Home page

Haber Menüsü


Paris’te skandal
 
Parc de Prince Stadyumu’nda oynanan Paris Saint Germain-Galatasaray maçına, ikinci yarıda tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle yaklaşık 20 dakika ara verildi.  

 
NTV-MSNBC
13 Mart —  Fransız polisinin müdahalede gecikmesi üzerine Parisli taraftarların saldırılarından kaçan birkaç Türk taraftar sahaya indi. Bunun üzerine Portekizli hakem Parreira, futbolcuları soyunma odasına gönderdi. Maça verilen 20 dakikalık aranın ardından güvenlik sağlanınca, maç yeniden başladı. Polisin olayın ardından yaptığı açıklamada da, PSG taraftarlarının, tribünlerin arasındaki parmaklıkları yıkarak Türk taraftarlara saldırdığı bildirildi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Fransız polisi, Paris Saint Germain'li seyircilerin saldırılarına uzun süre müdahale etmedi.
       Ev sahibi takımın ilk yarıyı 2-0 önde kapatmasının ardından 59. dakikada Türk seyircilerle Paris Saint Germain’li taraftarlar arasında kavga çıktı. Fransız polisinin müdahalede gecikmesi üzerine saldırıya uğrayan birkaç Galatasaraylı taraftar sahaya indi.
       
Fransız fanatikler tarafından tartaklanan birkaç Türk seyirci, çareyi sahaya girerek Galatasaraylı futbolculara sığınmakta buldu.
        Galatasaraylı futbolcular ve güvenlik güçlerinin eşliğinde bu taraftarlar dışarı çıkarıldı. Tribünlerde de karışıklığın sürmesi üzerine maçın Portekizli hakemi Vitor Manuel Melo Perreira, 64. dakikada maçı durdurarak iki takımı da soyunma odalarına gönderdi.
       
Tribünlerdeki görevliler de kavgaya bir süre seyirci kaldı.
       Hakem Parreira, güvenlik sağlanana dek maçı başlatmadı. Yaklaşık 20 dakika soyunma odalarında bekleyen Saint Germain ve Galatasaraylı futbolcular, tribünlerdeki kavganın sona erdirilmesinin ardından sahaya çıktı.
Formalite maçı PSG’nin: 2-0
Tribünlerdeki kavga ilginç görüntülere de sahne oldu. Taraftarlar, kavganın büyümesi üzerine kemerleriyle birbirine saldırdı.
       64. dakikadan itibaren yeniden başlanan maç, Saint Germain’in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Öte yandan Fransız seyircilerin, Galatasaraylı taraftarları tahrik etmek amacıyla Ermeni bayrakları sallamaları dikkat çekti.
       
DIŞİŞLERİ DEVREDE
       Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Türk seyircilerin güvenliğinin sağlanması için Paris’teki Türk Büyükelçiliği’ne talimat verdi. Ankara’nın talimatı üzerine Büyükelçilik devreye girerek ilgili Fransız makamlarıyla temas kurdu. Fransız yetkililerden Türk seyircilerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alınması istendi. Öte yandan Türkiye’deki Fransız temsilciliklerinde de, güvenlik önlemlerinin alındığı belirtiliyor.
       
OLAYLARDA 56 KİŞİ YARALANDI
       UEFA Sözcüsü Marcus Siegler, PSG, UEFA ve Parc des Princes stadı yetkilileri arasında yapılan toplantıdan sonraki açıklamasında, “Kızılhaç verilerine göre, maçtan sonra çıkan olaylarda 56 kişi yaralandı, bu kişilerin 17’si hastaneye kaldırıldı. Yaralananlardan en az birisi Türk vatandaşı” dedi. Yaralanların arasında stad görevlisi dört kişinin de bulunduğunu belirten Siegler, “Olayların çıkış nedeni açık değil. İki takım taraftarları birbirlerini kışkırtmış gibi görünüyor” şeklinde konuştu.
       
FRANSIZ POLİSİ: PSG’LİLER SALDIRDI
       Bu arada polisin açıklamasında, olaylarda altı kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, maçın ikinci yarısının başında Auteuil ve Boulogne tribünlerinde oturan PSG taraftarlarının, Türk taraftarlarla aralarında bulunan parmaklıkları yıkarak Türk taraftarlara saldırdığını, bunun üzerine olaya derhal müdahale edildiği kaydedildi.
       
ULUSOY’DAN TEPKİ
       Galatasaray ile Paris Saint Germain arasında yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu’nun son maçında, tribünde çıkan olaylar nedeniyle maça ara verilmesinin ardından Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, “İnsan haklarından bahsedenler, Türk taraftarların linç edilişini iğrenç bir şekilde seyrettiler” dedi. Haluk Ulusoy, böyle bir olaya tanık olmadığını belirterek, “Türk seyircilerin güvenliğini nasıl sağlayamazlar, anlamak mümkün değil” diye konuştu.
       Ulusoy, şunları söyledi:
       “İnsan haklarından bahsedenler, Türk seyircilerin linç edilişini iğrenç bir şekilde seyrettiler. Vatandaşlarımız canlarını kurtarmak için kendilerini sahanın içine zor attılar. Ali Sami Yen Stadı’nda bir maytap atıldı diye binlerce İsviçre Frangı para cezası verenlerin, bu maçla ilgili tavırlarını çok merak ediyorum. Galatasaray’ın tam oyunda üstünlüğü sağladığı bir anda böyle olayların olması çok düşündürücü. Takımımız belki beraberliği, belki de galibiyeti yakalacayacaktı. Ama önemli olan neticeden daha çok ordaki vatandaşlarımızın can güvenliği, bunu nasıl sağlayamazlar, anlamak mümkün değil. Konunun peşini bırakmayacağım. Hem federasyon, hem de Türk devleti olarak bırakmayacağız. Yarın, Dışişleri Bakanlığı yetkililerimizle görüşeceğim ve konunun takipçisi olacağım. Türk vatandaşların linç edilmek istenmesinin hesabı sorulacaktır.”
       
       
 
       
    MSNBC News Formalite maçı PSG'nin: 2-0
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları