Home page
Haber Menüsü


Krueger: Olan biteni anlamak için Türkiye’deyim
IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger İstanbul’a geldi. Krueger, “Neler olduğunu görmek için, yeni hükümet üyeleri ile iki görüşme gerçekleştireceğim” dedi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    15 Ocak—  IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye’ye geldi. Krueger, TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ile yaptığı görüşmeden sonra, “neler olduğunu görmek” için Türkiye’de bulunduğunu söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Krueger önden gelecek, ardından IMF heyeti
MSNBC News Krueger: Latinler kriz alarmı vermiyor
MSNBC News Krueger: Program başarılı, ancak riskler sürüyor
MSNBC News Krueger: Arjantin'e sürdürülebilir program gerekli
MSNBC News Batık krediye Krueger reçetesi
MSNBC News Fischer'in yerine Krueger geliyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Lufthansa uçağıyla gelen Krueger, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk tarafından karşılandı.
       Atatürk Havalimanı’ndan ayrılırken gazetecilerin Türkiye’deki temaslarına ilişkin sorularını yanıtlayan Krueger, “Olan biten şeyler hakkında bilgi edinmek için İstanbul’da ve Ankara’da çok sayıda kişi ile görüşeceğim. Neler olduğunu görmek için, yeni hükümet üyeleri ile iki görüşme gerçekleştireceğim” dedi.
       
TÜSİAD’I ZİYARET ETTİ
       Krueger, ilk olarak TÜSİAD’ı ziyaret etti. TÜSİAD’ın Tepebaşı’ndaki merkezinde gerçekleşen görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Krueger, “Neler olduğunu görmek ve insanlarla konuşmak için buradayım. Büyümeyi geliştirmek ve ekonominin durumu hakkında TÜSİAD ile ön bir görüşme yaptık” dedi.
       
ÖZİLHAN: SAVAŞ KAYBINDA DESTEK
       Özilhan ise görüşmede, Irak konusunu da konuştuklarını belirterek, “Irak’daki bir hadiseden, olacak bir operasyondan dolayı Türkiye’nin birtakım kayıpları olabileceğini söyledik. O da bunu göz önüne alacaklarını ve bu konuda birtakım destekler olabileceğini belirtti” dedi.
       Krueger ile programın üzerinden gittiklerini ifade eden Özilhan, şunları kaydetti:
       “Üzerinden giderken de seçimlerden sonra çok iyi bir havanın yakalandığını ve müspet gelişmeler olduğunu gördük. Bu hükümetin iktidara geldikten sonraki ortamda Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Irak sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirttik. Şimdi tabii bu 4. gözden geçirme programı çalışması olacak. Bunu hükümetin başarıyla bunu atlatacağına inanıyoruz. Ondan sonra da tekrar makroekonomik dengelerdeki iyileşmeleri hep beraber göreceğiz. Bu konuda bilgi alışverişinde bulunduk.”
       
“DESTEKLE İLGİLİ RAKAM YOK”
       Özilhan, mali disipline ilişkin kaygılarını iletip iletmediklerinin sorulması üzerine de, şunları söyledi:
       “Geçen gün enflasyon ve büyüme raporu toplantısında yaptığım konuşmamdaki görüşlerimizi söyledik. Tabii bu hükümetin başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır. Bu konuda tenkitler tavsiyeler olacaktır. Biz de TÜSİAD olarak bu tenkit ve tavsiyeleri yaptık. Hükümetin de bunları yapıcı olarak kabul ettiğini biliyorum. Ve dolayısıyla da hepimiz Türkiye’nin bir an evvel büyüme yolunda adımlar atması ve programa sadık kalarak o programdaki hedeflerin, gerek yüzde 5’in üzerinde bir büyüme, yüzde 20’lik bir enflasyonla birlikte sağlıklı bir 2003 geçirmesi için hep beraber çaba ve gayret içinde olmamız gerektiğini söyledim. “
       TÜSİAD Başkanı, “Yapılabilecek destekle ilgili bir yöntem söylendi mi, bir rakam belirtildi mi?” sorusu üzerine de, rakam konuşulmadığını bildirdi.
       Özilhan, “IMF kaygıları ne?” sorusunu da, “Kaygıdan ziyade daha fazla dinlediler. Dolayısıyla o gün toplantıda yaptığım konuşmadaki açıklamaları bugün de yaptım” diye yanıtladı.
       
BANKALAR BİRLİĞİ’NE GEÇTİ
       Krueger, daha sonra Türkiye Bankalar Birliği yetkilileriyle biraraya geldi. İş Kuleleri’nde gerçekleşen görüşmeye, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince’nin yanı sıra birliğin bazı yöneticileri katıldı.
       Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
       
BAVULLARINI KAYBETTİ
       Bu arada, Krueger, Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 1.5 saat bagajlarının gelmesini bekledi. Edinilen bilgiye göre, Krueger, bagajları çıkmayınca, rapor tutulmasının ardından havalimanından ayrıldı.
       
ANKARA’DA GÖRÜŞMELER YARIN
        Yarın Ankara’ya geçecek olan Krueger, başkentte Başbakan Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ve BDDK Başkanı Engin Akçakoca ile görüşecek.
       Ekonomik programın uygulanması ve IMF ile ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunacak olan Krueger, temaslarını tamamlayarak aynı gün Türkiye’den ayrılacak.
       
LINN’İN TEMASLARI
       Bu arada Dünya Bankası’nın, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Johannes Linn de, yarın (16 Ocak Perşembe) Ankara’ya gelecek. Linn, Dünya Bankası’nın Türkiye ile ilişkileri ve yürütülmekte olan ekonomik program konusunda, Hükümet yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunacak.
       Temaslarına Cuma günü başlayacak olan Linn, Krueger’in temaslarının benzeri, Başbakan Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşecek. Linn, Cumartesi günü Türkiye’den ayrılacak.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları