Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 13:42 ET 24 Eki., 2003
NTV-MSNBC
‘Muhteşem Kahramanlar’ı Tanıyalım

Quatermain’in ‘birliği’ndeki kahramanlar ve yaratıcıları; Kaptan Nemo (Jules Verne), ‘Dracula’ Harker (Bram Stoker), ‘görünmez adam’ (H.G. Wells), ‘Amerikan ajanı’ Tom Sawyer (Mark Twain), Dorian Gray (Oscar Wilde), Dr. Jekyll/Mr. Hyde (R.L. Stevenson).

       ALLAN QUATERMAIN (Sean Connery):

       Korkusuz bir avcı, maceraperest ve savaşçı. Hayal edilebilecek tüm düşmanlarla savaşabilir, birliğe derin tecrübesini ve bilgilerini katmaktadır.
       Görünüşte ne kadar imkansız da olsa, Afrika safari tüfeği tıpkı Quatermain’in kendisi gibi ilginç ve oldukça tehlikeli silahıdır. Zamanın en büyük silahlarından biri olduğu gibi uzun mesafe vuruşları için yapılmış, 400 metreden hedefini düşürecek güçte barut kullanabilecek kadar güçlü bir silahtır.
       Quatermain, Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında birçok tehlikeli maceraya atılmış fakat her defasında hikayesini anlatmak için geri dönmüştür. Önsezileri ona bu vahşi doğanın bir parçasıymışçasına yaşama gücü sağlamıştır. Quatermain’in hata yaptığı ya da en garip ve vahşi mekânlarda kaybolduğu görülmemiştir.
       Korkusuz Quatermain, Birliğin ihtiyacı olan çelik gibi sinirlere sahip, yüksek önsezili liderdir. Birlik savaşacağı düşmana karşı onun tüm yeteneklerine ihtiyaç duyacaktır.
       
       KAPTAN NEMO (Naseeruddin Shah):
       Bilimadamı, mühendis, mucit, özgürlük savaşçısı ve korsan Kaptan Nemo, dünyayı birçok kez dolaşmış, altını ve üstünü görmüştür. Nemo’nun kariyeri çok küçük yaşında dünya çapında bir maceracı olarak başlar. Gemi inşa eden babasının yanından, büyük denizlerdeki gizemi öğrenebilmek amacıyla ayrılır. Tüm gözlerden gizlenmiş dünyanın harikalarını keşfeder. İnsanların hayallerinde bile göremeyecekleri varlıklarla savaşır ve kendini bu gizemli dünyada yaşamaya adar.
       Nemo dünyanın görüp görebileceği en büyük araç olan Okyanusun Kılıcı Nautilus’u inşa etmiştir. Bu muhteşem sualtı aracı oldukça hızlı, zarif ve ölümcül bir kılıcı andırmaktadır. Kaptan Nemo’nun savaştığı, savaşın ta kendisidir. Yıllardır İngiliz sömürgesi olarak yaşayan halkının bir an önce bu baskıdan kurtulması için İngiliz gemilerine saldırılar düzenlemektedir.
       Amacı, ülkesi Hindistan’ı terketmelerini sağlamaktır. Diğer yandan çok özel silahlar ve icatlar kullanırken küçük de bir ordu edinmiştir. Nemo, birliğin teknolojik beynidir. Kaptan ve adamları, verilen görev karşılığında Hindistan’ın özgürlüğüne kavuşması umuduyla yıllar boyunca dünya üzerindeki tüm denizlerde öğrendikleri en öldürücü savaş tekniklerini bir kereye mahsus Kraliçe için kullanmaya karar vermişlerdir.
       
       ‘DRACULA’ MINA HARKER (Peta Wilson):
       Birliğin tek kadın üyesi olan Mina Harker, Fantom için zincirin en kırılgan halkasıdır. Fakat bu, aslında yanlış bir kanıdır. Kadınların seslerinin duyulmadığı ve görülmedikleri, korunmaya muhtaç oldukları bir dönemde, Harker hem bir savaşçı hem de göz önünde bir kadındır.
       Mina, Londra’nın sisli sokaklarında hayatta kalmayı başarabilen ilginç bir kadındır. Yaşadığı vahşetin ardından karanlığa gömülürken, güçlü ve korku salıcı bir yaratık olarak geri dönmüştür.
       Mina, eski soyadıyla Murray, gelecek vaad eden bir bankacı ile evlenen genç bir öğretmendir. Eşi Jonathan Harker, Transilvanya’ya yaptığı iş gezisinde Kont Dracula’nın İngiltere hesaplarını kontrol edecektir. Dracula’nın İngiltere’ye gelmesinden kısa bir süre sonra geceleri sokaklarda korkunç cinayetler ve bir terör esmeye başlamıştır.
       Akıllı ve cesur Mina, en az kendisi kadar korkusuz bir bilimadamı olan Doktor Van Helsing ile vampiri yok etme planlarını yaparken ne yazık ki vampir tarafından ısırılır.
       Vampirlerin Kralı Dracula’nın vahşi kanı artık Mina Harker’ın damarlarında dolaşmaktadır. Mina bu saltanatın getirdiği paranormal güç ve biyolojik silahların hepsine sahiptir.
       
       ‘GÖRÜNMEZ ADAM’ RODNEY SKINNER (Tony Curran):
       Centilmen bir hırsız olan Rodney Skinner ‘görünmez adam’, bu özelliğini bir altın madeninde hırsızlık yaparken bulaştığı garip toz sayesinde elde etmiştir.
       O, birliğe katılmayı tamamen bencil sebeplerle kabul etmiştir. Eğer iyi çocuk olup, diğerlerine yardım ederse kendisine görünmezliğini ortadan kaldırabilecek bir panzehir verilecektir. Skinner’ın görünmezliği, birliğin düşmanı Fantom’a olduğu kadar birliğin kendisine de zararlı ve çözülmesi gereken bir problemdir.
       “Skinner’ın iyi adam mı, kötü adam mı olduğu oldukça zor karak verilecek bir konuydu” diyor karakteri canlandıran aktör Tony Curran. “Fakat onun varlığı herkes için bir tedirginlik vesilesiydi.”
       
       DORIAN GRAY (Stuart Townsend):
       Ölümsüz. Baştan çıkarıcı. Tehlikeli. Dorian Gray bir dilekte bulunmuştu: Asla yaşlanmamak ve asla ölmemek. Aristokrat bir kan taşıyan Gray, en güzel çağında bir portresini yaptırmıştı. Yılların nasıl geçtiğini anlayabilmek için ise portresinin onun yerine yaşlanmasını istemişti.
       Karanlık güçler tarafından kabul edilen bu dilek gerçeğe dönüştü. Karanlık mahzenlerine kapattığı resmi her geçen gün yaşlanıp her günahında daha korkunç bir hal alırken o hep genç ve güzel çağını yaşıyordu.
       Gray öldürülemezdi. Öldürülemeyen, hiç bir fiziksel zarar görmeyen bu adam tam bir ölüm makinesidir. Hiç şüphesiz ki Birliğin en tehlikeli üyesi odur.
       
       AJAN TOM SAWYER (Shane West):
       Mississippi Nehri’nde yıllarca çalışıp bilinmez cinayetleri, en zor polisiye olayları çözen Sawyer, gerçek bir maceraperesttir. Kısaca tehlikeyi, riskleri ve bilinmezin peşinde koşmayı sevmektedir.
       Amerikan hükümeti tarafından yakalanıp uluslararası bir ajan olması teklif edilince tabii ki bu teklifi geri çevirmemiş. Amerika’nın yeni kurulmakta olan gizli servisinin bir üyesi olarak Sawyer, tüm dünya üzerindeki garip ve çözülmesi gereken problemlerle ilgilenmekle görevlidir.
       Birliğe dahil oluşu ise Fantom’un saldırısı sırasında birlik üyeleri ile biraraya geldiğinde olur. Fakat birliğin diğer üyelerinin sahip olduğu gibi özel yetenekleri yoktur. Yalnız aksiyona olan tutkusu ve heyecan bağımlılığı belki de birliğin ihtiyacı olan taze kanın ta kendisidir.
       
       DR. JEKYLL / MR. HYDE(Jason Flemyng):
       Dr. Henry Jekyll, çelimsiz vücudunun altında durdurulamaz, kontrolsüz ve hayvani bir yaratık taşımaktadır; ismi Mr. Hyde’dır. Londra’lı bir kimyager olan doktor, uzun yıllar süren kariyeri boyunca insanoğlunun içindeki iki ayrı kişiliği ortaya çıkaracak bir iksir bulmaya çalışmıştır. İnsanın içindeki iyi ve kötüyü ayırt edeceğine inandığı iksiri bulduğunda ilk olarak kendi üzerinde dener. Teorisi ne yazık ki gerçektir ve iksir işe yaramaktadır.
       Jekyll, kendisini garip ve vahşi bir yaratığa dönüştüren ve geceleri Londra sokaklarında terör estiren Mr. Hyde’a dönüştürür. Serum iyiyi kötüye, kötüyü ise iyiye çevirebilmekte; fakat Dr. Jekyll’ın Mr. Hyde’ı yok etmesine imkan vermemektedir.
       Jekyll, kendisini Hyde’ın kölesi haline getirmiştir. Birlik bu iki kişiliğin de özel güçlerinden ve bilgisinden faydalanacaktır.

 

       
    MSNBC News Muhteşem Kahramanlar (The League of Extraordinary Gentlemen)
TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları