Home page
Haber Menüsü


Çankaya’da 2. Semra dönemi
 
10. Cumhurbaşkanı Sezer, Çankaya’ya aday gösterilene kadar kamuoyunun yabancısıydı. First Lady Semra Sezer hakkında da fazla birşey bilinmiyor.   Semra-Ahmet Necdet Sezer

 
Nilay Karaelmas - Ankara
20 Mayıs—  Türkiye’nin yeni “First Lady”si Semra Sezer, Çankaya Köşkü’ndeki yeni evine geçene kadar, konuklarına kendisi çay-kahve hazırlıyordu. Eşi Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı seçildikten sonra bile konuklarına elleriyle ikramda bulundu. Anlaşılan yeni First Lady, Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın eşi, adaşı Semra Özal’dan hayli farklı ve 7 yıl boyunca da farklı olacağa benziyor. 10. Cumhurbaşkanı’nın eşi olarak bugüne kadar 16 Mayıs’taki devir-teslim töreni ve 19 Mayıs törenleri dışında medyada hiç yer almadı. Kıyafeti her iki seferinde sade ve resmiydi: Koyu renk döpyes, beyaz gömlek, çok hafif makyaj.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Sezer

       Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre, 17 Ağustos 1944 tarihinde eşi gibi Afyon’da doğan, Semra Hanım hakkında özel bilgi hayli az. Ama Semra Sezer, Aslan burcunun tipik özelliği olan zarafeti, bünyesinde fazlasıyla barındırıyor.
       Doğum tarihine göre Semra Sezer’in 2000 yılı için Astrolojik Numerolojik falına baktığımızda ise ortaya şöyle ilginç bir tablo çıkıyor: “Değişiklik ve başarı size güç kazandıracak. Yetenekleriniz daha çok farkedilecek.”
       Tüm gençlik yıllarını ilkokulda sınıf öğretmenliği yaparak geçiren Semra Hanım’ı anlaşılan “First Lady”liği sırasında tanıma şansını bulacak kamuoyu.
       Dile kolay, öğretmenlik yaşantısının 25 yılını Ankara’da geçiren ve Şubat 2000’de Çankaya İlkokulu’ndan, by-pass ameliyatı olan eşi Ahmet Necdet Sezer’in “sağlık durumu uzun soluklu bir bakım gerektirdiği” gerekçesiyle emekli olan Semra Sezer, iyi bir öğretmen olmanın yanı sıra, vefalı bir eş.
       
HUKUK FAKÜLTESİNİ BIRAKTI
Sezer Ailesi birarada: Semra ve Ahmet Necdet Sezer, oğulları Levent Sezer, büyük kızları Zeynep-Mustafa Kemal Kısacıkoğlu, küçük kızları Ebru-Hakan Akbatur.
Sezerler        “Semra”nın sözlük anlamı “esmer kadın, esmer kız”. 1960’lı yılların başında esmer güzeli bir genç kız olarak Ankara Hukuk Fakültesi birinci sınıfına yazılıyor. O zaman Emlakbank’ta personel müdürü olan babası Kemal Kürümoğlu’nun yanında çalışan ve aynı zamanda Hukuk Fakültesi’nde okuyan Sebahattin Genelioğlu aracılığıyla şimdiki eşiyle tanışıyor. Ahmet Necdet Sezer’le evlenmeye karar veriyor ve Türkiye’nin 10. Cumhurbaşkanı’yla daha genç bir hakim adayıyken 1963 yılında nişanlanıyor. Semra Hanım, Hukuk Fakültesini 2. sınıfta bırakarak öğretmen olmaya karar veriyor. Semra Kürümoğlu, nişanlısının askerliği bittikten sonra 1964 yılında evleniyor ve eşiyle birlikte tayin oldukları Diyarbakır’ın Dicle ilçesine gidiyor.
       Semra Hanım ilk doğumunu burada yapıyor. Sezer ailesinin ilk çocukları Zeynep 1966 yılında Dicle’de doğuyor. Sezer ailesi daha sonra, Yozgat’ın Yerköy ilçesine tayin oluyor. Semra Hanım ikinci doğumunu da burada yapıyor ve ikiz çocukları, Ebru ve Levent dünyaya geliyor.
       Semra Hanım ve Ahmet Bey, 1975 yılından itibaren çocuklarını Ankara’da yetiştiriyorlar.
Ahmet Necdet Sezer, annesi Hatice ve kızkardeşi Ayfer'le tatilde.
Sezer Ailesi        Semra Hanım, Ahmet Necdet Sezer’le evlendiğinde üç görümcesi vardı. Ayten, Aysel ve Ayfer. En büyük görümcesi Ayten’i (Oral) yaklaşık 10 yıl önce kaybediyorlar. Kayınvalidesi Hatice Sezer Afyon’da oturuyor. Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanlığına adaylığı açıklandıktan sonra 80 yaşındaki kayınvalidesi yanlarına misafir geldi.
       Eşinin sevdiği Afyon yemeklerini çok güzel pişiriyor. Eşiyle birlikte tiyatroya gitmeyi ve alışveriş yapmayı seviyor.
       İki yıl önce anneanne olan Semra Hanım, büyük kızı Zeynep’in 1998’de dünyaya gelen kızı Sezer’le torun keyfini yaşıyor.
  PORTRE
Liderleri birleştiren isim
Ahmet Necdet Sezer

       Semra ve Ahmet Necdet Sezer’in büyük kızları Zeynep Eximbank’ta çalışıyor ve kendisi gibi bir bankacı olan Mustafa Kemal Kısacıkoğlu ile evli. Küçük kızları Ebru da ablası gibi Eximbank’ta çalışıyor ve o da Başkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Hakan Akbatur’la evli. Oğulları Levent Sezer de bankacı ve İstanbul’da yaşıyor.
       Türk kamuoyu, sakin ve mütevazı bir yaşantıdan, Türkiye’nin First Lady’si olarak Çankaya Köşkü’ne taşınan 56 yaşındaki Semra Hanım’ı çok merak ediyor.
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları