Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:12 TS 6 Eki., 2000
Vitamin  
Vitamin: ‘Her derse deva’
Lise müfredatını bilgisayar ortamını taşıyan Sebit, Vitamin adlı etkilişimli ders destek programını satışa çıkardı. 51 CD’den oluşan paket komple satın alınabileceği gibi, tek bir dersin CD’sini de almak mümkün
NTV-MSNBC
 
    2 Ekim —  Doğuş Holding kuruluşlarından Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş tarafından geliştirilen ve lise müfredatını bilgisayar ortamına taşıyarak eğitimi eğlenceli ve etkileşimli hale getiren Vitamin, bugün İstanbul’da satılmaya başlıyor.  

   
 
       
    Internet Sites Sebit web sitesi
MSNBC News Eğitimde devrim: Akademedia
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  ‘Her dersin bir Vitamin’i var, hangi Vitamin’e ihtiyacınız varsa onu alın’ konseptiyle yola çıkan Sebit’in misyonu öğrenmeyi kolay, etkileşimli ve zevkli hale getiren yüksek kalitede eğitim yazılımları üreterek, insan yaşamına değer katmak. Bilgisayar destekli eğitim denilince akla ilk gelen soru olan içerik ve içeriğin işleniş biçimi konularında büyük titizlik gösterilerek hazırlanan Vitamin, kendi alanlarında dünya ile yarışan bir ekip tarafından üretildi. Bir Doğuş Holding kuruluşu olan Sebit, gençlere yararlı, teknolojiye uygun öğrenim modelleri konusunda uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor.
Kimya derslerinde sanal ortamda deney yapılabiliyor
        Konulara göre sınıflandırılmış 51 ayrı paketten oluşan ve TÜBİTAK tarafından ar-ge desteği verilen Vitamin, Bilimsel ve Teknik Araştırma Vakfı (BİTAV) tarafından test edilmiş. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye kurulunca belirlenmiş ortaöğretim müfredatına uygun hazırlanan Vitamin, etkileşimli alıştırmalar sayesinde öğrenme düzeyini artırıyor. Lise 1-2-3 Matematik, Geometri, Analitik Geometri, Fizik, Biyoloji, Kimya, Türkçe, Edebiyat, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji, İnkılap Tarihi, Coğrafya, Felsefe-Mantık dersleri dahil tüm lise dersleri rengarenk bir Vitamin’le ifade ediliyor.
       
Tüm Vitamin paketleri

       100’ün üzerinde ünite ve 400’den fazla konudan oluşan Vitamin, 15 bin’i aşkın özgün soru içeriyor. Ayrıca Vitamin’de her an başvurulabilecek bir sözlük ve arama motoru var. Vitamin’in en önemli özelliklerinden biri de çalışılan konu ile ilgili kavramlarını internet üzerindeki bağlantılarına kısa yoldan ulaşılabilmesi.


51 CD'lik Vitamin seti, tek CD'ler halinde de satın alınabiliyor.
       Konu anlatımlarının üç boyutlu animasyonlarla desteklendiği Vitamin, sanal deneyler, ses, fotoğraf, harita ve hareketli görüntülerle kavramların anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Vitamin, ayrıca öğretmenlere de ders aktarımında kolaylık sağlıyor. Bilgisayar satıcıları, kitap/kırtasiye zincirleri ve büşük marketlerde sunulan her bir Vitamin paketinin satış fiyatı KDV dahil 7 milyon 500 bin lira.
       
  Vitamin nedir?
Vitamin etkileşimli bir ders destek programı. Lise 1, 2, 3 öğrencileri için hazırlanan bu sistem tam 51 paketten oluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatı'nın tüm konularını kapsıyor. Lise çağındaki gençlerin evlerinde ders çalışmasını kolaylaştıran Vitaminler, set olarak alınabileceği gibi öğrencilerin gereksinimlerine göre tek tek de edinilebiliyor. Evinde CD Rom'u olan bir bilgisayara sahip herkes Vitamin'i kolaylıkla kurabilir. Tek yapılması gereken CD'yi bilgisayar yüklemek. Vitamin öğrencinin sıkılmadan ders çalışabilmesi için tasarlandı. Yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada bilgisayar destekli eğitim yazılımı alanında konularında dünya ile yarışan bir ekip tarafından üretildi. İçeriğindeki üç boyutlu animasyonlar, filmler ve sesli anlatımlarla eğlenceli ve özgün bir öğrenme ortamı yaratıyor. Ayrıca etkileşimli deney ve alıştırmalar, örnek ÖSS soruları, internet üzerinden online deneme sınavlarıylae öğrenci kendi performansı hakkında bilgi edinebiliyor ve kendi eksikliklerini anlayabiliyor.

       Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü Ahmet Eti, düzenlediği basın toplantısında, ‘Her Derse Deva’ sloganıyla üretilen 51 paketlik program hakkında bilgi verdi. Öğrenmeyi kolay, etkileşimli ve zevkli hale getiren yüksek kalitede eğitim yazılımları üreterek insan yaşamına değer katmayı amaçladıklarını kaydeden Eti, CD’leri, 12 yılda 100 kişilik ekip ve 10 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirdiklerini, TÜBİTAK’tan ar-ge desteği aldıklarını söyledi. Türkiye’de yaklaşık 350 bin olarak tahmin edilen evinde bilgisayar olan lise öğrencilerine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Eti, Vitamin’in öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere de ders anlatımını kolaylaştıracağını belirterek, CD’lerin Çin’de Çince olarak satışa sunulduğunu, yakında 26 ülkede piyasaya çıkacağını bildirdi. Paketin, 5 yıl içinde dünyada bilgisayar destekli eğitim teknolojisinde 1 numara olmaya aday olduğunu belirten Eti, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği de yapabileceklerini söyledi.
       
  Neler yapılabilir?
Vitamin paketlerinin hızlı, kolay ve eğlenceli öğrenme ortamında yapabileceğiniz bir çok şey var. Örneğin Çanakkkale Savaşı'nı izleyebilir, logaritma konusunu etkileşimli alıştırmalarla çözerek öğrenebilirsiniz. Fotosentezin nasıl gerçekleştiğini üç boyutlu animasyonlarla görebilirsiniz. Ayrıca bir kimya deneyini sanal ortamda üç boyutlu olarak gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden online deneme sınavlarına katılabilir, performansınızı ölçebilir ve çalışılan konu ile ilgili kavramların internet üzerindeki bağlantılarına kısa yoldan ulaşabilirsiniz. Görsel ve işitsel yollardan alacağınız Vitaminlerle;
Okuldaki derslerinize hazırlanabilir,
Okuldaki derslerinizi tekrar edebilir,
Kendinizi çalıştığınız konuda test edebilir,
Geçmiş çalışmalarınızdaki performansınızı inceleyebilir,
Bir konuyu çalışırken, o kunaya ait eski senelerde sorulmuş ÖSS soruların çözebilir veya nasıl çözüldüğünü inceleyebilirsiniz.

       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları