Home page
Haber Menüsü


Şahin: Zam konusunda kararımız yok
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “hükümetin şu aşamada çalışanlara hangi oranda zam yapacağı konusunda karar altına alınmış bir düşüncesinin olmadığını” bildirdi.
Ankara
AA
24 Ocak— Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş Genel başkanı Salih Kılıç’ı Konfederasyon Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Şahin ve Kılıç, görüşmeden önce düzenledikleri basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başbakan Yardımcısı Şahin, Kılıç’a iade-i ziyarette bulunduğunu belirterek, Kılıç’ı Türk-İş Başkanlığı’na seçilmesinden dolayı kutladı. Şahin, görüşmede kendilerine daha önce iletilen istek ve önerileri ele alacaklarını bildirdi. Şahin, Türkiye’nin sorunlarının karşılıklı müzakere ve diyalogla çözüleceğini kaydederek, “Biz bu sorunları çözeceğimizi vaat ederek halkımızdan destek istedik” dedi.
       Salih Kılıç’ın ziyaretinde getirmiş olduğu birkaç sorunla ilgili inceleme ve çalışma yaptığını ifade eden Şahin, ülkenin sorunlarının yanında çalışanların da hükümetten beklentileri olduğunu kaydetti. Bunların kısa ve orta vadede, bir kısmının da uzun bir vadede çözülebileceğine dikkati çekti.
       Şahin, “Ama halkımızın refah seviyesini yükseltmek, ülkemizde ekonomik dengeleri sağlamak bizim temel amacımızdır. Bunu yaparken sivil toplum örgütleriyle, çalışanlarımızın temsilcileriyle biraraya gelmek diyalog içerisinde sorunlara çözüm bulmak hükümetimizin temel hedeflerinden biridir” diye konuştu.
       Kılıç da, Şahin’in ziyaretinin toplumda büyük beklentilerin oluştuğu bir döneme rastladığını belirtti. Çalışanların sorunlarının çözümünde geçmişten bugüne kadar Türk-İş’in demokratik yapı içerisinde benimsediği ilkelerin hayata geçirilmesi konusunda kararlılığının devam ettiğini ifade eden Kılıç, hükümet programında çalışanların insani ve sosyal boyutunu gözeten ifadeler doğrultusunda sorunları diyalog ve işbirliği içerisinde ele alacaklarını söyledi.
       
“GÖNLÜMÜZDEN GEÇENLERİ VERMEYE İMKAN YOK”
       Şahin, bir gazetecinin, “2003 yılı bütçesinde memur işçi ücretlerinin sınırlandırılmasının sözkonusu olduğu söyleniyor. Hükümetin böyle bir kararı var mı?” sorusuna, şöyle karşılık verdi:
        “Hayır, ayın 28’inde 2003 bütçesini Bakanlar Kurulu olarak ele alacağız. Bütçeyle ilgili gerçek çalışmalarımızı 28’indeki Bakanlar Kurulu’ndaki toplantıda yapmayı planlamıştık. Hükümetimizin şu aşamada çalışanlara hangi oranda zam yapacağı konusunda karar altına alınmış bir düşüncesi yoktur. Mevcut şartlar ve imkanlar içerisinde en iyisini verme gayreti içinde olacağız. Ama ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, gönlümüzden geçenleri vermeye şu anda imkan vermiyor. Biz ekonominin çarklarını çok hızlı bir şekilde döndürmeyi hedefledik. İnşallah kısa sürede bunu gerçekleştireceğiz.”
        Bir başka gazetecinin, “maaş zamlarının enflasyonu aşmaması konusu gündemde var mı?” sorusuna Şahin, “Bu konuyu Bakanlar Kurulu’nda görüşmedik, tartışmadık, bir sonuca varmadık” karşılığını verdi.
       
İŞÇİ İKRAMİYELERİ
       Şahin, Kurban Bayramı öncesi işçilere ikramiyelerin ödenip ödenmeyeceğinin sorulması üzerine, görüşmede başkanla bu konuyu da ele alacaklarını söyledi.
        Şahin, görüşmede 2002 yılında ödenmesi gerektiği halde bu yıla ertelenen bir ikramiyenin 2003’te verilmesi konusu, geçici işçilikten daimi işçiliğe geçişle ilgili ek kararnamede getirilen bir fıkrada yapılacak değişiklik ve bazı kuruluşlardaki geçici işçilerin de daimi işçiliğe hakları olduğu yönündeki talebin ele alınacağını kaydetti.
        Mehmet Ali Şahin, fıkrada yapılacak değişikliğin Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını bildirdi. Şahin, geçen yıldan kalan ikramiyenin ödenmemesi yönünde bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine ise “Devlette süreklilik esastır. Bu yıla ertelenmiş olan birtakım ödemelerin hükümetimiz tarafından yapılması tabiidir. Ne zaman ve nasıl yapılacağını aramızda görüşeceğiz” dedi.
       
“NEMALARI ÖDEMEYİ ARZU EDİYORUZ”
       Nemaların ödenmesi ile ilgili bir başka soruyu yanıtlarken de Şahin, hükümet olarak ödenmesini arzu ettiklerini belirtti.
       Şahin, ikramiyelerin kurban Bayramı öncesinde ödenip ödenmeyeceğini tekrarlayan bir gazeteciye, “Ben gayret ediyorum. Bakanlar Kurulu’na getirmeyi düşünüyorum” diye karşılık verdi.
       Türk-İş Genel Başkanı Kılıç da aynı soruya, ikramiyelerin ödenmesi konusunda ümitli olduklarını ifade etti. Salih Kılıç, kamu toplu iş sözleşmeleriyle ilgili bir soruyu ise bu sözleşmelerin bir stratejisinin bulunduğunu, gelebildikleri noktaya müzakereler yoluyla gelmeye çalıştıklarını anlattı.
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları