Home page
Haber Menüsü


Danone ‘tek başına devam’ dedi
Sabancı Grubu, Fransız Danone şirketiyle 26 yıldır süren işbirliğine son vererek, DanoneSA’daki hisselerini 72 milyon dolara Danone’ye sattı. Danone, Nestle’nin Türkiye’deki süt ürünleri işini de alarak tek başına faaliyet gösterecek.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
17 Aralık 2003— Sabancı Holding’in Fransız Danone ile kurduğu DanoneSA’daki yüzde 50 hissesini 72 milyon dolara satın alan Danone, Nestle’nin Türkiye’deki süt ve süt ürünleri iştiraklerini de satın aldığını açıkladı. Nestle’den yapılan açıklamada da, MİS markasını devredecek şirketin Türk pazarında kahvaltılık tahıl ürünleri, kahve ve su gibi ana kategorilere yoğunlaşarak daha hızlı büyüme hedeflediği kaydedildi.

   
 
       
   
MSNBC News Sabancı Danone ortaklığı sona erdi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Danone’nin Nestle’nin Mis ve Gülüm markalarını bünyesine katacağının açıklandığı basın toplantısında CNBC-e’ye konuşan Danone Genel Müdürü Serpil Timuray, satın almayla cirolarını yüzde 100 artıracaklarını söyledi. Sabancı adını şirket unvanından çıkaran ve logosunu değiştiren şirket, Danone, Tikveşli, Birtat, PetitDanone, Danette ve Dany marka portföyüyle faaliyetini sürdürecek.
       Danone, DanoneSA’daki Sabancı hisselerini satın almasının ardından, Nestle Türkiye’nin süt ve sütlü ürünler işini satın almak için anlaşma imzaladığını açıkladı. Sabancı Holding’in yüzde 50 payını satın alarak DanoneSA şirketinin hisselerinin tamamına sahip olan Danone, Türkiye’deki süt ve sütlü ürünler pazarındaki faaliyetlerini Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayii Ticaret A.Ş. ticari ismi ve Danone, Tikveşli, Birtat, Petitdanone, Danatte, Dany marka portföyüyle sürdürecek.
       Nestle Türkiye’den satın alınan süt ve sütlü ürünler işi, satın alma onayını takiben bu şirketin bünyesine katılacak.
       Yerli Mis ve Gülüm markalarının aidiyeti Danone Türkiye’nin olacak. Nestle markalı süt ve süt ürünleri ise bir geçiş dönemiyle Danone Türkiye sütlü ürünler marka porföyü altına alınacak. Groupe Danone, Türkiye’deki şişelenmiş su pazarındaki faaliyetini Danone Hayat İçecek ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ticari ismi ve Hayat, Akmina, Evian, Flora ve Şaşal marka portföyüyle devam edecek.
       Danone Hayat İçecek ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlük görevini Adnan Erem, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlük görevini de Serpil Timuray yürütecek.
       
DANONESA TESİSLERİ PERSONELİYLE ALINDI
       Ortaklığın devralınması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Serpil Timuray, DanoneSA şirketlerinin Türkiye’de Groupe Danone’nin ana iş kollarında faaliyet göstermek üzere 1 Mart 1997’de Group Danone ve Sabancı Holding’in eşit ortaklık yapısıyla kurulduğunu anımsatarak bugüne kadar bu ortaklığın başarıyla yürütüldüğünü söyledi.
       Timuray, dün itibarıyla Türkiye’deki DanoneSA şirketlerinin yüzde 50 hissesinin Sabancı Holding’den, şirketin bütün taşınır ve taşınmaz malları, tesisleri, personel ve yönetim kadrosu tarafından devralındığını, yönetimde de değişiklik yapılmadığını bildirdi.
       Bu devralınmayla DanoneSA’nın bütün markalarının kendilerinde kaldığını ifade eden Timuray, “Danone Türkiye olarak kuruluş tarihimizden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyadaki vizyon ve misyonumuza paralel olarak Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde pazar liderliği ve pazar büyütmesi vizyonu ve Türk insanına en üstün kalitede ürün ve hizmet sunma misyonuyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
       
CİRO İKİYE KATLANACAK
       Timuray, bu vizyon ve kararlılıklarının göstergesi olarak bugün itibarıyla Danone Türkiye olarak, İsviçre merkezli gıda şirketi Nestle’nin Türkiye’deki süt ve sütlü ürünler işini satın almak üzere anlaşma imzaladıklarını belirterek şunları kaydetti:
       “Bu satın alma Rekabet Kurumu’nun onayını takiben Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayii ve Ticaret A.Ş. şirketimizin bünyesine katılacaktır. Bu satınalmayla şirketimiz cirosunu ikiye katlamakta Türkiye taze sütlü ürünler pazarındaki öncü konumunu güçlendirmekte ve de içilebilir süt pazarına ilk kez stratejik bir giriş yapmaktadır.”
       Timuray, bir soru üzerine Nestle’nin Türkiye’deki iki yerli markası olan Mis ve Gülüm’ün kendi portföylerine entegre edileceğini belirterek, bu satın almaya Nestle’nin global markası olan Nesquik ve çocuk sütlerinin dahil olmadığını ancak üretimlerinin kendi fabrikalarında yapılacağını söyledi.
       Yeni şirketin logosu olarak, Danone’nin global logosu olan mavi zemin üzerinde tek bir yıldıza bakan çocuk figürü kullanılacak.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları