Home page

Haber Menüsü


Sümer, başkanlığının açıklanmasının ardından medya ordusu tarafından kuşatıldı.
Trabzonspor’un yeni başkanı Sümer
Trabzonspor Olağan Genel Kurulu sonuçlandı. Kulübün futbolcularından Özkan Sümer 576 oyla başkan seçildi.
AA
     Seçimlerde, Mehmet Ali Yılmaz 503, Ümit Celal Özgür ise 34 oy aldı. 21 oy ise geçersiz sayıldı. Trabzonspor’un olağan genel kurulunda, kulübün 19.8 triyonluk tahmini bütçesi oy çokluğuyla kabul edilirken, denetleme ve yönetim kurulu faaliyet raporları da ibra edildi.  

   
 
       
    MSNBC News Giray Bulak istifa etti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Genel kurulun divan başkanlığına, Cengiz Çebi seçildi. 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula ilginin fazla olduğu gözlendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı genel kurulda, toplam 530 güvenlik gücü görev yapıyor. Kulüp başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın gelmediği genel kurula, başkan adaylarından Ümit Celal Özgür, Özkan Sümer ve eski başkanlardan Faruk Özak, Sadri Şener, Ahmet Celal Ataman ve teknik direktör Giray Bulak ta katıldı.
       
BÜTÇE KABUL EDİLDİ
       Trabzonspor’un olağan genel kurulunda, kulübün 19.8 triyonluk tahmini bütçesi oy çokluğuyla kabul edilirken, denetleme ve yönetim kurulu faaliyet raporları da ibra edildi. Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu faaliyetlerinin, kulüp genel sekreteri Bülent Akyazıcı’nın okumasının ardından, kulüp eski başkan yardımcılarından Ali Kemal Aktürk, faaliyet raporlarına büyük eleştiriler getirdi. Aktürk, yönetim kurulu faaliyetlerinin Trabzonspor gibi büyük bir kulübe yakışmadığını savunarak, “Bu yönetim, Trabzonspor’a hiçbir şey vermemiştir. Ben bu yönetimle daha önce 4 ay gibi bir dönemde çalışmıştım. Yönetimin başarılı olamayacağını görerek de istifa etmiştim” dedi.
       Kulüp başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın olağan genel kurula katılmamasını, delegeye yapılan bir saygısızlık olarak değerlendiren Aktürk, şunları söyledi: “Sayın başkan birlik ve beraberlik istiyor ama kendisi burada yok. Ayrıca başkan, kötülediği bir yönetimle seçime gidiyor. Özellikle son 2 yılda 7 teknik adam değişmiş, birçok futbolcu alınıp gönderilmiş. Bu başarılı bir yönetim mi? Ayrıca Trabzonspor’un muhasebesi Trabzon’dan olmalı. Sayın delegeler Trabzonspor’un başarısı neredeyse oraya oy verin.” Yönetim kurulu üyesi Mustafa Erdem ise kongrede oyunu Mehmet Ali Yılmaz’a vereceğini belirterek, “Başkan Yılmaz ile 2 yıl birlikte çalıştım. Onun maddi ve manevi gücünü gördüm. Ben başkanın yeni bir yönetimle seçime girmesini isterdim. Başkanlık para işidir. Mehmet Ali Yılmaz’a bu camianın ihtiyacı vardır. Başkan Yılmaz’ın içinde yer aldığım listeyi, başkana verilen oyların ikiye bölünmemesi içinde geri çektim” diye konuştu.
       
SÜMER: GARİP OLAYLAR YAŞANIYOR
       Trabzonspor Kulübü başkan adaylarından Özkan Sümer, Trabzonspor’un kimsenin cebine sığmayacak büyük bir kulüp olduğunu söyledi. Özkan Sümer, genel kurulda yaptığı konuşmada, hiç kimsenin tek başına kulübe sahip olamayacağını da belirterek, “Bunun dışındaki her düşünce sağlıksız bir düşüncedir. Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın yaptığı hizmetlere değer verdiğimizi daha önce söyledik. Ancak Trabzonspor, bütünlüğü sağlamak zorundadır. Trabzonspor’un patrona değil, başkana ihtiyacı vardır” dedi.
       Olağan genel kurul öncesi Trabzon’da garip olaylar yaşandığını, kendisinin ise sözlü olarak saldırılara maruz kaldığını anlatan Sümer, “Bana her türlü saldırı yapılsın, ancak bu saldırılar Trabzonspor düşmanlarına yaptırılmasın. Ayrıca ben ne yaptım? Trabzonspor başkanlığına adaylığımı koymam suç mu? Trabzonspor’u sevmek ve ona hizmette bulunmak cezayı mı gösterir?” diye konuştu. Trabzonspor’un değerlerini yitirdiği için ciddi sorunlar yaşadığını da savunan Sümer, şunları söyledi: “Trabzonspor, birlik, beraberlik ve akıl gücüyle büyük olmuştur. Kulüp kendi insanlarına düşman oldu, bilgiyi reddetti. Trabzonspor ‘dünya kulubü olacaktır’ dendi ancak uluslararası faliyetlerde bulunmadı. Kulüp prestijini yitirdi, tehlikeli borçlanmalara girdi. Yeniden yapılanma denildi, kulüp parçalandı, Trabzonlu oyuncular gönderildi. Alırken, değersizi pahalıya aldı, değerliyi ucuza sattı.”
       
ÖZGÜR: BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ
       Diğer başkan adayı Birleşik Trabzonsporlular Grubu Başkanı Ümit Celal Özgür ise kısa bir konuşma yaparak, “Trabzonspor için birlik ve beraberlik ilk etapta önemli. Buna kulübün ihtiyacı var” dedi. Öte yandan, başkan adaylarından Özkan Sümer ve Ümit Celal Özgür’ün listeleri yanında, kulüp asbaşkanı Hikmet Onur tarafından hazırlanan ve kulüp başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da içinde yer aldığı bir liste de seçime giriyor.
       
DİVAN ÜYESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ
       Trabzonspor Kulübü’nün olağan genel kurul toplantısında oy tasnif işleri sürerken, divan üyesi Hasan Basri Halisçelik baygınlık geçirdi. 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan genel kurulda, oy tasnif çalışmalarının sürdüğü sırada, tribünde bekleyen bir grup taraftar, divan üyesi Hasan Basri Halisçelik’e tepki gösterdi. Halisçelik, bu sırada yere düşerek baygınlık geçirdi. Halisçelik’in tedavisi, salonda bulunan sağlık ekipleri tarafından yapıldı.
       
VE SÜMER BAŞKAN
       Trabzonspor Kulübü’nün olağan genel kurulu sonuçlandı, başkanlığa Özkan Sümer seçildi. 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan genel kurula, üye aidatını yatıran 2 bin 406 üyeden 1134’sı katıldı. Gizli oylama açık tasnif sistemine göre yapılan seçimler sonunda divan kurulu başkanı Cengiz Çebi tarafından, Özkan Sümer’in 576 oy aldığı açıklandı. Seçimlerde, Mehmet Ali Yılmaz 503, Ümit Celal Özgür ise 34 oy aldı. 21 oy ise geçersiz sayıldı. Yönetim kuruluna seçilen üyeler ise tasnif sonunda belli olacak.
       
FUTBOLCULUKTAN KULÜP BAŞKANLIĞINA
       Trabzonspor’un bugün yapılan olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Özkan Sümer, bordo-mavili kulüpte birçok görevde bulundu. 1967 yılında kurulan Trabzonspor’da, kuruluşundan itibaren 3 sezon futbol oynayan Özkan Sümer, 1978-79, 1980-81, 1984-85 ve 1990-91 sezonlarında da bordo-mavili kulüpte teknik direktörlük görevi yaptı. Sümer, 1978-79 ve 1980-81 sezonunda teknik adam olarak Trabzonspor’da 2 kez lig şampiyonluğu yaşadı. 1997-98 sezonunda genel menajerlik görevi yapan Sümer, daha sonra altyapı koordinatörlüğüne getirildi. Ancak Sümer, 1999-2000 sezonu sonunda görevinden ayrıldı.
       
YENİ YÖNETİM MAZBATASINI ALDI
       Trabzonspor’un yeni Yönetim Kurulu, Divan Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Yeni Yönetim Kurulu üyeleri, Sadri Şener Sosyal Tesisleri’nde Divan Kurulu Başkanı Cengiz Çebi’den mazbatasını aldı. Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacağı belirtildi.
       
       
       
       
       
       
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları