Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 19:27 TS 16 May., 2000
Demirel, evinin balkonundan sevenlerini selamlarken yanında kendisine yakınlığıyla bilinen işadamı Kamuran Çörtük de bulunuyordu.
Demirel
Güniz Sokak Demirel’e kavuştu
Gül suyuyla yıkanan Güniz Sokak’taki evlerine dönen Demirel çiftinin yollarına Isparta’dan getirilen güller döküldü. Demirel balkondan teşekkür konuşması yaptı.
Ankara
NTV-MSNBC
    16 Mayıs —  Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eşi Nazmiye Demirel’e, Çankaya Köşkü’nden Güniz Sokak’taki evlerine giderken sokağın girişinde gül yağmuruyla karşılandı. Öğle saatlerinde de Demireller’in izleyeceği güzergaha, araçlardan 5 ton gülsuyu püskürtüldü. Miting alanını andıran Güniz Sokak’ta hoparlörlerden Tarkan’ın “Gül döktüm yollarına” ve Barış Manço’nun “Yol verin ağalar, beyler” şarkıları çalındı. Demirel, evinin balkonundan şapkasıyla sevenlerini selamladı.  

   
 
       
    MSNBC News Sezer yemin etti
MSNBC News 6 kez gitti, 7 kez geldi ve yine ...
MSNBC News Demirel, incileriyle de ünlü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  9. Cumhurbaşkanı Demirel, balkonda elinde mikrofonla göründüğünde, sokaktaki kalabalık “Muhteşem Süleyman” temposu tuttu. Demirel şöyle konuştu:
       “Çoğunuzla beraber koştuğumuz 50 yıllık koşunun son 7 yıllık bölümünü tamamladım, aranıza dönmüş bulunuyorum. (Baba nerede biz oradayız!) Bu sesler bana yabancı değil. Bu sesleri özlemiş olduğumu söylemeliyim. Bu koşu, büyük Atatürk’ün göstermiş olduğu istikamette büyük Türkiye koşusuydu. Bu konuşuyu Allaha şükür şerefle ve onurla koştuk ve başarıyla bitirdik. (Muhteşem Süleyman!) Benim sizi özlediğim gibi, sizin de beni özlediğiniz kesin. 50 yıllık bu koşuda, milletimizin mutluluğu için hep beraber çalıştık. Allah bizi hiç önümüze baktırmadı, hiçbirimizi önümüze baktırmadı. Çünkü gönüller temiz, niyetler temiz. Herşey ülke için, millet için yapıldı. Milletimizi kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla, batısıyla hep kucakladım, milletimiz bizi kucakladı. Biz ona layık olmak için çırpındık. Allaha şükür bugün buraya geldik. Günlerdir yapılan tartışma nihayet bir yere geldi. Bu ülkede mevkiler, makamlar, kansız kavgasız, hilesiz zorsuz el değiştirmeliydi. Öyle gittik, öyle geldik. Bu Türk demokrasisine hizmetti. Bu hizmeti yaptık ve ülkemiz uygar devletler seviyesinde yerini aldı. Bu başarılar sayenizde oldu. Geçmişte peşimize düşenler hiç pişman olmadı. Oldunuz mu? Oldularsa burada ne işiniz var? Eşim ve ben, bizi böylesine kucakladığınız için hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Sağolun, sağolun.”
       Demirel konuşma yaparken evinin balkonunda yanında, “İşte benim ailem” diyerek aile fotoğrafı çektirdiği işadamlarından Kamuran Çörtük de hazır bulundu.
       
       
5 TON GÜLSUYU DÖKÜLDÜ

Güniz Sokak
       Isparta’dan getirilen yaklaşık 5 ton gülsuyu Güniz Sokak’a püskürtüldü. Demirel’in Güniz Sokak’taki evine gönderilen “Hoşgeldiniz” çiçekleri, polisler tarafından dedektörlerle kontrol edildikten sonra bahçeye alındı.
       Karşılama için Demokrat Türkiye Partisi (DTP) yöneticileri ve vatandaşlar da Güniz Sokak’ta toplandı. DTP’liler yakalarına, üzerinde Demirel’in fotoğrafının yer aldığı ve “Seninle Ömür Boyu” yazılı kokartlar taktı. Demirel’in özel doktoru Osman Müftüoğlu da öğle saatlerinde eve gelerek, bir süre kaldı. Müftüoğlu, Demirel’in sağlık durumu ile ilgilenmeyi sürdüreceğini ifade etti.
       “Başın yüce göklere değsin, ey Muhteşem Süleyman. 50 yıl millet hizmeti yetmedi, görevine devam”, “Sayın Cumhurbaşkanımız aramıza hoşgeldiniz”, “Sen ebedi olarak İslamköy’ün reisicumhurusun. Türkiye’nin de reisicumhuru olarak kalacaksın”, “Eserlerin ölmeyecektir” yazılı bez afişler de evin giriş kapısındaki ağaçlara asıldı.
       Miting alanına dönen Güniz Sokak’ta davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi. Tunalı Hilmi Caddesi, İran Caddesi ve Güniz Sokak çevresinde canlı müzik yayını ve çeşitli folklor gösterileri yapıldı.
       
DEMİREL’İN KORUNMASI
       9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i, Güniz Sokak’ta da Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu ve belirlediği 50 kişilik ekip koruyor. Demirel’in cumhurbaşkanlığı görevi sırasında beraber çalıştığı korumalardan belirlediği 50 kişilik ekiple Güniz Sokak’ta görev yapacaklarını bildiren Çukurlu, ekipte CAT diye tabir edilen özel eğitim ve donanımlı ekip, yakın koruma görevlileri, öncüler, istihbarat elemanları, bomba uzmanları ve eskort ekibinin bulunduğunu söyledi.
       Şükrü Çukurlu, ekibin koruma köpekleri de kullanacağını ifade etti. Demirel’in Güniz Sokak’taki evinin termal kameralar dahil, her türlü teknik ekipmanla donatıldığını bildiren Çukurlu, 24 saat boyunca, 3 kulübede görev yapacaklarını kaydetti.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları