Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 09:01 TS 18 May., 2000
Kopenhag Meydan Muharebesi  
İki taraf tekrar birbirine girdi   Kopenhag’ın ünlü Tivoli Meydanı’nda Arsenal ve Galatasaray taraftarları, dün saat 17.00 sularında bir kez daha birbirine girdi.

Kopenhag
NTV-MSNBC
 
   17 Mayıs—  Galatasaray-Arsenal Uefa Kupası final maçına saatler kala Kopenhag’da taraftarlar arasında yine kavga çıktı. Taraftarların toplandığı Tivoli Meydanı’nda akşama doğru çıkan kavgada, şişeler ve sandalyeler havada uçuştu. Polis olaylara müdahele edemedi. İngilizler, Türk basın mensuplarına da saldırırdı. Olaylar birden başladı ve giderek yayıldı. Tivoli Meydanı tam anlamıyla savaş alanına döndü. Aralarında gazeteci Aykut Işıklar’ın da bulunduğu bazı taraftarların ağır yaralandığı iddia edildi. Kopenhag polisi, Tivoli meydanındaki kavgada, bir Arsenal taraftarının bıçaklandığını açıkladı. 

   
 
       
    MSNBC News Türkiye nefesini tuttu, maçı bekliyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Dün akşamki olayların ardından bugün de İngiliz taraftarlar ve Galatasaray taraftarlarının, Tivoli Meydanı’nda karşı karşıya gelmesiyle çatışma çıktı. İngiliz holiganlar, Galatasaraylı taraftarlara, şişe fırlattılar. Bunun üzerine Galatasaray taraftarların karşılık vermesiyle ortam gerginleşti ve iki taraf biranda birbirine girdi.
       Çatışan grupların arasında kalan, kimliği belirlenemeyen bir kişinin, kalp krizi geçirerek öldüğü, öne sürüldü. Reuters ajansının haberine göre, Arsenal taraftarını bıçakladığı ve Türk olduğu öne sürülen saldırgan, yakalanamadı. Arsenal taraftarı, hastanede, tedavi altına alındı.
       Galatasaray ve Arsenal taraftarları, gün içinde takımları lehine tezahüratlar yaparak Kopenhag sokaklarında gösteriler yaparlarken, akşam saatlerinde, içkili bazı fanatik İngiliz taraftarların taşkın hareketleri üzerine Tivoli Meydanı’nda arbede yaşandı.
       Günün erken saatlerinden itibaren barları dolduran İngiliz taraftarlar, daha sonra barların bulunduğu sokaktan çıkarak Tivoli Meydanı’nda toplandılar. Aşırı alkollü oldukları gözlenen bu kişilerlerden bazılarının meydanda bulunan Galatasaray taraftarlarına içki şişeleri atmaları üzerine kavga çıktı. Sandalye, masa ve şişelerin havada uçuştuğu kavga sırasında, Danimarka polisinin olayları önlemekte yetersiz kaldığı gözlendi. Bazılarının ellerinde demir çubuklar olduğu görülen İngiliz taraftarlar, bu arada bazı Türk basın mensuplarına da saldırdılar. Olaylara geç ve yetersiz müdahale eden İsveçli takviyeli Danimarka polisi, meydandaki kalabalığı, gözyaşartıcı bomba atarak dağıtmaya çalıştı.
       Tivoli Meydanı’nda başlayan kavga, ara sokaklarda da devam etti. Polis yetkilileri, kavganın karşılıklı 100 kadar taraftar arasında çıktığını ve ciddi biçimde yaralanan bulunmadığını bildirdiler. Yetkililerin açıklamalarına karşın, görgü tanıkları kavgada birçok Türk ve İngiliz taraftar, yüzlerine aldıkları darbelerle yaralandığını belirttiler. Aralarında gazeteci Aykut Işıklar’ın da bulunduğu iki kişinin durumlarının ağır olduğu bildirildi.
       Kavgaya, Danimarka polisinin müdahale etmekte yetersiz kaldığı ve zaman zaman müdahale edemediği gözlendi. Yetkililer ise, olaylara müdahale için yeterli miktarda personelin görev başında olduğunu söylediler.
       Olaylar yağmurun da etkisiyle hafiflerken sokak aralarında çatışmaların devam ettiği gözleniyor. Trivoli Meydanı’nda görev yapan Türk gazetecilere de saldıran İngiliz holiganlar NTV ve CNN Türk kameramanlarını dövdüler, kameralarını kırdılar.
       Türk taraftarlar, Arsenal taraftarlarıyla bir sorunları olmadığını hatta dostça kendi takımlarının tazahuratlarını yaptıklarını ancak Leeds’li taraftarların olayları çıkarttığını söylediler. Leeds tezahuratı yapan İngilizlerin Türk kadın ve çocuklara saldırdıklarını, bunun üzerine Türklerin cevap verdiğini söylediler.
       
DÜN GECE DE ÇATIŞMA VARDI
       Dün gece TSİ 02:00 civarında, meydanda bulunan cafelerin önünde başlayan kavganın ardından, Tivoli meydanının başka bir köşesindeki Rosie Mc Gees adlı barın önünde de gruplar kavgaya devam ettiler. Türk ve İngiliz taraftarların etrafta bulunan bisikletleri ve bazı yabancı maddeleri birbirlerinin üzerine atmaları sonucu birçok kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Daha sonra olay yerine gelen köpekli polisler, olayları güçlükle bastırdılar.
       Çıkan olaylarda Star Televizyonu kameramanı Ali Öksüz kolundan, Show TV kameramanı Göçhan Yılmaz ile CNN Türk Televizyonu kameramanı Serkan Emekçi de aldıkları darbelerle başlarından yaralandılar. Bu arada, olaylarda ağır yaralanan iki kişi polis kontrolünde yaklaşık yarım saat yerde yattı. Yaralılar, daha sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldılar.
       
       
       
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları