Home page
Haber Menüsü


3 yıllık NG macerasından bir kesit
 
Bir maymun sürüsünün ortasında kalmak ya da ölümcül bir tornadonun peşine takılmak...  
National Geographic Türkiye dergiyle birlikte tüm okurlara Görüntüler & Sesler CD'si hediye ediyor.
 
30 Nisan 2004 —  Dünyanın en ücra köşelerinde görev yapan National Geographic yazar ve fotoğrafçılarının yaşadığı heyecan verici izlenimler tek bir CD’de toplandı.

   
 
       
    Internet Sites www.nationalgeographic.com.tr
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  National Geographic Türkiye’nin Mayıs sayısıyla birlikte edinebileceğiniz CD’yi izlerken, Arjantin’in tutkulu dansı tangonun yapıldığı kulüplerden, Güney Afrika’da on binlerce yıldır yaşamını değiştirmeyen Buşmanlar’ın köylerine seyahat edecek; Atlantik kıyısındaki eşsiz yağmur ormanlarındaki inanılmaz yaşamlardan, Orta Afrika’nın el değmemiş ormanlarında binlerce kilometrelik yürüyüş yapan bir bilim insanının maceralarına tanık olacaksınız.
       
       “Görüntüler & Sesler” CD’si National Geographic yazar ve fotoğrafçılarının görev başında yaşadıklarını ilk elden sesli ve görüntülü olarak izleme olanağı veriyor.
       Tornado Takibi : Dünyanın en ürkütücü fırtınasının peşinde saniyelerle yarış.


       
       Buşmanlar : On binlerce yıldır aynı yaşam tarzını sürdürren Afrika’nın Sanları.


       
       Megatransekt : Orta Afrika’nın insan eli değmemiş ormanlarında 450 günlük macera.


       
       Tango : Arjantin’de doğup bütün dünyayı saran aşk, acı ve tutkunun dansı.


       
       Atlantik Ormanı : Brezilya kıyılarında biyolojik çeşitlilikle Amazon’la yarışan orman.


       
       Dağların Kralları : Dişilerin yönettiği bir dünyada erkek olmanın zorluğu.
       
National Geographic Türkiye, dergiyle birlikte tüm okurlara Görüntüler & Sesler CD’si hediye ediyor.

       
MAYIS’TA NATIONAL GEOGRAPHIC TÜRKİYE’DE!
* Geniş Açı: Doğanın Bekçisi Kangal
       Dostluğu, çok iyi bir koruma köpeği oluşu, mazlum bakışları, yüzündeki kara maskesi, boz rengi ve bir aslanı andıran heybetli görünüşüyle kangal yüzyıllardır saflığını koruyabilmiş doğal bir ırk olmasıyla dikkat çekiyor. Küçükbaş hayvan sürülerinin en ünlü koruyucusu olan kangal, sürü sahiplerinin yaban hayvanlarını silah ve zehirle öldürme gerekçelerini ortadan kaldırarak yaban hayatın korunması için de önemli bir görev üstleniyor.
* Değişen Topraklar
       ABD’nin tam ortasındaki kırsal alan Büyük Ovalar’ı kuşaklardır bir üretim merkezine dönüştürmeye uğraşan çiftçilerin çoğu artık bu işten vazgeçti. Ancak yöntemlerini değiştirip toprakla onun koyduğu koşullara göre uğraşanlar da var.
* Maya Kral Mezarı
       Bilinen en eski Maya kral mezarlarından biri, Guatemala’nın güneybatısında, bir zamanlar zengin bir kent olan Takalik Abaj’da bulundu. Bu kentteki son Maya kralına ait olduğu düşünülen yağmalanmamış mezar, krallara yaraşır biçimde, görkemle donatılmıştı. Mezar yakınlarında yer alan taş anıtların üzerindeki hiyeroglifler ise, bugüne dek keşfedilen en eski Maya yazıtlarından bazılarını oluşturuyor.
* Hanoi
       Savaş muhabiri olarak görev yaptığı Vietnam’a yıllar sonra geri dönen Amerikalı bir gazeteci, “şairler kenti” olarak da bilinen başkent Hanoi’de Amerikan Savaşı’nın ardında bıraktığı yaralara tanık olacağını düşünürken karşısına güzel, canlı ve geleceğe umutla bakan bir kent çıktı.
* Ölüm ile Dans
       Denali Ulusal Parkı ve Koruma Alanı, yüzyıllar boyunca süregelen ancak insanoğlunun ender tanık olduğu kanlı bir drama sahne oldu. Yaralı bir Alaska geyiğini avlamak üzere harekete geçen kurtlar ve boz ayılar, “büyük ödül” için kendi aralarında kavga etmekten de geri kalmadı.
* Ballard Ekspedisyonu
       Kâşif Robert Ballard, Karadeniz ve Akdeniz’de antik batık kazısı için en son teknoloji donanımlı gemi Knorr ve Herkül adındaki ROV’la seferde. Ancak gezindiği sular kadar derin sorunlar peşini bırakmıyor.
       Hepsi ve daha fazlası Mayıs’da National Geographic dergisinde.
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları