Home page
Haber Menüsü


Başbakan Erdoğan’ın kızı evlendi
 
Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra ile Berat Albayrak’ın nikahı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde kıyıldı.  

 
İstanbul
AA
11 Temmuz 2004—  Çiftin şahitliğini Ürdün Kralı Abdullah, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, Romanya Başbakanı Adrian Nastase, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül yaptı. Nikah nedeniyle Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra ile Berat Albayrak’ın İstanbul’da yapılan nikah törenine, çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Nikahın ardından genç çiftlere vermesi için Kadir Topbaş’ın uzattığı evlilik cüzdanını alan Ürdün Kralı Abdullah, cüzdanı gelin Esra Erdoğan’a (Albayrak) verdi.
       Nikah töreninin gerçekleştirildiği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’na ulaşan yollar, “NATO İstanbul Zirvesi” sırasında kullanılan bariyerlerle kapatıldı. Bölgede güvenliği sağlamak amacıyla 3 bini aşkın polis görev yaparken, 50’ye yakın keskin nişancı da hakim noktalarda nöbet tuttu. Ayrıca, bir polis helikopteri havadan bölgeyi denetledi.
       Kongre ve Sergi Sarayı yakınında, GSM şebekelerini engelleyici sistem kullanıldı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte saat 15.30’da Üsküdar’daki konutundan çıkarak, nikah töreninin yapılacağı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’na hareket etti. Erdoğan ve eşi, saat 15.45 sıralarında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nun arka kapısından giriş yaptı. Davetliler ise salona saat 14.30’dan itibaren alınmaya başlandı.


       Rumeli Salonu’na bakan cadde ile üst kısımdaki Harbiye girişi trafiğe kapatılırken, davetliler; Nişantaşı, Harbiye ve salon girişinde üst araması yapıldıktan sonra içeri alındı.
       Nikaha katılmak için gelen Nil Demirkazık, basın mensuplarının sorusu üzerine, davetiyeyi bir gazeteden temin ettiğini kaydederek, “geline, maddi değeri yüksek antika bir armudiye ‘armut biçiminde nazarlık olarak takılan altın’ hediye edeceğini” söyledi.
       
AİLE FOTOĞRAFI
       Basın mensupları, nikah törenine gelen davetlileri Rumeli Salonu’nun karşısında oluşturulan platformdan takip etti. Nikah töreninin fotoğrafları Başbakan Erdoğan’ın iki özel fotoğrafçısı, görüntüleri de özel bir şirket tarafından çekildi. Bu arada, Rumeli Salonu’nun arka giriş kısmında ilk önce aile fotoğrafı çekildi.


       Fotoğrafta, gelin Esra Erdoğan, damat Berat Albayrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye, Bilal ve Reyyan Erdoğan çifti, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, damadın babası Sadık Albayrak ve annesi Kıymet Albayrak ile diğer aile üyeleri yer aldı.
       Görüntü alınmasının ardından, basın mensupları, polis eşliğinde Rumeli Salonu’nun arka girişine götürüldü. Gelin Esra Erdoğan ve damat Berat Albayrak, burada ilk önce foto muhabirlerine, daha sonra da kameramanlara poz verdi. Genç çift, poz verirken basın mensuplarının isteği üzerine el salladı. Bu sırada bir gazetecinin “Çok kısa duygularınızı alabilir miyiz?” sorusunu ise Esra Erdoğan ve Berat Albayrak, gülerek yanıtsız bıraktı. Nikah törenini, 3’ü Yunanistan’dan olmak üzere çok sayıda gazeteci takip etti.
       Başbakan Erdoğan’ın, “Değerli dostum Kostas ve son Avrupa Kupası Şampiyonu Yunanistan’ın Başbakanı” diye hitap ettiği, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis de böylesi bir törenin parçası olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
       
ERDOĞAN’DAN YATTA YEMEK
       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kızı Esra ile Berat Albayrak’ın nikah törenine katılan davetlilere, özel bir yatta yemek verdi.


       Yemeğe, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal ve gelini Reyyan, kızı Sümeyye, dünürleri Eşref ve Kıymet Albayrak’ın yanı sıra TBMM Başkanı Bülent Arınç, devlet bakanları Beşir Atalay, Mehmet Aydın, Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da aralarında bulunduğu Bakanlar Kurulu üyeleri ve diğer davetliler katıldı.
       
SEZER’DEN TEBRİK TELGRAFI
       Konuşmaların ardından nikaha gönderilen tebrik telgraflarının bazıları duyurulurken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, “Esra ve Berat’a ömür boyu mutluluklar dilerim” ifadelerinin yer aldığı telgrafı da okundu. Erdoğan, nikahın ardından devlet ve hükümet başkanlarını uğurladıktan sonra ailesiyle birlikte tebrikleri kabul etti. Bu sırada davetlilere nikah şekeri dağıtıldı. Nikaha, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin çelenk gönderdiği görüldü. Nikah töreni, salonda kurulan ekranlardan da izlendi. Konuk devlet ve hükümet başkanlarının konuşmaları, salondaki konuklar tarafından uzun süre alkışlandı.
       
ÇOCUK VAKFI’NA BAĞIŞ
       Öte yandan, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, nikahın davetiyelerinde “vakfa bağışta bulunulması” çağrısı dolayısıyla şu ana kadar 17 milyar 810 milyon liralık bağış yapıldığını belirterek, “rakamın önemli olmadığını ve genç çiftin çocukları düşünmesinin bilekendilerini duygulandırdığını” söyledi.
       Şirin, bu nedenle genç çifte, ünlü ressam Osman Kehri’nin İstanbul’u konu alan bir tablosunu düğün hediyesi olarak vereceklerini bildirdi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları