Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 10:43 TS 17 Nis., 2001
Okurlarımızın “şeffaf denemeleri” 2

Toplumsal sorunlara çözüm önerilerinizi bize, “seffaftoplum@ntv.com.tr” adresine e-mail yoluyla bildirin, yayınlayalım


Merhaba,
       Bir yerden başlamak gerekli ,dedim sizden haberim olunca.Bence temiz toplumun önünde öncelikle halkın kendini ifade edebilmesi var.Ben olaylar karşısında odamda konuşuyorum,konuşuyorum, dert yanıyorum ama hep kendi kendime.
        Bu ülkenin halkına söz hakkını verecek bir yol bulmalısınız.Yani oyu alan millet vekili çekip gidiyor. Sorunlar millet vekil ve parti başkanlarıyla > kafa kafaya verip veya çıkarlara yönelik çözülüyor.Bir tane millet vekili önemli bi konuda İLine dönüpte bi navız tutuyormu acaba.
        Millet vekili olsaydım emrimi parti başkanından değil, kendimden hiç değil beni seçenden alırdım.İnsanlar ozaman adam yerine koyulduklarını anlıcaklardır.Sizden kendimizi ifade etdebilmemiz için bi araç olmanızı istiyorum.Sevfaf toplum ancak bu hakkın kazanılıp millet vekillerine yön verilmesiyle ve doğrunun bulunmasıyla oluşa bilir.
       Saygılarımla,
        Ufuk Cengiz
       Zonguldak
       

BU HIZ NİYE?
       KOŞUŞTURUYORUZ SÜREKLİ, BİR YERLERE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ EVDEN İŞE, İŞTEN EVE, BANKAYA, OKULA, ALIŞVERİŞE
       BOŞ ZAMANLARIMIZDA BİLE SÜREKLİ BİR YERLERE GİTME, MEKAN DEĞİŞTİRME İSTEĞİ, BİR YERLERE ULAŞMA İSTEĞİ.
       TABİ ALIŞILDIK SLOGANLAR DEVREYE GİRER BURADA:”HIZLI OLMAK ZORUNDAYIZ! GERİ KALMAMAK, TEKNOLOJİYİ YAKALAMAK ZORUNDAYIZ. ÇOK ÇALIŞMAK, YA DA -ÇOK ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ YAPMAK- ZORUNDAYIZ.”
       YETİŞECEĞİMİZ BİR YER Mİ VAR ACABA? NEREYE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ? HER GÜN TEKRARLANAN BU HIZ VE TELAŞ NE İÇİN? YARIM GÜN ÇALIŞSAK BATAR MI DÜNYA? AÇLIKTAN ÖLÜR MÜYÜZ? KALAN YARIM GÜNÜ KENDİMİZE AYIRSAK, DANS ETSEK, DÜŞÜNSEK, KENDİMİZE NASIL BİR DÜNYA YARATIĞIMIZI ŞÖYLE ÇEVREMİZE BAKIP BİR GÖRSEK... HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNMEDEN AVARELİK YAPSAK SOKAKLARDA...
       BU HIRS VE ÇOK PARA KAZANMA DÖNGÜSÜNDEN BİR KURTARABİLSEK KENDİMİZİ... KENDİMİZE AYIRABİLSEK BİRAZ DA HAYATI. YETİŞMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ HAYATIN ASLINDA ŞİMDİ VE ŞU ANDA OLDUĞUNU, SÜREKLİ KOVALADIĞIMIZ YAŞAMIN YANI BAŞIMIZDA OLDUĞUNU, HIZLI OLMAK ADINA GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDEKİ GÜZELLİKLERİ KAÇIRDIĞIMIZI FARK ETSEK... BOŞ ZAMANIMIZI BİLE ÇALMAYA, SATIN ALMAYA ÇALIŞAN ZAMAN HIRSIZLARINA BOYUN EĞMEYEBİLSEK KEŞKE...
       ÖRNEĞİN AYDA BİR GÜN DÜNYA ENERJİSİZ GÜNÜ OLSA... HAYAL BU YA! O GÜN HİÇ KİMSE ÇALIŞMASA, HİÇ KİMSE OTOMOBİLİNE BİNMESE. HİÇ KİMSE BİR DİĞERİNE BİR ŞEY SATMAYA KAKMASA... HERKES DIŞARI ÇIKSA O GÜN. HİÇ KİMSE YARATTIĞIMIZ EV KUTULARINDA VE ARABA KUTULARINDA GEÇİRMESE O GÜNÜ. DÜŞÜNSE... SESSİZLİĞİ DİNLESE... ŞEHİR HAYATINDA UNUTTUĞUMUZ, RÜZGARIN YANAKLARINI OKŞAYIŞINI HİSSETSE... YAPRAĞIN DÜŞÜNCE ÇIKARDIĞI SESİ FARK ETSE... ASLINDA KENDİNİN DE DOĞANIN BİR PARÇASI OLDUĞUNU AMA ZAMANLA BUNU NASIL OLUP DA UNUTABİLDİĞİNİ KENDİ KENDİNE BİR SORSA... BATAR MI ACABA DÜNYA BİR GÜN ÇALIŞILMASA!
       ESER ATAK
       Ankara
       

Sayın Şeffaf Toplum Yetkilileri,
       Bizler, Gençarılar olarak Türkiye’de gençliğin demokratik, sosyal ve ekonomik katılımcılığının arttırılması, katılımcılığın önündeki engellerin tartışılması ve çözüm yolları üretilmesi amacıyla IRI’nın(Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü) ve Strateji-Mori’nin de desteğiyle bir web sitesi kurmaktayız,”Gençnet”. Gençnet’in öncelikli işlevleri; gençler arasında kuvvetli bir iletişim kurmak, bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, yerel başarı örnekleri sunmak ve bugün 23 ilde bulunan üyeleri hem iller bazında yaygınlaştırmak hem de illerdeki üye sayısını arttırmaktır. Yurt içi ve yurt dışı sivil toplum örgütleri ve bu örgütlerin faaliyetleri hakkında bilgilerin sunulacağı bu sitede aynı zamanda gençliği ilgilendiren konularda güncel haberler de bulunacaktır. Gençnet vasıtası ile “katılımcı demokrasi metodolojisi”nin gençliğin kullanımına sunulması ve gençlerin bu yönde eğitimi amaçlanmaktadır. Böylece gençler kendi illerinde, geliştirdikleri bu metodolojiyi kullanarak katılımcılığı arttırıp, bilgi paylaşımında bulunarak teknolojik iletişim yoluyla bir işbirliği kurmuş olacaklardır.
       Bilgilerinize sunar,desteğinizi esirgememenizi dileriz.
       Saygılarımla,
       Ertan DEMIRKIRAN
       

Bende Türkiyede yaşanan çarpıklıkları düzeltmek için bir şeyler yapmak istiyorum.
       Fatih CENGER
       

10. yılını dolduran Çekül’ün “7 Ağaç” ve “77 m2 Toprak” çevre projeleri ile “7 Bölge 7 Kent” kültürel koruma seferberliğine katılmak, toplumsal sorunlarımız üzerinde düşünen, çözüm arayan ve geleceğine sahip çıkmak isteyen bireyler ve kuruluşlar için iyi bir başlangıç... hatta çözümlerden biri olabilir...
       Adres: www.cekulvakfi.org.tr
       

Sayın Şeffaf Toplum Yetkilileri,
       Bizler, Gençarılar olarak Türkiye’de gençliğin demokratik, sosyal ve ekonomik katılımcılığının arttırılması, katılımcılığın önündeki engellerin tartışılması ve çözüm yolları üretilmesi amacıyla IRI’nın (Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü) ve Strateji-Mori’nin de desteğiyle bir web sitesi kurmaktayız,”Gençnet”. Gençnet’in öncelikli işlevleri; gençler arasında kuvvetli bir iletişim kurmak, bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, yerel başarı örnekleri sunmak ve bugün 23 ilde bulunan üyeleri hem iller bazında yaygınlaştırmak hem de illerdeki üye sayısını arttırmaktır. Yurt içi ve yurt dışı sivil toplum örgütleri ve bu örgütlerin faaliyetleri hakkında bilgilerin sunulacağı bu sitede aynı zamanda gençliği ilgilendiren konularda güncel haberler de bulunacaktır. Gençnet vasıtası ile “katılımcı demokrasi metodolojisi”nin gençliğin kullanımına sunulması ve gençlerin bu yönde eğitimi amaçlanmaktadır. Böylece gençler kendi illerinde, geliştirdikleri bu metodolojiyi kullanarak katılımcılığı arttırıp, bilgi paylaşımında bulunarak teknolojik iletişim yoluyla bir işbirliği kurmuş olacaklardır.
       Bilgilerinize sunar,desteğinizi esirgememenizi dileriz.
       Saygılarımla,
       Ertan DEMIRKIRAN
       Gençnet Yöneticisi
       E-mail: ertan@gencnet.org
       http:www.gencnet.org
       

SAYGIDEĞER EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ VE EĞİTİMLE BÜTÜN SORUNLARIN AŞILABİLECEĞİNE İNANAN OKURLAR. BEN VAN HÜRRİYET İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE ÖĞRETMENİ MEHMET POLAT. BEN YENİ ATANDIĞIM OKULUMDA, BİRÇOK EKSİĞİMİZ YÜZÜNDEN SAĞLIKLI BİR EĞİTİMİ TESİS ETMEDE ZORLUKLAR YAŞIYORUM. ÖĞRENCİLERİME DAHA SAĞLIKLI BİR EĞİTİM FIRSATI SUNABİLMEM İÇİN ÖNCELİKLİ ÖNEM ARZEDEN EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAMIZ LAZIM GELDİĞİNİ GÖRDÜĞÜM VE İNANDIĞIM İÇİN BİR YARDIM KAMPANYASI DÜZENLEME YOLUNA GİDİYORUM. ÖNCELİKLİ SIRADA KIRTASİYE VE KİTAP EKSİĞİMİZİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUM.
       SAYGIDEĞER OKURLAR, ŞUNA İNANMALISINIZ Kİ, ÇOCUKLARIMIN O DEFTERLERE YAZACAKLARI İLK SÖZCÜKTE SİZİ, SON SAYFALARINI OKURKEN O KİTAPLARIN SİZİ ANIMSAYIP SÜREKLİ MİNNET DUYACAKLARDIR. BUNA İNANIN VE VİCDANEN MÜSTERİH OLUN Kİ, O ÇOCUKLAR GELECEKTE BİZİM BAYRAĞIMIZI EN YÜCESİNE DİKECEKLERDİR BURÇLARIN. ÇÜNKÜ ONUR ADINA, YÜREKLİLİK VE İNSAN SEVGİSİ ADINA NE GEREKİYORSA ÖZÜMSÜYORLAR ÇOCUKLARIM. ALİ’Sİ, ÖZGÜR’Ü, KEMAL’İ, MİNE’Sİ, SEVDA’SI GÖZLERİNİ PARLAK UFUKLARA DİKEREK ÇALIŞIYORLAR DERSLERİNE. HER NE KADAR ERKEN GELEN KARA VE KIŞA DONAN AVUÇLARININ ARASINDA TUTTUKLARI DEFTERLERİ İLE SARILACAK BİR PALTO BULAMADIKLARI İÇİN ÜŞÜYEN KÜÇÜK BEDENLERİYLE GİRİYORLARSA DA HAYATIN ÖZÜNE, BİR O KADAR DA ACIKAN KARINLARINI OTLU PEYNİR VE ÇAYLA DOYURMAYI, ACIKAN BEYİNLERİNİ BULABİLDİKLERİ VE BENİM TEMİN ETTİĞİM KİTAPLARLA DOLDURMAYI BECERECEK KADAR ONURLU VE GURURLU BİR HAYAT SÜRDÜRMEYİ DÜSTUR EDİNMİŞLERDİR.
       İŞTE BU ÇOCUKLARIM GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLACAKLAR. SINIFTA ÜŞÜSÜNLER, KALORİFERLER YAKIT YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI YANMASIN. EVLERİNDEN AÇ GELSİNLER DERSLERE, BABALARI BİRKAÇ GÜN ÖNCE İŞTEN ATILMIŞ OLSUN. AYAKKABI YERİNE LASTİK ÇİZMELER GİYSİNLER DELİK DEŞİK, ELDİVENLERİ OLMASIN RENGARENK, ELLERİ DONSUN, ŞİMDİDEN ÇİLE ÇEKMEYİ ÖĞRENDİLER YETERİNCE, YÜZLERİ GÜLMESİN.
       AMA HAYATI BÖYLE TANIDILAR BÖYLE SÜRMESİN DİYEDİR; AŞKI BİLMEDİLER, ÖĞRENİP YÜZLERİ GÜLSÜN DİYEDİR; SOĞUK GÜNLER GÖRDÜLER, SICAĞI GÖRÜP ŞIMARMASINLAR DİYEDİR; BEYİNLERİ BOŞ GELMİŞLER BOŞALTILAN KÖYLERİNDEN,KÖYLERİ GİBİ BOŞ YAŞAMASINLAR DİYEDİR BENİM MÜCADELEM VE SİZİN VERECEĞİNİZ DESTEK.
       BANA SORMAYIN, BEN İSTANBUL’DA GÜNDÜZ DERSTE GECE BEYOĞLU’NUN TÜRKÜ BARLARINDA, İZMİRDE GÜNDÜZ DERSTE GECE KONAK MEYDANINDA, ANTALYADA GÜNDÜZ DERSTE HAFTA SONLARI LARA VE KONYAALTI PLAJLARINDA GEZMEYİ BİLMEYECEK KADAR CAHİL DEĞİLİM YURDUM İNSANLARI İÇİNDE. AMA BU ÇOCUKLAR ADLARINI YAZAMAZKEN, TÜRKÇE KONUŞAMAZKEN, ELLERİ DONARAK OKUL YOLUNU (ÖZEL SERVİSLER OLMADAN) KİLOMETRELER KATEDEREK AŞARKEN BEN RAHAT OLAMAZDIM. BEN TÜRKÇE ÖĞRETMENİYİM YURDUMA HİZMET EDİYORUM. İSTİKLAL MARŞINI OKUTURKEN, GENÇLİĞE HİTABEYİ ÖĞRETİRKEN, EN ÖNEMLİSİ İNSANLIĞI VE ONURLU HAYAT MÜCADELESİNİ ÖĞRETİRKEN ÇOCUKLARIMA MUTLU VE UMUTLU OLUYORUM. EVET SAYGIDEĞER YARDIMSEVERLER SİZE SESLENİYORUM! BU ÇOCUKLAR İÇİN SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ? BENİM AKLIMA DA BÖYLESİ BİR KAMPANYA AÇIP ÇOCUKLARIMA, ÇOCUKLARIMIZA BİRAZCIK DA OLSA YARDIM TEMİN ETMEK GELDİ. BELKİ BÖYLECE FIRSAT EŞİTLİĞİNDEN YARARLANIP ( EN AZINDAN KİTAP VE KIRTASİYE KONUSUNDA) BİRAZCIK OLSUN RAHAT OKUYABİLİRLER DİYE DÜŞÜNDÜM. UNUTMAYINIZ Kİ HER FİDAN İLERİDE MEYVE VERMEK İÇİN SUYA İHTİYAÇ DUYAR!
       ŞİMDİDEN YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BANA ULAŞABİLECEĞİNİZ E-MAİL VE TELEFONLARIM AŞAĞIDADIR. ARAMANIZI VE DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ. YARINLARA DAHA GÜVENLE BAKABİLMEK UMUDUYLA
       HOŞÇAKALIN.
       E-MAİL ADRESLERİM:
       OKULUM@mynet.com
       polatmehmet@mynet.com
       mempolat@hotmail.com
       TELEFONLARIM:
       OKUL. 0(432)2171645
       EV:0(432)2166562
       CEP: 0535 390 95 14
       

AMA NEDENSE KENDİ ÇIKARLARIMIZ HER ZAMAN HER ŞEYİN ÜZERİNDE GELİYOR. HERŞEYİ TARTIŞIYORUZ,HER ŞEYİ SÖYLÜYORUZ AMA HAKKIMIZA RAZI OLMUYORUZ BU MÜMKÜN OLMADIKÇA ŞEFFAF TOPLUMU YARATMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL. NEZAMAN Kİ HERKES HER KONUDA HAKKINA RAZI OLMAYI KABUL EDERSE TOPLUM DA DEVLETTE ŞEFFAF OLUR YOKSA HERŞEY BOŞ HERŞEY ALDATMACA OLACAKTIR. TORPİLİ KALDIRABİLİRSEK ŞU GÜZELİM TÜRKİYEMİZ DE NELER BAŞARILMAZKİ.
       Necati Güler
       BU HIZ NİYE?
       KOŞUŞTURUYORUZ SÜREKLİ, BİR YERLERE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ
       EVDEN İŞE, İŞTEN EVE, BANKAYA, OKULA, ALIŞVERİŞE
       BOŞ ZAMANLARIMIZDA BİLE SÜREKLİ BİR YERLERE GİTME, MEKAN DEĞİŞTİRME İSTEĞİ, BİR YERLERE ULAŞMA İSTEĞİ.
       TABİ ALIŞILDIK SLOGANLAR DEVREYE GİRER BURADA:”HIZLI OLMAK ZORUNDAYIZ! GERİ KALMAMAK, TEKNOLOJİYİ YAKALAMAK ZORUNDAYIZ. ÇOK ÇALIŞMAK, YA DA -ÇOK ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ YAPMAK- ZORUNDAYIZ.”
       YETİŞECEĞİMİZ BİR YER Mİ VAR ACABA? NEREYE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ? HER GÜN TEKRARLANAN BU HIZ VE TELAŞ NE İÇİN? YARIM GÜN ÇALIŞSAK BATAR MI DÜNYA? AÇLIKTAN ÖLÜR MÜYÜZ? KALAN YARIM GÜNÜ KENDİMİZE AYIRSAK, DANS ETSEK, DÜŞÜNSEK, KENDİMİZE NASIL BİR DÜNYA YARATIĞIMIZI ŞÖYLE ÇEVREMİZE BAKIP BİR GÖRSEK... HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNMEDEN AVARELİK YAPSAK SOKAKLARDA...
       BU HIRS VE ÇOK PARA KAZANMA DÖNGÜSÜNDEN BİR KURTARABİLSEK KENDİMİZİ... KENDİMİZE AYIRABİLSEK BİRAZ DA HAYATI. YETİŞMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ HAYATIN ASLINDA ŞİMDİ VE ŞU ANDA OLDUĞUNU, SÜREKLİ KOVALADIĞIMIZ YAŞAMIN YANI BAŞIMIZDA OLDUĞUNU, HIZLI OLMAK ADINA GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDEKİ GÜZELLİKLERİ KAÇIRDIĞIMIZI FARK ETSEK... BOŞ ZAMANIMIZI BİLE ÇALMAYA, SATIN ALMAYA ÇALIŞAN ZAMAN HIRSIZLARINA BOYUN EĞMEYEBİLSEK KEŞKE...
       ÖRNEĞİN AYDA BİR GÜN DÜNYA ENERJİSİZ GÜNÜ OLSA... HAYAL BU YA! O GÜN HİÇ KİMSE ÇALIŞMASA, HİÇ KİMSE OTOMOBİLİNE BİNMESE. HİÇ KİMSE BİR DİĞERİNE BİR ŞEY SATMAYA KAKMASA... HERKES DIŞARI ÇIKSA O GÜN. HİÇ KİMSE YARATTIĞIMIZ EV KUTULARINDA VE ARABA KUTULARINDA GEÇİRMESE O GÜNÜ. DÜŞÜNSE... SESSİZLİĞİ DİNLESE... ŞEHİR HAYATINDA UNUTTUĞUMUZ, RÜZGARIN YANAKLARINI OKŞAYIŞINI HİSSETSE... YAPRAĞIN DÜŞÜNCE ÇIKARDIĞI SESİ FARK ETSE... ASLINDA KENDİNİN DE DOĞANIN BİR PARÇASI OLDUĞUNU AMA ZAMANLA BUNU NASIL OLUP DA UNUTABİLDİĞİNİ KENDİ KENDİNE BİR SORSA... BATAR MI ACABA DÜNYA BİR GÜN ÇALIŞILMASA!
       ESER ATAK
       Ankara
       

NTV’NİN BAŞLATTIĞI GÜZEL GİRİŞİM ŞEFFAF TOPLUM PROGRAMI KAPSAMINDA ÖNERİM :
       SORUNLARI YAZIYA DÖKME KONUSUNDA VATANDAŞLARI YÖNLENDİRMEK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. BU AMAÇLA ÖRNEĞİNİ BU YAZIDA BİZATİHİ KULLANDIĞIM FORMU HER VATANDAŞIN BAZI MEKANLARDA (ÖRNEĞİN DEVLET DAİRELERİ) KOLAYCA ULAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE BASILI HALE GETİRMEK VE VATANDAŞLARIN “DEDİKODU ŞEKLİNDE ÇÖZÜM ÖNERİSİ” YERİNE, GÖRÜŞLERİNİ, ÖNERİLERİNİ YAZILI OLARAK BU TÜR BİR FORM ARACILIĞIYLA DİLE GETİRMELERİNE ÖNCÜLÜK ETMEKTİR.
       SAYGILARIMLA.
       SU TOPRAK
       

Türkiye dünya haritasındaki yeri ve konumu itibariyle sürekli olarak kullanılan ve oyalanan bir güdümlü ülke durumundadır.
       Aslında mevcut sorunların 1 yıl veya en fazla 2 yıl gibi bir sürede çözümü mevcuttur.çünki herkes hasta ve bozuk yerleri biliyor.tek ana sorun insanların ve yöneticilerin” BEN EGOSU “bu egoyu yenip biz olarak hareket edildiği an Türkiye sorunlarının %50sini çözer çünki çözümler her gün konuşuluyor ama uygulama yok.Mustafa Kemal’in milli politikası vede dış politika çarçur ediliyor.Milli bir dış politika yok.Herşey günlük politikalarla yapılıyor.5 veya 10 yıllık planlama ve uygulama şart.Ben 1960 doğumluyum.Doğduğum andan itibaren hep aynı siyasi kişiler bu ülkeyi yönetiyor ve hiç bir şey yok.temcit pilavını ısıtıp ısıtıp 40 yıldır yediriyorlar.Önce bunları ve yöntemlerini tarihe gömüp genç ve dinamik türkiyeyi Mustafa Kemal fikirleri doğrultusunda milli bir antlaşma ile hayata geçirecek gençlere yol verilmesi gerekir.Biz mevcut parti sistemlerine giremiyoruz yada üye olup faaliyet göstereceğimiz partiler bulamıyoruz.Çünki hepsinin tarihe gömülmesi gerekir.Üretmiyorlar mevcutları da çarçur ediyorlar.
       ÇAĞLAYAN YALÇIN / 05.02.2001
       
  Okurlarımızın "şeffaf" denemeleri
Şeffaf bir toplum için fikirerinizin yayınlandığı bir tv programı ve bir internet sayfanız var. Bize görüşlerinizi yazın...
Okurlarımızın “şeffaf denemeleri” 1
Okurlarımızın “şeffaf denemeleri” 2

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları