Home page
Haber Menüsü


İstanbul’da bomba dehşeti: 27 ölü
 
İstanbul, Levent ve Beyoğlu’na düzenlenen bombalı saldırılarla sarsıldı. Patlamalarda en az 27 kişi öldü.  

 
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
20 Kasım 2003—  Saldırılarda toplam 450’den fazla kişi yaralandı. İngiliz Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıda İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short da hayatını kaybetti.

   
 
       
    MSNBC News HSBC çalışanları olayı anlattı
MSNBC News NATO olağanüstü toplanıyor
MSNBC News İstanbul'daki saldırılar dış basında
MSNBC News Dünya saldırıları kınıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Patlamanın ardından HSBC Bank binası harabeye dönüştü.

       
Bombalı saldırıların ardından yaralananlar ilk etapta halk tarafından hastanelere götürüldü.
       İstanbul’da Levent ve Beyoğlu’nda düzenlenen bombalı saldırılarda en az 27 kişi öldü, 448’dan fazla kişi de yaralandı.
       İngiliz Başkonsolosluğu’na yapılan saldırı sonrası İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short’un da öldüğü bildirildi. Levent’teki saldırıda NTV ve CNBC-e seslendirmelerinde görev alan tiyatro sanatçısı Kerem Yılmazer de hayatını kaybetti.
       
HSBC’YE SALDIRI
Patlamanın ardından banka binasının yangın tertibatı çalıştı ve bina içine su sıkılmaya başlandı.
       Levent’teki patlama, saat 10:55 sularında Büyükdere Caddesi üzerindeki HSBC Bank’ın Genel Müdürlük binası önünde gerçekleşti.
       
Ölenlerden kimlikleri belirlenenler
Şiddetli patlama sonucu banka binası harabeye döndü. HSBC binasının ön bölümü büyük zarar görürken çevredeki binalarda büyük oranda hasar oluştu. Patlama nedeniyle HSBC’nin önünden geçmekte olan pek çok yaya hayatını kaybetti ya da yaralandı. Binanın önünde de 24 otomobil yanarak hurdaya döndü. Saldırıda 11 kişi öldü.
       
BEYOĞLU’DAKİ PATLAMA
İngiltere Başkonsolosluğu binası ve çevresi.

       Beyoğlu’nda meydana gelen patlama ise İngiltere’nin İstanbul Başkonosluğu’na düzenlenen bombalı saldırı sonucu oluştu. Beyoğlu Tepebaşı Meşrutiyet Caddesi üzerindeki İngiltere Konsolosluğu’na yapılan saldırı ise ilk patlamadan yaklaşık 10 dakika sonra meydana geldi. Binanın ön bahçe duvarı tamamen yıkıldı. Bahçe içerisinde çıkan yangın olay yerine gelen itfaiye ekibi tarafından söndürüldü. Beyoğlu’ndaki patlamanın ardından telefonlar ve elektrikler kesildi.
       Saldırıda 2’si polis 16 kişi hayatını kaybetti.
İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short'un da saldırıda öldüğü bildirildi.
       Taksim’den duyulan patlamanın şiddetiyle konsolosluğun bulunduğu sokakta park halindeki çok sayıda araç da tahrip oldu, sokak savaş alanına döndü. Patlama nedeniyle çok sayıda yaralı çevreden yetişen vatandaşlarca hastanelere götürüldü. Elçilik binası içinde yıkılan bölümler olduğu belirtiliyor. İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short’un da saldırıda öldüğü bildirildi.
       Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na düzenlenen saldırıda, Başkonsolos Roger Short’un yanı sıra Lisa Hallworth isimli diplomatın da hayatını kaybettiği bildirildi.
       
OLAY YERLERİNDE İNCELEME YAPILIYOR
Patlamadan saatler sonra Konsolosluk binasının çevresi savaş alanı görüntüsündeydi.

       Ekipler Levent ve Beyoğlu’ndaki patlamalar sonrasında harabeye dönen bölgelerde trafiği kapattı, incelemeye başladı. İngiltere Başkonsolosluğu’nun önünde büyük bir çukur oluşurken, görevliler enkaz altından ceset çıkardı.
Erdoğan’dan teröre lanet

       Patlamanın etkisiyle çevredeki işyerlerinde büyük hasar oluşurken, İstiklal Caddesi’ndeki dükkanların ve St. Antuan Kilisesi’nin camları kırıldı.
Saldırıda yüzlerce kişi yaralandı.

       Emniyet ekipleri, patlamanın meydana geldiği konsolosluk çevresine 300 metre koruma bandı çekerek, kimsenin içeriye girmesine izin vermedi.
       
Kare kare dehşet görüntüleri

       Her iki patlamanın ardından hastanelere 450’den fazla yaralı sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü en üst düzey kırmızı alarma geçirildi.
HSBC Bank binası ve önündeki Büyükdere Caddesi.

       
       Bu arada Levent’teki HSBC Bank Genel Müdürlüğü binasının üst katlarından büyük bir beton parçası, delil toplama çalışması yapan polis ekibinin arasına düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı. Büyükdere Caddesi’nin Levent istikameti bölümündeki ve Levent Çarşıiçi Caddesi üzerindeki hasarlı otomobiller, delil toplama ve inceleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırıldı.
       Kaldırılan otomobiller arasında, tiyatro sanatçısı Kerem Yılmazer’in içinde hayatını kaybettiği otomobilinin de bulunduğu görüldü.
        Öte yandan, banka önünde park halinde olan ve hasarlı durumda bulunan diğer otomobillerdeki delil toplama ve inceleme çalışmaları sürüyor.
       Ayrıca, olay yeri inceleme ekipleri, banka önünde patlama sonucu oluşan çukurdan kırmızı renkli bir otomobile ait kaporta parçalarını çıkararak incelemeye aldı.
       Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, patlamalarda hayatlarını kaybedenlerin cesetlerinin kurum morguna getirildiğini hatırlatarak, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Roger Guy Short’un cesedinin, Adli Tip Kurumu’na gelen Başkonsolosluk görevlilerince teşhis edildiğini bildirdi.
       
 
       
    MSNBC News İngilizlere 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısı
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları