Home page

Haber Menüsü


Rakiplerimizi tanıyalım
Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takımlarımızın gruplarında karşılaşacakları takımların profili şu şekilde...
AA
25 Ağustos— Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ve Beşiktaş’ın ilk turdaki rakipleri belli oldu. Galatasaray D Grubu’nda, Beşiktaş ise H Grubu’nda mücadele edecek. Takımlarımızın gruplarında karşılaşacakları takımların profili şu şekilde...

   
 
       
    MSNBC News Cimbom'a kolay, Kartal'a zor
MSNBC News Şampiyonlar Ligi maç programı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
MONACO
       Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde (D) Grubu’nda yer alan Galatasaray’ın rakibi Fransız AS Monaco’nun kadrosunda 6 yabancı futbolcu bulunuyor. Şilili Pablo Contreras, Meksikalı Rafael Marquez, Brezilyalı Francisco da Costa, Arjantinli Marcelo Gallardo, Norveçli John Arne Riise ile İtalyan Marco Simone, Fransız takımın başarısı için ter döküyor. AS Monaco’nun teknik direktörlüğünü ise Fransız Claude Puel yapıyor.
       Fransız takımının bu sezonki kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
       Kaleciler: Andre Biancarelli, Stephane Porato
       Savunma: Philippe Leonard, Phillippe Christanval, Pablo Contreras (Şili), Franck Jurietti, Martin Djetou, Rafael Marquez (Meksika)
       Orta alan: Francisco da Costa (Brezilya), Marcelo Gallardo (Arjantin), Ludovic Giuly, Ousmane Dabo, Pontus Farnerud, John Arne Riise (Norveç)
       Forvet: Nicolas Bonnal, Shabani Nonda, Xavier Gravelaine, Dado Prso
       Marco Simone (İtalya), Wagneau Eloi
       Geçen sezon Fransa Ligi’nde şampiyon olan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne seri başı olarak doğrudan katılan AS Monaco, Avrupa Kupaları’nda daha önce Galatasaray ile 2 kez eşleşti. 1988-89 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde, Monaco’da Tanju Çolak’ın golüyle 1-0 kazanan Galatasaray, rövanş maçını, cezası nedeniyle Almanya’nın Köln kentinde yaptı. Bu maçtan da Prekazi’nin golüyle 1-1 berabere ayrılan Galatasaray, bu sonuçla yarı finale çıktı. Galatasaray ile AS Monaco ayrıca, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 1993-94 sezonunda aynı grupta yer aldı. Monaco’daki ilk maçı 3-0 yitiren sarı-kırmızılılar, İstanbul’da da rakibine 2-0 yenildi. AS Monaco, maçlarını 15 bin seyirci kapasiteli 2. Louis Stadı’nda yapıyor.
       
GLASGOW RANGERS
       Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile birlikte (D) Grubu’nda yer alan İskoçya’nın Glasgow Rangers takımının kadrosunda tam 21 yabancı futbolcu yer alıyor. Sarı-kırmızılı takımın eski futbolcusu Tugay Kerimoğlu’nun da forma giydiği Glasgow Rangers takımında, yalnızca 7 İskoç futbolcu bulunuyor.
       Glasgow Rangers takımında şu futbolcular yer alıyor:
       Kaleciler: Stefan Klos (Almanya), Charbonnier (Fransa)
       Savunma: Ricksen, Numan, Konterman (Hollanda), Moore, Vidmar (Avustralya), Amoruso, Porrini (İtalya), Adamozuk (Polonya), Penttila (Finlandiya), Wilson, Ritchie
       Orta Alan: Ferguson, Kanchelskis (Ukrayna), Van Bronckhorst (Hollanda), Albertz (Almanya), Reyna (ABD), Tugay Kerimoğlu (Türkiye)
       Forvet: Mols (Hollanda), Wallace (İngiltere), Dodds, McCann, Rozental (Şili), Miller, Johnston, Lovenkrands (Danimarka), Negri (İtalya).
       Geçen sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayan Glasgow Rangers, 3. ön eleme turunda Danimarka’nın Herfeolge takımını her iki maçta da 3-0’lık sonuçlarla yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını elde etti.
       Teknik direktörlüğünü Hollandalı Dick Advocaat’ın yaptığı Glasgow Rangers, kendi sahasındaki maçlarını 50 bin 467 kişilik Ibrox Stadı’nda yapıyor.
       
SK STURM GRAZ
       Avusturya’nın SK Sturm Graz takımında, 15 yabancı futbolcu bulunuyor. Avusturya ekibinin kadrosunda 3 Alman, 2 Macar, 1’er Polonyalı, Güney Afrikalı, Yunan, Sloven, Yugoslav, Kamerunlu, Arjantinli, Belçikalı, İranlı ve Ukraynalı futbolcu yer alıyor.
       SK Sturm Graz’ın kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:
       Kaleciler: Alexander Knezeviç, Josef Schicklgruber, Kazimierz Sidorczuk (Polonya)
       Savunma: Emmanuel Atangana (Güney Afrika), Ferdinand Feldhofer, György Korsos (Macaristan), Georgios Koutsoupias (Yunanistan), Darko Milaniç (Yugoslavya), Günther Neukirchner, Ranko Popoviç (Yugoslavya), Mario Posch
       Orta alan: Didier Angibeaud (Kamerun), Michael Bochtler (Almanya), Andres Fleurquin (Arjantin), Franco Foda (Almanya), Tomica Kodjan, Jan-Pieter Martens (Belçika), Mehrdad Minavand (İran), Roman Machlich, Gilbert Prilasnig, Hannes Reinmayr, Markus Schoop, Markus Schupp (Almanya)
       Forvet: Gerald Strafner, Imre Szabicz (Macaristan), Ivica Vastiç, Sergej Yuran (Ukrayna).
       Avusturya Ligi’ni geçen sezon 2. sırada bitiren SK Sturm Graz, 3. ön eleme turunda Hollanda’nın Feyenoord Rotterdam takımıyla ilk maçta 1-1 berabere kalıp, ikinci maçta rakibini 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne adını yazdırdı.
       Teknik direktörlüğünü Yugoslav Ivica Osim’in yaptığı SK Sturm Graz, maçlarını 15 bin 400 kapasiteli Arnold Schwarzenegger Stadı’nda yapıyor.
       
FC BARCELONA
       Beşiktaş’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta mücadele edeceği rakiplerinden FC Barcelona adeta kupa kolleksiyoncusu.
       İspanyol ekibi, kurulduğu 1899’dan bu yana 16 kez lig, 24 kez de İspanya Kupası’nı müzesine götürdü. FC Barcelona ayrıca, 1992’de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanırken, 4 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 3 kez UEFA Kupası, 2 kez de Avrupa Süper Kupası’na sahip oldu.
       Geçen sezon İspanya Ligi’ni Deportivo La Coruna’nın ardından 2. sırada tamamlayan FC Barcelona, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, kurulduğu 1992-93 sezonundan bu yana 44 maç yaptı. Bu maçların 21’ini kazanan Katalan ekibi, 12 kez berabere kaldı, 11 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.
       FC Barcelona, kadrosundaki 7 Hollandalı milli oyuncuyla adeta Hollanda Milli Takımı görüntüsü veriyor.
       Hollanda Milli Takımı’nın etkili oyuncuları Frank de Boer, Roland de Boer, Marc Overmars, Boudewijn Zenden, Philip Cocu, Patrick Kluivert ve Michael Reiziger, FC Barcelona’nın başarısı için ter döküyor.
       Bu arada FC Barcelona, sezon başında Arsenal’in yıldız futbolcusu Fransız Emmanuel Petit’yi, Overmars ile birlikte transfer ederek, kadrosunu daha da güçlendirdi. İspanyol ekibinde bu futbolcuların dışında birer de Fransız, Portekizli ve Brezilyalı futbolcu yer alıyor.
       FC Barcelona’nın kadrosu şöyle:
       Francescu Arnau, Rivaldo Vitor Bolba (Brezilya), Frank de Boer (Hollanda), Richard Philppe Dutruel (Fransa), Simao Pedro Fonseca (Portekiz), Gabriel Garcia de la Torre, Xavi Fernandez, Gerard Lopez, Marc Overmars (Hollanda), Carles Puyol, Boudewijn Zenden (Hollanda), Sergi Barjuan, Philip Cocu (Hollanda), Ronald de Boer (Hollanda), Abelardo Fernandez, Daniel Garcia, Josep Guardiola, Patrick Kluivert (Hollanda), Luis Enrique Martinez, Emanuel Petit, Michael Reiziger (Hollanda).
       Teknik direktörlüğünü İspanyol Lorenzo Serra Ferrer’in yaptığı FC Barcelona, maçlarını 98 bin 109 seyirci kapasiteli Nou Camp Stadı’nda oynuyor.
       
MİLAN
       Beşiktaş’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi AC Milan’ın geçmişi başarılarla dolu. İtalyan ekibi, 16 kez lig, 4 kez de İtalya Kupası’nı müzesine götürürken, Avrupa’da da büyük başarılara imza attı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı 5, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı 2, Avrupa Süper Kupası’nı da 3 kez kazandı. AC Milan, ayrıca 3 kez de Kıtalararası Kupa’ya sahip oldu. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde bugüne dek 38 maç yapan AC Milan, 19 galibiyet, 10 beraberlik, 9 da yenilgi aldı. Kırmızı-siyahlılar, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, attıkları 54 gole karşılık kalelerinde 28 gol gördüler.
       Beşiktaş’ın rakiplerinden İtalya’nın AC Milan takımının kadrosunda tam 16 yabancı futbolcu bulunuyor. İtalya Ligi’ni geçen sezon 3. sırada tamamlayan AC Milan’da, 5 Arjantinli, 4 Brezilyalı, 2 Hırvat, 1’er Alman, İspanyol, Nijeryalı, Senegalli, Danimarkalı ve Ukraynalı futbolcu yer alıyor.
       AC Milan’ın kadrosu şöyle:
       Kaleciler: Christian Abbiati, Gabriele Aldegani (Brezilya), Valerio Fiori, Sebastiano Rossi
       Savunma: Roberto Ayala (Arjantin), Jose Antonio Chamot (Arjantin), Fabriccio Coloccini (Arjantin), Alessandro Costacurta, Paolo Maldini, Jose Vitor Roque Junior (Brezilya), Luigi Sala
       Orta Alan: Demetrio Albertini, Massimo Ambrosini, İbrahim Ba (Senegal), Drazen Brncic (Hırvatistan), Francesco Coco, Diego de Ascentis, Gennaro Gattuso, Federico Giunti, Andres Guglielminpietro (Arjantin), Thomas Helveg (Norveç), Nascimento de Araujo Leonardo (Brezilya), Fenando Carlos Redondo (Arjantin), Claudio Sergio Dos Santos Serginho (Brezilya)
       Forvet: Oliver Bierhoff (Almanya), Zvonomir Boban (Hırvatistan), Gianni Comandini, Mattia Graffiedi, Romero Poyon Jose Mari (İspanya), Alyu Datti Mohammed (Nijerya), Luca Saudati, Andrey Shevchenko (Ukrayna)
       Teknik direktörlüğünü İtalyan Alberto Zaccheroni’nin yaptığı AC Milan, maçlarını 85 bin 700 seyirci kapasiteli Giusseppe Meazza Stadı’nda oynuyor.
       
LEEDS UNİTED
       Beşiktaş’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden AFC Leeds United’a Türk sporseverleri yabancı değil. Geçen sezon UEFA Kupası yarı finalinde Galatasaray ile eşleşen AFC Leeds United, İngiliz holiganların çıkardığı olaylar sonrası yapılan 2 tansiyonu yüksek maç sonunda sarı-kırmızılılara elenerek, kupa dışında kalmıştı.
       Avrupa’da önemli bir başarısı olmayan ve geçen sezon UEFA Kupası’nda yarı finale dek yükselerek en büyük başarısına imza attı. İngiliz ekibi, bu sezon da 3. ön eleme turunda Almanya’nın 1860 Münih takımını 1-0 ve 2-1’lik skorlarla eleyerek ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı.
       Teknik direktörlüğünü David O’Leary’nin yaptığı AFC Leeds United, maçlarını Elland Road Stadı’nda oynuyor.
       Leeds United’ın kadrosu şöyle:
       Kaleciler: Danny Miloseviç, Paul Robinson, Nigel Martyn
       Savunma: Jonathan Woodgate, Alan Maybury, Michael Duberry, Danny Hay, Robert Molenaar, Gary Kelly, Danny Mills, Ian Harte, Lucas Radebe
       Orta Alan: David Batty, Stephen McPhail, Olivier Dacourt, Lee Bowyer, Eirik Bakke, Matthew Jones, Jason Wilcox
       Forvet: Mark Viduka, Lee Matthews, Harry Kewell, Alan Smith, Darren Huckerby, Michael Bridges
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları