Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 20:29 TS 2 Eki., 2000
Milliler Takım çalışmalara başladı
(A) Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası grup elemelerinde deplasmanda İsveç ve Azerbaycan ile yapacağı maçların hazırlıklarına bugün başladı.
İstanbul
AA
2 Ekim— Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde, Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaklaşık bir saat süren antrenmanda futbolcular, tek pas ve yarım saha çift kale maç yaptı. İlk antrenmanda futbolcuların neşeli oldukları gözlenirken, çift kale maçta Şenol Güneş de oynadı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yurtdışından geç gelen Hakan Şükür ve Arif antrenmana katılmadı. Sakatlıkları bulunan Suat ve Ergün koşu yapmakla yetinirken, Ümit Davala çalışmayı kenardan izledi. Hafif sakatlığı olan kaleci Ömer ise takımla birlikte çalıştı. Bu arada, (A) Milli Futbol Takımı’nın antrenmanında, Futbol Federasyonu’nun 4 kişilik güvenlik elemanları görev yaptı. Güvenlik görevlileri, milli takımın kamp yaptığı Polat Renaissance Oteli’nde de 24 saat takımı koruyacak. (A) Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını yarın yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.
       
FUTBOLCULAR İDDİALI KONUŞTU
       (A) Milli Futbol Takımı‘nın 2002 Dünya Kupası Grup Elemeleri‘nde deplasmanda İsveç ve Azerbaycan ile yapacağı maçlar öncesinde milli futbolcular iddialı konuştu. Fenerbahçeli futbolcu Abdullah, grupta özellikle İsveç‘le yapacakları maçın büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Grupta İsveç ile bizim çekişeceğimiz söyleniyor. Eğer İsveç maçından iyi bir sonuç alıp, Azerbaycan‘ı da yenersek bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum“ dedi.
       Üst üste iki deplasman maçı yapacaklarını kaydeden Abdullah, “Bizim için maçın içerde veya dışarda olması fark etmez. Her maça kazanmak için çıkıyoruz“ diye konuştu. Abdullah ayrıca, Fenerhçeli takım arkadaşı Andersson‘un kendi ülkesinin başarısı için mücadele edeceğini ve onunla karşılıklı oynayacak olmasının futbolun bir cilvesi olduğunu söyledi. Galatasaraylı futbolcu Ümit Davala ise Dünya Kupası grup maçlarına Moldova galibiyetiyle iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, “İsveç ve Azerbaycan‘ı yenerek birinciliği ele geçirmek istiyoruz. İki deplasmandan da 6 puanla ve lider olarak döneceğimize inanıyorum“ dedi.
       
YENİLER UMUTLU
       (A) Milli Futbol Takımı‘nın yapacağı resmi bir maça ilk kez çağırılan Beşiktaşlı Nihat ve Erman, bundan büyük gurur duyduklarını söylediler. Bu sezon takımında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Nihat, her Türk futbolcusunun milli formayı giymekten onur duyacağını belirterek, “İnşallah İsveç ve Azerbaycan maçlarında oynama şansı bulurum ve bunu en iyi şekilde değerlendiririm“ diye konuştu.
       Beşiktaş‘ın son iki maçta kötü sonuçlar almasının kendilerini olumsuz etkilediğini vurgulayan genç futbolcu, “İki maçta 10 gol yedik. Moralimiz bozuk, ancak biz profesyonel futbolcularız ve önümüzde çok zorlu maçlar var. Artık kötü sonuçları geride bırakmak zorundayız“ dedi. Erman da ilk kez (A) Milli Takım‘da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İyi sonuçlar almak istiyoruz. Bunlarda benim de katkımın olmasını isterim“ şeklinde konuştu.
       
“MUZZY“NİN FEDAKARLIĞI
       (A) Milli Futbol Takımı‘nın Moldova ile yaptığı ilk maçta sakat olduğu için oynayamayan Mustafa İzzet, Avrupa Şampiyonası‘ndan sonra tekrar milli takımda olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Euro 2000‘den sonra uzun bir aranın ardından takım arkadaşlarıyla yeniden birlikte olacağını kaydeden “Muzzy“, “Dün Sunderland‘a karşı oynamadım, şu anda kendimi iyi hissediyorum. İsveç‘e karşı oynayabileceğimi umut ediyorum“ dedi.
       Bu arada, Muzzy‘nin açıklamalarında kendisine tercümanlık yapan milli takım menajeri Can Çobanoğlu, Mustafa İzzet‘in Türk Milli Takımı‘nda oynamak için Sunderland maçında forma giymediğini belirterek, “Leichester City Kulübü Menajeri bize Mustafa İzzet‘in Sunderland maçında, sırtında hafif bir ağrı olduğu ve Türk Milli Takımı‘nda da oynamak istediği için yer almadığını söyledi. Muzzy de şimdi bunu doğruluyor“ diye konuştu.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları