Home page
Haber Menüsü


Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Hizbullah'a karşı yaptığı başarılı mücadele ile gündeme gelmişti.
Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan öldürüldü
Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu. Okan’ın 4 koruması ve şoförü de saldırıda şehit oldu.
Diyarbakır
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    25 Ocak —  Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan saat 18:00 sularında makam aracıyla makamından ayrıldı. Okkan’ın makam aracı Emniyet Müdürlüğü binasından yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta çapraz ateşe tutuldu. Saldırıda Emniyet Müdürü Okkan ve 5 polis şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Kentte gece başlayan operasyonlar sürüyor.  

   
 
       
    MSNBC News Okkan ve suikast hakkındaki maillerinizi yayınlıyoruz
MSNBC News Şehit ailelerine 10 milyar tazminat
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Şehitlik semtindeki Emniyet Müdürlüğü binasından makam otomobili ile ayrılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, yaklaşık 800 metre ilerideki Et Balık Kurumu önünde saat 17.25’te dört kişinin silahlı saldırısına uğradı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Okkan’ın makam otomobili ile korumalarının bulunduğu diğer araç, uzun namlulu silahlarla çarpraz ateşe alındı. Saldırıda Emniyet müdürü Gaffar Okkan’ın yanısıra özel kalem görevlisi Mehmet Kamalı, korumaları Sabri Gün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy şehit oldu.
       
SALDIRGANLARIN SAYISI
       Diyarbakır’da dün düzenlenen ve Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun şehit olduğu hain saldırıyı, 10 kadar teröristin gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile polisler Mehmet Kamalı, Atilla Durmuş, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi, Sabri Kün’ün şehit olduğu saldırıyı 10 kadar teröristin gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.
       Olay yerinde teröristlere ait 1 adet patlamış, 3 adet de patlamamış el bombası, bir kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bir Makarof marka tabanca ile bu silahlara ait 430 mermi kovanının bulunduğunu ifade eden yetkililer, teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdürüldüğünü bildirdiler.
       
MAKAROF TABANCA
       Bu arada, olay yerinde ele geçirilen teröristlere ait Makarof tabancanın ayrı bir özellik taşıdığı kaydedildi. Makarof marka tabanca, özellikle 1990-1994 yılları arasında bölgede Hizbullah terör örgütünce gerçekleştirilen kanlı saldırılarda kullanılıyordu. Rus yapımı Makarof tabancaların Hizbullah terör örgütünün tercih ettiği bir tabanca türü olduğu belirtildi.
       
DİYARBAKIRSPOR HENDEK’E GİDECEK
       Öte yandan, Diyarbakırsporlu yöneticiler, teknik heyet ve tüm futbolcular, şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın cenaze törenine katılmak üzere bu akşam Hendek’e gidecek.
       Kulüp başkanı Adnan Öktüren, yaptığı açıklamada, dün Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda düzenlenen saldırıda Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi olayını nefretle kınadıklarını belirterek, şöyle dedi: “Bu hain saldırıda en büyük acıyı Diyarbakır halkı, kurum olarak ta Diyarbakırspor yaşamıştır. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, katillerin acilen yakalanmasını istiyoruz. Gaffar Okkan’ın yeri zor doldurulur.”
       Öktüren, Diyarbakırspor olarak bu akşam uçakla İstanbul’a gideceklerini, oradan karayoluyla Adapazarı’nın Hendek ilçesine geçeceklerini kaydederek, “Takımımız; yönetim, teknik heyet ve tüm futbolcular bu akşam gideceğiz. Yarın kulübümüze büyük emekleri geçen Okkan’ı Hendek’teki son yolculuğunda yalnız bırakmayacağız” dedi.
       
YARALILARIN DURUMU İYİ


Devlet Bakanları Edip Safter Gaydalı ve Fikret Ünlü yaralı polisleri hastanede ziyaret etti.
       Saldırı sırasında çevrede bulunan karakol ve trafik polislerinden 4’ü de yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi ve Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yaralı polis memurlarının da Nuri Bozkurt, Mustafa Dinçer, Veli Göktepe ve Fatih Gökçek olduğu açıklandı. Şehit polis memurlarından Atilla Durmuş’un Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un yeğeni olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde, saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ait olduğu belirtilen bir kalaşnikof tüfek bulundu.
       
OPERASYONLAR SÜRÜYOR


Vali Serhadlı, saldırının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.
       Olay yerinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, operasyonların devam ettiğini belirterek, “Gerekli çalışmalar yapılıyor. Saldırının kimler tarafından yapıldığını söylemek için şimdi çok erken” dedi. Saldırının ardından kaçan ve 4 kişi oldukları tahmin edilen saldırganların yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyon sürerken, kent merkezinde çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Kent giriş-çıkışlarındaki kontroller de artırıldı.
Gaffar Okkan’ın özgeçmişi

       
ŞÜPHELER HİZBULLAH ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYOR
       Polis birimleri saldırının terör örgütü Hizbullah militanları tarafından yapılması olasılığını araştırıyor. Emniyet birimlerine Hizbullah tetikçisi olduğu belirtilen kişilerin fotoğrafları dağıtıldı. Son zamanlarda terör örgütü Hizbullah’a yönelik düzenlenen başarılı operasyonlarla adından söz ettiren Okkan, Diyarbakır’da başlattığı çeşitli uygulamalarla da vatandaşların büyük takdirini toplamıştı.
       İslami terör ile ilgili çalışmalar yapan gazeteci-yazar Mehmet Faraç, saldırının Hizbullah tarafından yapılması olasılığının yüksek olduğunu söyledi. NTV’nin 24 saat programına katılan Faraç, örgütün iyi organize olduğunu belirtti ve PKK’nın bile Diyarbakır’da böyle bir saldırı düzenlemediğinin altını çizdi. Okkan’ın şehit edilmesi vatandaşlar arasında da büyük üzüntü yarattı.
       
Hizbullah’ın ölüm listesindeydi

       
ARANAN 26 TETİKÇİYİ AÇIKLAMIŞTI
       Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, geçtiğimiz hafta Vali Cemil Serhadlı ile birlikte Valilik’te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar konusunda bilgi vermişti. Okkan, terör örgütü Hizbullah’ın tetikçisi olduğu belirlenen 26 kişinin kimliklerini açıklayarak, teröristlerin yakalanmasına çalışıldığını kaydetmişti.
       
OKKAN VE 5 POLİS MEMURU İÇİN BUGÜN TÖREN DÜZENLENECEK
       Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memuru için bugün tören düzenlenecek. Şehitlik semtinde Sezai Karakoç Bulvarı’nda kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce düzenlenen saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile Özel Kalem Müdürü Mehmet Kamalı, Atilla Durmuş, Sabri Gün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy için yarın saat 11.00’de Diyarbakır Valiliği önünde cenaze töreni yapılacak.
       
TANTAN DİYARBAKIR’DA
       Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’a düzenlenen saldırının ardından, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan Diyarbakır’a gitti. Tantan, Başbakanlık’a ait özel bir uçakla dün akşam saat 23.00 sıralarında Esenboğa Havalimanı’ndan Diyarbakır’a hareket etti. Tantan’la birlikte, Devlet Bakanları Edip Safter Gaydalı ve Fikret Ünlü ile Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ve bazı milletvekillerinin de Diyarbakır’a gittikleri öğrenildi.
       
ECEVİT: HUZURDAN HUZURSUZLUK DUYANLAR VAR
       Başbakan Bülent Ecevit, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun şehit edildiği saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Canilerin kimler olduğu bilinmese de sorumluların Türkiye’deki huzur ortamına gölge düşürmek isteyenler olduğu bellidir. Fakat her türlü melanete karşın, huzur ve barış düşmanları amaçlarına ulaşamayacaklardır” dedi. 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan haince terör eyleminden dolayı son derece üzgün olduğunu belirten Ecevit, “Terör kurbanı 6 şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Ecevit, şöyle devam etti:
        “Canilerin kimler olduğu bilinmese de sorumluların Türkiye’deki huzur ortamına gölge düşürmek isteyenler olduğu bellidir. Fakat her türlü melanete karşın, huzur ve barış düşmanları amaçlarına ulaşamayacaklardır.”
       Sorumluların henüz kimler olduğu hakkında somut bir bilgi gelmediğini kaydeden Ecevit, gereken özenle soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade etti.
        Başbakan Ecevit, saldırıların arkasında hangi güçler olduğuna ilişkin istihbarat birimleri ve kendisine bir bilgi ulaşıp ulaşmadığına ilişkin soru üzerine, bir bilgi gelmediğini ve olayın da daha yeni olduğunu kaydetti. Bu konuda gereken özenin gösterildiğini ve soruşturmanın sürdüğünü anlatan Ecevit, “Ama henüz yeterince vakit geçmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Fakat Türkiye’de huzuru hazmedemeyenlerin, huzurdan huzursuzluk duyanların olduğu bellidir. Fakat bunların kimler olduğu henüz kesinleşmiş değildir” diye konuştu.
       
En son 26 tetikçiyi basına tanıtmıştı

       Ecevit, özellikle Irak’tan Türkiye’ye suikast timi geldiği yolunda haberler olduğunun ifade edilmesi üzerine, terörün Türkiye’de de dışarıda da yönlendiricileri olduğunu kaydetti. Her olasılık üzerinde durulduğunu ifade eden Ecevit, ancak bir sonuca varmayı sağlayabilecek kadar zaman geçmediğini belirtti.
        “Gereken önlem alınmadığı için mi bu olay meydana geldi” sorusu üzerine Ecevit, “Her halde Diyarbakır’da gereken dikkat gösterilmiştir emniyet güçlerince. Fakat, dediğim gibi, şu sırada elimizde sonuçla ilgili, sorumlularla ilgili kesin bir bilgi yok. Bu kadar kısa sürede de sonuç alınamazdı. Fakat herhalde Diyarbakır Emniyeti gereken titizliği gösterecektir” yanıtını verdi.
        Başbakan Bülent Ecevit, bir başka soruyu yanıtlarken de olaydan sonra İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile görüşmediğini, OHAL Bölge Valisi Gökhan Aydıner ile görüştüğünü ifade etti.
       
SEZER, SALDIRIYI NEFRETLE KINADI
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a saldırıyı nefretle kınadı. Cumhurbaşkanı Sezer, bugün akşam saatlerinde düzenlenen saldırı sonucu Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Sezer’in mesajı şöyle: “Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun bugün akşam saatlerinde Diyarbakır’da düzenlenen hain bir saldırı sonucunda şehit olduklarını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan ile şehit polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Ulusumuza ve Emniyet örgütümüze başsağlığı diliyor; bu olayda yaralanan polis memurlarınıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum.”
       TBMM Başkanı Ömer İzgi, MHP Genel Başkanı-Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile FP Genel Başkanı Recai Kutan da birer başsağlığı mesajı yayınladılar.
       
KIVRIKOĞLU’NDAN TANTAN’A BAŞSAĞLIĞI
        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’a, bugün akşam saatlerinde yapılan saldırı sonucu Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit olması nedeniyle başsağlığı diledi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile şehit polislere Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk ulusuna ve Emniyet teşkilatına başsağlığı; olayda yaralanan polis memurlarına da acil şifa dileğinde bulundu.
       
YABANCI HABER AJANSLARI SALDIRIYI “ACİL” KODUYLA DUYURDU
       Öte yandan, yabancı haber ajansları da Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi olayını abonelerine “acil” koduyla duyurdu. Reuters, Associated Press (AP) Agence France Press (AFP) ajansları, saldırıyı Anadolu Ajansı ve NTV’nin haberlerine dayanarak bildirdiler. Ajanslar haberlerinde, saldırının arkasında terör örgütleri PKK ya da Hizbullah’ın olabileceğini de belirttiler.
       
OKKAN’IN AİLESİ DOKTOR KONTROLÜNDE
       Diyarbakır’da, 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın Hendek’te bulunan ve şok geçiren anne ve babası doktor gözetimine alındı. Okkan’ın, Sakarya’nın Hendek ilçesinde oturan babası 80 yaşındaki Fikri Okkan ile annesi İmran Okkan’ın, acı haberi aldıktan sonra şoka girdikleri öğrenildi. Okkan’ın kalp hastası olan babası ile şeker hastası annesinin fenalaşmaları üzerine eve doktor çağırıldığı belirtildi. Bu arada, Okkan ailesinin Başpınar Mahallesi’ndeki evlerinin çevresinde de yoğun güvenlik önlemi alındı.
       
İHD: ŞİDDET YİNE KULLANILDI
        İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Hüsnü Öndül, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a saldırı olayı ile ilgili olarak, “Şiddet bir kez daha, düşünmeyi, soru sormayı, araştırmayı ve tartışmayı engellemek için kullanıldı” dedi. Öndül, yazılı açıklamasında, bu akşam, Diyarbakır Emniyet Müdürü ve koruma görevlilerinin şehit edildiğini hatırlatarak, “şiddetin bir kez daha, düşünmeyi, soru sormayı, araştırmayı ve tartışmayı engellemek için kullanıldığını” ifade etti. Türk toplumunun, demokratik hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi için şiddete ve şiddet eğilimlerine karşı kesin tutum almak zorunda olduğunu dile getiren Öndül, “İHD, toplumsal ilerlemenin önünde engel olarak gördüğü şiddet kullanma refleksinin aşılabilmesi için herkesi tutum almaya davet etmektedir” dedi.
       
GGC: KURŞUNLAR TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNE
       Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Naci Sapan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polis memurunu şehit edenlerin, Türkiye’nin aydınlık geleceğine kurşun sıktığını belirtti. Sapan, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldan bu yana Diyarbakır’da görev yapan Emniyet Müdürü Okkan’ın halkla bütünleştiğini, huzur ve güven ortamının yaratılmasında büyük çabaları olduğunu kaydederek, şöyle dedi:
       “Karanlık güçler bu kez Diyarbakır’da harekete geçti. Uğur Mumcu’nun anma gününde, Emniyet Müdürü Okkan ve 5 polis memurunu şehit edenler, Türkiye’nin aydınlık geleceğine kurşun sıktılar. Bu ülkenin aydınlık geleceğini, aydın, demokrat insanlarını katlederek karartamazlar. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu olayı nefretle kınıyor ve katillerin bir an önce yakalanmasını umuyoruz. Çok yakından tanıdığımız, görev yaptığı süre içinde çok şeyi paylaştığımız Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve çalışma arkadaşlarına Tanrı’dan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.”
       Diyarbakır-Batman-Siirt Tabipler Odası da, Diyarbakır Emniyet Müdürü ve 5 polis memurunun şehit olduğu saldırıyı kınadı.
       
  Gaffar Okkan'ın öldürülmesine tepkiler
Okurlarımızın, suikast ve Okkan ile ilgili görüşlerini bekliyoruz. E-mailler için adresimiz; okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur tepkileri 1
Okur tepkileri 2
Okur tepkileri 3
Okur tepkileri 4
Okur tepkileri 5
Okur tepkileri 6
Okur tepkileri 7
Okur Tepkileri 8
Okur tepkileri 9
Okur Tepkileri 10

       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları