Home page

Haber Menüsü


Haldun Alagaş kompleksi açıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, “Hem sporcularımızı, hem tesislerimizi İstanbul 2008’e hazırlıyoruz”dedi.
İstanbul
AA
6 Aralık— Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram, ilçe Belediye başkanları ve çok sayıda sporsever katıldı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, 2008 Olimpiyatları’na aday olan İstanbul’u hem tesis, hem de sporcular açısından, bu organizasyona hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Gürtuna, her ilçeye büyük bir spor kompleksi hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, “İstanbul dünyanın en büyük metropollerinden biri. Büyüklüğü nedeniyle ihtiyaçları da çok. Biz İstanbul’a spor tesisi kazandırmanın yanı sıra metrosu, altyapısı ve yollarıyla da tam bir olimpiyat kenti yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
       Çarşamba günü açılan tesise, 5 kez dünya, 6 kez de Avrupa şampiyonu olan kareteci Haldun Alagaş’ın ismini verdiklerini kaydeden Gürtuna, gençlere güvendiklerini, böyle isimlerin spor tesislerine verilerek gençlere de bir mesaj ilettiklerini ifade etti.
       Gürtuna, eskiden başarısızlıklarda “tesis yok” denildiğini hatırlatarak, “Ama artık böyle mazeretler ortaya koyamayacaklar. Hem sporcularımız hem de tesislerimizle İstanbul’u spor alanında çok başarılı bir kent haline getireceğiz” diye konuştu.
       
YILDIRIM KADIKÖY’E TESİS İSTEDİ
       Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise Ali Müfit Gürtuna’dan Kadıköy’e dev bir spor kompleksi yapılmasını istedi. Yıldırım, belediyelerin bulundukları bölgelerde insanların daha iyi yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Gürtuna da İstanbul için çok iyi çalışıyor. Bundan dolayı kendilerini kutluyorum. Böyle bir salonun Türk gençliğine sunulması mutluluk verici. Bu salonda Fenerbahçe basketbolda Avrupa şampiyonu bir takım çıkaracaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi. Gürtuna da Yıldırım’ın Kadıköy’de tesis isteğine, “Yeri tespit edelim, hemen yarın temelini atalım. Buradan Kadıköy’e de bir tesis sözü veriyorum” karşılığını verdi.
       
ALAGAŞ: GURUR DUYDUM
       Salona ismi verilen Milli Kareteci Haldun Alagaş, böyle bir tesise isminin verilmesinden dolayı gurur duyduğunu söyledi. Alagaş, spora başlayan her türk genci gibi amacının şampiyonluklar kazanıp, Türk bayrağını göndere çekmek olduğunu vurgulayarak, “Bu onur beni çok duygulandırdı. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
       
HARLEM’DEN BASKETBOL ŞOV
       Konuşmaların ardından ABD’nin ünlü şov takımı Harlem Wizards bir gösteri maçı yaptı. Yaptıkları hareketlerle salondaki sporseverleri coşturan Harlem Wizards’lı basketbolcular büyük alkış aldı. Harlem Wizards’lı oyuncular, “Kıtaların buluştuğu yerde buluşalım. 2008 İstanbul Olimpiyat Oyunları” yazılı pankartla salonda tur attı. Bu arada, Folklor Eğitim Merkezi öğrencileri de bir gösteri yaparken, multivizyon gösterisiyle de Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı tesisler hakkında bilgi verildi.
       Tören sonunda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl, yapılan tesis için Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna’ya birer plaket verdi. Sporseverler açılış törenine büyük ilgi gösterirken, salon tıklım tıklım doldu.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları