amaçladığına göre umuyoruz ki yabancıları da tatmin eder. Bizi etmedi. Çünkü kurulu oluşturacak kişiler aynı bankaların yönetiminde halen görevde olan kişiler olduğuna göre acaba ne değişti yoksa etki yapanlar görevden ayrılacak ?
       Programın ayrıntıları belli değil ama bazı rakamlar söyleniyor. Ortalama kur ya da enflayon rakamları hakkında hedef vermenin yanlış olduğu görüşündeyiz. Bizce yapılması gerekenler yapılır ise olumlu rakamlar zaten piyasanın önünü görmesini sağlayacaktır. Bu nedenle önemli olan önce reformları yapıp dış kaynak sağlamak. Bu iş dışarıdan destek gelmeden asla çözülemez.
       Şimdi hükümetin önünde bir senet var bu senette şahsi ve siyasi kefaletleriyle söz verip sonra da yapacakları reformların listesi var. Bu listeyi imzalar iseler para gelir yoksa seçim olur.
       Umut garibin ekmeği pozitif enerjimizi koruyalım. Başbakan Bülent Ecevit de söylüyor göstergeler olumlu imiş. Hükümet kamu harcamalarını kısacak özelleştirmeleri (Türk Telekom ve Türk Hava Yolları) yapacak, kamu bankalarını ve bankacılık düzenlemelerini yapacakmış.
       Biz batmayız elbette “Türkiye gemimidir batsın”. Hem ABD var yanımızda.
       Öyleyse yatırımcıya selam, hala ümit var piyasayı izlemeye devam. Dövizde ortlama olarak kalınacak aralık 900-950 bin TL aralığı. Ama ille de korunmak isteyenler yine de dövizde kalmalı. Az da olsa risk almak isteyenler dövizlerini bozabilir. Rahat uyuyacağım diyenler TL de iseniz TL de, döviz de iseniz dövizde kalın.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları