Home page
Haber Menüsü


CNBC-e, hafta içi günde 10 saat süreyle izleyicilerine Türkiye ekonomisi bilgilerini anında ulaştırırken başlıca uluslararası piyasalardan da yayın yapıyor.
CNBC-e Türkiye’de Türkçe yayında
84 ülkede milyonlarca izleyiciye yatırımlarıyla ilgili kararlarında gerçek zamanlı, doğru, hızlı haber ve bilgiler veren dünyanın bir numaralı ekonomi ve finans kanalı CNBC, Kanal E ile gerçekleştirdiği ortaklık sonucu CNBC-E adıyla Türkiye’de yayında.
İstanbul
NTV-MSNBC
    16 Ekim —  16 Ekim günü saat 08:00’de yayın hayatına başlayan CNBC-e, her gün 18:00’e kadar uzman yayıncılar tarafından hazırlanan Türk ve dünya piyasalarından haber, yorum, bilgi ve İMKB’nin gerçek zamanlı borsa verilerini CNBC yayın standartlarıyla ekranlara taşıyor.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Ragıp Erten, NTVMSNBC’ye yaptığı açıklamada dünyanın 1 numaralı ekonomi kanalının, her gün 08:00-18:00 saatleri arasında Avrupa, Amerika ve Asya’da yaptığı yayının aynısını Türkiye’de yapacaklarını söyledi.
CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Ragıp Erten
       Türkiye’de yatırım yapan herkese yönelik yayın yapacaklarını anlatan Erten, borsa ve finans enstrümanlarını değerlendirerek, bu kişilere kararlarında yardımcı olacak bilgileri vereceklerini kaydetti. Erten, Türkiye’de gündüz saatlerinde en çok seyredilen kanal olma iddiasıyla yola çıktıklarını da sözlerine ekledi.
       
TAMAMI CANLI
       Erten, “uzmanlar, hiç bant yayın kullanmadan, 10 saat sürekli canlı yayında, gün içindeki ekonomi, finans, siyaset haberlerini anında ekrana ulaştırıp, anında değerlendirecekler. Bütün gelişmeler canlı olarak anı anına olacak. Aynı İstanbul’da olduğu gibi Ankara’da da güçlü bir kadro oluşturduk. Ankara büromuz Meclis’ten, Başbakanlık’tan Merkez Bankası’ndan, Hazine’den sürekli canlı yayınla haberleri aktaracak” diye konuştu.
       
ABD İLE AYNI FORMAT

       CNBC’nin, ABD’de gündüz seyredilen kanallar arasında 1 numara olduğunu vurgulayan Erten, “ekran altından geçen gerçek zamanlı veri bandı” ile sürekli haberleri destekleyen ekonomi ve veri grafikleriyle, yatırımcılar için bir bilgi ekranı konumunda. İlla bankacıya, profesyonele değil, her türlü yatırımcıya, parasını değerlendirmek isteyen herkese yardımcı oluyor. Biz de aynı formatı aldık ve bu formatla çalışacağız.
       Tüm dünyada İngilizce yayın yapan CNBC’nin önemli bir ağını da Türkiye oluşturacak. Ancak CNBC-e, bu ağın yerel dilde yayın yapan ilk bölümü olacak. Bu yüzden CNBC de, biz de heyecanla yayın hayatımıza başlamayı bekliyoruz” diye konuştu.
       
KALİTELİ FİLMLERE DEVAM


       Ragıp Erten saat 18:00’den sonra CNBC-e’nin yayınına ara vererek Kanal E’nin eski formatında yayına döneceklerini söyledi. 18.00’den 08:00’e kadar kaliteli filmler, konserler ve dizi yayınları yine eski formatla ekranda olacak.
       
GRAFİKLER FARK GETİRECEK
Saner Ayar

CNBC-e Genel Müdürü Saner Ayar
       CNBC-e Genel Müdürü Saner Ayar ise amaçlarının yatırımcıya yön verebilmesi için Türkiye’deki ekonomik hayatı etkileyecek haberleri süzüp ekrana getirmek olduğunu bildirdi.
       Yeni kanala çok ileri bir teknik altyapı sağladıklarını belirten Ayar, bu altyapının CNBC-e’ye büyük avantaj sağladığını vurguladı.
       Saner Ayar, “Ankara’daki, Türkiye’deki, dünyadaki gündemi, siyasi olayların ekonomik hayatta vereceği alternatif reaksiyon senaryoları ile ekrana koyacağız. Bunu da uzman görüşleri ve üstün teknik altyapımızın bize sağladığı avantajlarla ekrana getireceğiz. Örneğin ‘hotboard’, bütün ekonomik verileri, real time olarak ekran grafikleri haline getiren bu sistemle yatırımcı değerlendirmesini grafiklerden yararlanarak yapacak.
       Bunun önemi şu: Bir hissenin borsa daha açıldığı günden bugüne kadarki performansını grafik olarak ekrana vereceğiz. Hem de bu grafikler her saniye, o saniye içinde tazelenerek verilecek. Basit anlatımla bu aslında bir internet sitesinin televize edilmiş hali olacak”
       
“İŞ DÜNYASININ TELEVİZYONUYUZ”

       CNBC-e Genel Müdürü Saner Ayar, amaçları şöyle özetledi:
       “Biz iş dünyasının televizyonuyuz. Ekonomik hayat ve iş dünyası için yayın yapacağız. Elinde sermaye bulunan insanlar, paralarına eskisi kadar kolay para kazandıramadıkları için bilgiye daha çok ihtiyaçları var. Biz o bilgiyi vereceğiz. En önemli misyonumuz da Türkiye’de sermaye piyasalarının gerçekten güvenilir piyasalar olduğunu göstermek.”
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları