Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 10:24 TS 31 Ağu., 2000
İstanbul Havayolları artık uçmuyor
Uzun süredir mali kriz içindeki İstanbul Havayolları, uçuşlarını geçici olarak durdurdu.
İstanbul
NTV-MSNBC
25 Ağustos— Bir süredir mali kriz içinde olan İstanbul Havayolları, dün akşamdan itibaren uçuşlarını geçici olarak durdurdu.

   
 
       
    MSNBC News Özel havayolları destek istiyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İstanbul Havayolları yetkilileri, iç ve dış hat uçak seferlerinin durdurulmasıyla ilgili kararın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne iletildiğini bildirdiler. Yetkililer, olayla ilgili ayrıntılı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydettiler.
       
SAFİ ERGİN’DEN AÇIKLAMA
       İstanbul Hava Yolları Genel Müdürü Safi Ergin, şirket bünyesinde yapılacak çalışmalardan sonra, uçuş faaliyetlerine ne zaman başlanacağının açıklanacağını bildirdi.
       Ergin yaptığı yazılı açıklamada, “15 yıldır 2 bini aşkın çalışanıyla, yılda 2,5 milyon yolcuya hizmet veren İstanbul Hava Yolları’nın, son 18 aydır yaşanan depremler, petrol fiyatlarındaki artış, dolar-mark paritesi farkı, PKK ve çeşitli sorunlar nedeniyle darboğaz içine girmiştir” dedi.
       Son 10 yılda yabancı havayollarının pazardaki payının yüzde 70’lerden, yüzde 40’lara indiğini belirten Ergin şöyle devam etti:
       “Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile güçlü bir şekilde rekabet edebilen sektörün içinde yer alan İstanbul Hava Yolları, gelişen olaylar sürecinde beklenen devlet destek ve kredilerinin alınamamasına rağmen, tüm yönetici ve çalışanlarımızın büyük özverisiyle yüksek sezon olmasına rağmen, acenta ve yolcu mağduriyetini önleme çabasında başarılı olmuştur. Alınan tedbirlerle, tarifeli yapılan iç hat seferlerinde yolcu mağduriyetleri yönünde hiçbir sorun yaşanmamış, dış hat charter seferlerinde de sorunlar en alt seviyeye çekilmiştir.”
       Ergin, Türk Hava Yolları (THY), Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Özel Sektör Havayolu İşletmecileri Derneği (TÖSHİD) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında bugün yapılacak görüşmelerle, sektörün içinde bulunduğu durumla ilgili çözümlerin araştırılacağını kaydetti. İHY Genel Müdürü Ergin, şirket bünyesinde yapılacak çalışmalarla uçuş faaliyetlerinin ne zaman başlayacağının önümüzdeki günlerde açıklanacağını da bildirdi.
       
TRABZON SEFERİ YAPILAMADI
       İstanbul Havayolları’nın Trabzon-Frankfurt seferini yapmak üzere önceki sabah Trabzon Havalimanından havalanan uçağı pist üzerindeki kuş sürüsünün motorlarından ikisine çarparak bozması üzerine havalimanına zorunlu iniş yapmış ve uçaktaki 148 yolcu zor durumda kalmıştı.
       Gün boyunca Almanya’ya gitmek için İstanbul Havayollarının yeni bir uçak göndermesini bekleyen yolcular, akşam saatlerinde şirketin yaptığı açıklamayla şaşkınlığa uğradı. Havalimanında,şirkete ait gişelerin önünde yetkililerle tartışan yolcuların otobüslerle İstanbul’a gönderileceği belirtildi.
       Yolcular arasındaki Alman turistlerin İstanbul’dan Almanya’ya yapacakları uçak seferinin ücretinin de Trabzon Valiliğince karşılanacağı bildirildi.
       
BİR ZAMANLAR EN BÜYÜKTÜ
       Bir zamanlar 17 uçak ve 3 bin 17 koltuk kapasitesiyle en büyük özel sektör havayolu olan İstanbul Havayolları, bir süredir faaliyetlerini zorlanarak sürdürüyordu.
       Son günlerde leasing şirketleri tarafından uçaklarına el konan ve bu nedenle yolcuları havaalanlarında perişan olan İstanbul Havayolları’nın 17 olan uçak sayısı 3’e düşmüştü.
       Sektör uzmanları İstanbul Havayolları’nın sayıları 3’e düşen uçaklarını bile uçurmakta zorlandığını söylüyordu. Uzmanlar, İstanbul Havayolları’nın en büyük borcunun General Electric’in leasing şirketine ait olduğunu ve yine şirket yetkililerinin ifadesine göre borç toplamının 20 milyon dolara ulaştığnıı ifade ediyorlar.
       
KUR RİSKİ DE VURDU
       İstanbul Airlines’ın sahibi olan Özcan Toplar’ın aynı zamanda turistik oteller zinciri işleten Türksan Şirketler Grubu’nun da sahibi olduğu ve yönetimin tüm ağırlığı otel işletmeciliğine verdiği ifade ediliyor.
       Şirketin geçtiğimiz yıllarda kur riskinden en çok etkilenen şirket olduğu vurgulanıyor. Tüm giderlerin dolar üzerinden olmasına karşılık havayolu şirketlerinin gelirinin mark üzerinden olması ve markın dolar karşısında hızla değer yitirmesi İstanbul Havayolları’nın sonunu hazırlayan faktör oldu.
       İstanbul Havayolları’na “kurtarma” amacıyla yaklaşık bir ay önce Eximbank tarafından verilen 5 milyon dolarlık kredi de şirketi kurtarmaya yetmedi.
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları