Home page
Haber Menüsü


Çocuk Koruma İstasyonu açıldı
Devlet Bakanı Hasan Gemici, sokak çocukları sorununun çok önemli bir toplumsal yara olduğunu vurgulayarak, “Bu sorunun çözümü için, toplumun ve devletin bütün kesimlerinin işbirliği yapması gerekmektedir” dedi.
İstanbul
AA
13 Ekim— İstanbul Valiliği’nce Eyüp’te yaptırılan Ayvansaray Çocuk Koruma İstasyonu, Devlet Bakanı Gemici, İstanbul Valisi Erol Çakır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından törenle hizmete açıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Küçükyalı Çocuk Yuvası Bando Takımı ile Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu öğrencileri gösteri yaptılar.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Törende daha sonra konuşan Bakan Gemici, sokak çocukları ile gurur duyduklarını söyledi. Çocukların son yıllarda SHÇEK’de, gerek okul yaşamında, gerekse sosyokültürel alanda gösterdikleri başarıların, kurumun kamuoyundaki imajını önemli ölçüde değiştirdiğini ifade eden Gemici, yurtlarda kalan öğrencilerin bu yıl üniversiteye giriş sınavında da çok başarılı olduklarını bildirdi.
       
“KIRKLARELİ’NDEKİ OLAY MÜNFERİT”
       Gemici, SHÇEK’in son yıllarda önemli bir gelişme içinde olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak son zamanlarda kamuoyuna yansıyan bazı olumsuz olaylar, bizi hiçbir şekilde yanıltmamalıdır. Bu kurum içerisinde her zaman olabilecek, olmaması gereken münferit olaylar oluyor. Geçtiğimiz Salı günü Kırklareli’nde yaşanan olay da bunlardan biri. O olayla ilgili olarak gerekli işlemler yapıldı. Olayla ilgisi olan insanlar tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Diğer personel hakkında da gerekli işlemler yapılmaktadır. Sorumlular şiddetle cezalandırılacaktır.”
       Bu olayı SHÇEK’e genellemenin çok büyük bir haksızlık olacağını da belirten Gemici, “Bu kurum, en temel sosyal hizmet kurumu ve bir şefkat yuvasıdır. Bize destek veren gönüllü kuruluşlar bu güzellikleri biliyor. Toplumun da böyle değerlendirmesi lazım” dedi. Gemici, sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklarla ilgili sorunların herkes tarafından bilindiğini de kaydederek, “Sokak çocukları sorunu çok önemli bir toplumsal yaradır. Bu sorunun çözümü için, toplumun ve devletin bütün kesimlerinin işbirliği yapması gerekmektedir” şeklinde konuştu. 22 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek genel nüfus sayımında vatandaşlara özürlülerle ilgili birtakım soruların sorulacağını ifade eden Bakan Gemici, özürlü çocuğu bulunan veya özürlü insanların bu durumlarını sayımda saklamamaları gerektiğini söyledi.
       Devlet Bakanı Gemici, özürlülerin sorunlarının çözülmesi için onlarla ilgili rakamlara şiddetle ihtiyaçları bulunduğunu anlatarak, vatandaşların bu konuda nüfus sayım memurlarına yardımcı olmalarını istedi.
       
ÇAKIR VE GÜRTUNA’NIN KONUŞMALARI
        İstanbul Valisi Çakır da, çocukların hayatın en büyük gerçeği ve milletlerin sermayesi olduğunu belirterek, Atatürk’ün bu nedenle Cumhuriyet’i çocuklara ve gençlere emanet ettiğine dikkat çekti. Sokak çocuklarına sahip çıkmanın aynı zamanda geleceğe sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Çakır, “Sokakta çalışan ve sokakta yaşayan çocuklar, toplumumuzun bugününü ve yarınını büyük ölçüde tehdit ediyor. Bu tehdidi ortadan kaldırmak güvenliğimiz için temel amacımız olmalıdır” dedi.
       Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna da, hem insani, hem de toplumsal açıdan son derece önem taşıyan bu sorunun çözümünde işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. Gürtuna, “Gönüllerimizi açmamız, sokaklara çatı kurmamız gerekiyor. Bunu yaparsak, kaybedilen insani duyguları yeniden kazanırız” diye konuştu. Yarın açılacak Eyüp Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi ile entegre bir tesis olan Ayvansaray Çocuk Koruma İstasyonu, 22 yatak kapasitesine sahip. Yaklaşık 100 milyar liraya malolan istasyonda, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan çocuklar toplanarak gerekli ilkyardım, bakım ve barınma ihtiyaçları giderilecek. Burada kalacak çocuklar, bir süre sonra Eyüp Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne sevk edilecek.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları