Home page
Haber Menüsü


Gül: Sonuna kadar barış
Başbakan Abdullah Gül, Irak konusunda en kötü senaryoya karşı hazırlık yapıldığını ancak savaşsız bir çözüm için sonuna kadar çalışacaklarını söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC
    14 Ocak—  Başbakan Gül, son günlerde AKP iktidarına yönelik olarak yapılan eleştirileri de AKP Meclis Grup Toplantısı’nda yanıtladı.  

   
 
       
    MSNBC News Adalet Bakanı TÜSİAD'a sert çıktı
MSNBC News 'Hükümetin kararlılığı güven verici'
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başbakan Abdullah Gül konuşmasının ilk bölümünü ekonomiye ayırdı. AKP iktidarının asıl meselesinin ekonomi olduğunu söyleyen Gül, enflasyon oranını düşereceklerini, ekonomik büyüme ve istihdam artışı sağlayacaklarını söyledi.
       Gül, hükümetin faizleri düşürmekte kararlı olduğunu belirtti. Abdullah Gül emeklilere yapılan zamla ilgili takdir beklerken eleştiri aldıklarını ama kaynağını kalem kalem açıkladıklarını anlattı.
       Özelleştirme programını hayata geçirmekte kararlı olduklarını anlatan Başbakan Abdullah Gül, “Esas meselemizin ekonomi olduğunu asla unutmuyoruz. Kamuoyuna teyit etmek isterim ki ekonomi birinci önceliğimiz. Enflasyon oranlarını düşürmeye devam edeceğiz. Ekonomik büyümeyi ve istihdam artışını sağlayacağız. ‘Hükümet ne yapacağını bilmiyor’, eleştirilerini yapan çevrelere sesleniyorum. Takip ettiğimiz politikalar konusunda en ufak bir tereddütümüz söz konusu değildir” dedi.
       Gül daha işin başında olduklarını belirterek, “Önümüzde 5 yılımız var. Zannetmesinler ki AKP iktidarı geçici bir iktidardır. Bu grup burada olduğunu sürece Türkiye 5 sene AKP iktidarı ile yönetilecektir. Köklü değişimler ve köklü reformlar yapılacaktır. Türkiye’deki reform çalışmaları tüm sektörleri kapsayacaktır. Üniversiteler bunun dışında kalmayacaktır. Kimse lüzumsuz gayretler içinde olmasın” diye konuştu.
       
IRAK KONUSU
       Gül, Irak konusunda ise savaşsız çözümü sonuna kadar savunacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
       “Böyle bir savaşın bölgemizde açacağı felaketi çok iyi biliyoruz. Türkiye diğer ülkeler gibi bölgenin asli unsurlarından birisidir. Türkiye’yi çok yakından ilgilendiriyor. Kayıtsız kalamaz. Savaşa varmadan çözmesi için elinden geleni yapacaktır. Savaşsız bir şekilde kriz nasıl biter diye çalışıyor. Bizim gayretlerimiz savaşsız çözüm yönündedir. Bu katkılar dışardakiler tarafından takdirle karşılanırken Türkiye’de bunlara istihza ile bakılmasını hayretle karşılıyorum. Bush konuşmalarında hâlâ barışı arzuladıklarını söylemektedir. ABD Dışişleri Bakanı Powell hâlâ barışı tercih ettiklerini söylemektedir. Bütün bunlar bir yanda dururken savaşı arzu eder görüntü vermek hiç kimseye yakışmaz, Türkiye’ye hiç yakışmaz.”
       
TÜRKİYE SAVAŞ YANLISI GÖZÜKEMEZ
       Gül bazı yayın organlarında hükümetin Irak politikasına karşı yapılan eleştiriler bulunduğunu hatırlatarak, “Eleştirileri duyunca üzülüyoruz. Türkiye savaş yanlısı gözükemez. Bu hiç kimseye yakışmaz. Çıkarlarımızı korumak için, hükümetimiz her türlü senaryoya karşı ülkemizi hazırlamaktadır. Bu bizim görevimizdir. Anayasa bu görevi hükümete verdi. Ama tüm bunları yaparken de en büyük sorumluluğumuz savaşı önlemek. Bu konular hassas konular, bu konular kampanyalarla, telkinlerle karar verilecek konular değil. Biz Irak politikamızı MGK’da yaptığımız tartışmalar neticesinde orada çıkan mutabakat üzerine oturttuk. Şüphesiz ki TSK ve Dışişleri’nin görüşleri ve önerileri dikkate alınarak” diye konuştu.
       
HERKESİN SORUMLULUĞU VAR
       “Hükümet belirsiz politikalar içinde dalgalanıyor görüntülerini vermek veya bu görüntü varmış gibi basın yayın organlarında eleştirilerde bulunmak haksızlık ve sorumsuzluktur” diyen Gül, “Herkesin sorumluluğu var. Milli birliğin muhafaza edilmesi gereken bir dönemde zaman zaman kendi hükümetini küçük düşürücü tavırlar içinde kimse bulunmamalı. Hükümet ne yaptığını biliyor. Hükümet en kötü senaryolara karşı Türkiye’yi en iyi şekilde hazırlamaktadır” şeklinde konuştu.
       
363 KİŞİ İLE BURADAYIZ
       “Türkiye BM’nin Irakla ilgili kararlarının yerine getirilmesi için keşif harekatına izin veren bir ülkedir. Tüm bunlar yokmuş gibi bazı gazetelerde çıkan manşetleri görünce hayrete düşüyoruz” diyen Gül, konuşmasını şöyle tamamladı:
       “En büyük sorumluluk Irak’a düşüyor. Bu çerçeve içinde hafta sonu Irak’ı ziyaret eden Kürşat Tüzmen’le bir mesaj gönderdim bu mesajda da açık seçik görüşlerimizi ortaya koydum.
       Savaşı önleyebilecek en büyük adımın Irak tarafından atılacağını söyledim ama ne yazık ki bu da gazetelere haksız bir şekilde yansıdı. Biz haklı haksız eleştirilere açığız ama sistemli bir şekilde hükümeti yıpratmak için uğraşılıyorsa, bu grup 363 kişi ile buradadır. Biz işin başındayız. Tek amacımız milleti memnun etmek. Ama haksız bir şekilde bizi yıldırmak amcında olanlar varsa bunu beceremeyecekler. 5 yıl AKP iktidarı sürecek. Dönemimiz bittiğinde milletin yüzü gülecek ve gelecek seçimlerde de yine iktidar olacağız.”
       
KAPALI OTURUM
       Başbakan Abdullah Gül başkanlığında yapılan grup toplantısının basına kapalı bölümünde önce Abdullah Gül Ortadoğu temaslarına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. Ziyaretin sadece çalışma ziyareti niteliği taşımasına rağmen üst düzey protokol uygulanarak çok sıcak bir havada geçtiğini belirten Gül, “Görüştüğüm bütün liderler çok yakın davrandı. Örneğin Suriye’de Başer Esad sınırların artık bir önemi kalmadı. Geçmişte yaşananları unutalım. Bundan sonra daha iyi ilişkiler kurmalıyız dedi” diye konuştu.
       Daha sonra söz alan Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan da iktidarın çok iyi bir çalışma sergilemesine rağmen yaptıklarını yeterince iyi ifade edemediğini belirtti. “Medya bizi olumsuz yansıtıyor” diyen Kandoğan, “Kamu İhale Yasası tartışmaları sırasında sanki ihaleleri birilerine peşkeş çekiyormuşuz izlenimi uyandı. Bunu düzeltmek zorundayız. Lütfen yaptıklarınızı daha iyi anlatın” dedi.
       Ankara Milletvekili Nur Doğan Topaloğlu da kamuda bugüne kadar alınan personelin atamaları sırasında bir takım usülsüzlükler yapıldığı yolunda yoğun iddialar bulunduğunu belirterek “geçmişe yönelik personel atamalarıyla ilgili inceleme başlatalım” önerisini getirdi.
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları