Home page
Haber Menüsü


Unakıtan: Mali Milad ve Vergi Barışı tasarıları haftaya Meclis’te
Maliye Bakanı Unakıtan, Mali Milat Yasası’nın da Pazartesi günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacağını vurgulayarak, sonrasında da aynen Meclis’ten geçeceğine inandığını kaydetti.
Ankara
CNBC-E
3 Ocak— Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi barışıyla ilgili yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis’e sunulmasını beklediklerini söyledi. Unakıtan, “vergi barışı bir af değildir, bunun altını çizerek söylüyorum” dedi. Unakıtan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iadeyi ziyarette bulundu.

   
 
       
   
MSNBC News Unakıtan: Sezer'in vetosu nedeniyle kayıp 5 trilyon
MSNBC News Özyürek: Sezer'in vetosu doğru
MSNBC News Sezer'den bir onay, bir veto
MSNBC News Evi ve arabası olanlar için vergi ayı
MSNBC News Vergiler 2003'e zamlı girdi
MSNBC News Vergi affından en çok kumarhaneciler yararlanacak
MSNBC News Unakıtan: 800 trilyon vergi iadesi
MSNBC News Unakıtan: Vergi Paketi af değil
MSNBC News Vergide 180 bin dosyaya çözüm
MSNBC News Mali Milat rafa kaldırılıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bakan Unakıtan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarla ilgili konuları görüştüklerini söyledi. Unakıtan, Mali Milat Yasası’nın da Pazartesi günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacağını vurgulayarak, sonrasında da aynen Meclis’ten geçeceğine inandığını kaydetti.
       Unakıtan, “Vergi barışı” projesine ilişkin kanun taslağının Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu, şu anda da Bakanlar Kurulu’ndan Meclis’e sunulmak üzere olduğunu belirterek, “önümüzdeki hafta görüşüleceğini tahmin ediyorum” dedi.
       Vergi barışının bir af olmadığını kaydeden Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:
       “Bu, ağır ekonomik kriz yaşamış olan ve binlerce esnafın kepenklerini kapatmak mecburiyetinde kaldığı, büyük sıkıntılara maruz kalan mükelleflerimizin vergilerini ödemelerinin yeniden yapılandırılması meselesidir. Meclis’te kanun maddeleri görüşülürken daha iyi anlaşılacaktır. Böylece bir ak sayfa açacağız, zaten AK Parti olarak biz, hükümete gelmeden önce böyle bir barış paketi hazırlayacağımızı milletimize söz vermiştik.”
       
TOBB: İHRACATÇILARI KAPSAMALI
       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, vergi konusunda yapılacak çalışmaların, mutlaka ihracatçıları kapsaması gerektiğini söyledi.
        Hisarcıklıoğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yaklaşık 1 saat süren ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Bakan Unakıtan’ın iadeyi ziyarette bulunduğunu, hem devlet tarafında hem de özel sektör tarafında çalışması itibariyle, maliye bakanlığı görevinde başarılı olacağına inandıklarını kaydetti.
       Görüşmede, son gelişmeleri ve vergi reform paketini ele aldıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak kendilerinin de paket konusunda bir taslak hazırladıklarını ve kamuoyuna deklare ettiklerini hatırlattı.
       Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
       “Çalışmaların sonucunda Maliye bakanlığı ile ortak, tüm vergi sisteminde reforma gidilmesinde mutabakatımız var. Bütün bu çalışmalar sırasında, sayın bakan ile Türk özel sektörü ortak bir çalışma içinde olacak. Kriz ortamından geçen Türkiye’nin vergide bir barışa ihtiyacı vardır. Hepimizin de talebi buydu. Bununla ilgili yapılan çalışmalar bizi tatmin etti. Fakat bu yapılacak çalışmalar içinde muhakkak ihracatçının kapsanması gerektiğini de ifade ettik.”
       Hisarcıklıoğlu bu arada, bu vergi barış sistemi içerisinde devleti dolandırmış ve halkın kazancını gaspetmiş kişilerin affedilmesine, Türk özel sektörü olarak kesinlikle karşı olduklarını bildirdi. TOBB Başkanı, yarın Kızılcahamam’da yapılacak “Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu” toplantısında da beraber çalışacaklarını, bürokratik engellerin kaldırılmasında beraberce çaba göstereceklerini kaydetti.
       
ÖZİLHAN: BEYAZ SAYFA AÇALIM
       Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan da, Bakan Unakıtan’ın vergi barışı ile ilgili izahat verdiğini kaydetti.
       Türkiye’nin iki büyük krizin arkasından, vergi veren ile devletin barışması gerektiğini belirten Özilhan, “180 bin böyle dosya var. Maliye bakanlığı yüzde 90 oranında bu davaları kaybediyor. Oturup bunları temizleyip, beyaz bir sayfa açmakta yarar var” şeklinde konuştu.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları